Ο Γ. Καράγκουτης στην ομάδα Φασούλα! Η επανεκκίνηση του μπάσκετ ξεκινά από την περιφέρεια!

Ο Γ. Καράγκουτης στην ομάδα Φασούλα! Η επανεκκίνηση του μπάσκετ ξεκινά από την περιφέρεια!

Ο άλλοτε διεθνής με την Εθνική Ανδρών και κάτοχος του χρυσού μεταλλίου με την Εθνική Εφήβων στο Μουντομπάσκετ του 1995 σκοπεύει να διεκδικήσει μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα.

Ο «δικός» μας, Γιώργος Καράγκουτης, που ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στις Σέρρες, προστέθηκε στην ομάδα που θα στηρίξει τον Παναγιώτη Φασούλα στις εκλογές της ΕΟΚ.

Ακόμα ένας βετεράνος παίκτης και δη διεθνής με πολλές παραστάσεις και τίτλους, θα σταθεί στο πλευρό του πολύπειρου Παναγιώτη Φασούλα, τόσο σε θέματα μπάσκετ όσο και δημόσιας διοίκησης. Ο Γιώργος Καράγκουτης, έρχεται να προστεθεί, μαζί με τους Φάνη Χριστοδούλου, Ευθύμη Ρεντζιά, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Μέμο Ιωάννου και Αναστασία Κωστάκη.

Ο Γιώργος Καράγκουτης, ξεκίνησε από τον Πανιώνιο και ήταν μέλος της χρυσής ομάδας του 1995 που κατέκτησε το Παγκόσμιο Εφήβων μαζί με τους Ρεντζιά, Παπανικολάου, Κακιούζη, Χατζή κτλ.

Αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον Πανιώνιο και στη συνέχεια στον Παναθηναϊκό (1999-00), όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα στο Final 4 της Θεσσαλονικής, στον Ηρακλή (2000-02), στη Νήαρ Ηστ (2002-03) και στο Μαρούσι (2003-07). Το 2007 αποσύρθηκε από τα παρκέ σε ηλικία 31 ετών.

Ο Γιώργος Καράγκουτης εκτός απο μια σημαντική αθλητική προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ και των Σερρών, όπου βρίσκεται με την οικογένεια του και έχει επενδύσει με τις γνώσεις του, στην καλαθοσφαίριση του Ορφέα Νέου Σκοπού (είναι υπεύθυνος ακαδημιών και μαζί με τον Χρήστο Γκαβανόζη είναι οι εμπνευστές και δημιουργοί των τουρνουά παίδων και παγκορασίδων που διεξάγονται δύο φορές το χρόνο στο Νέο Σκοπό), αποτελεί μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής παγκορασίδων κάτω των 14 ετών. Πλέον έχει την διάθεση να ασχοληθεί με τα Διοικητικά της ΕΟΚ και να διεκδικήσει μία θέση στο επόμενο Δ.Σ, στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα.

Πλέον είναι στις Σέρρες, όντας υπεύθυνος Ακαδημιών του Ορφέα Νέου Σκοπού και θα βρεθεί δίπλα στον Παναγιώτη Φασούλα για τις εκλογές της ΕΟΚ.

Ο Γιώργος Καράγκουτης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1976 και υπήρξε στα νιάτα του ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, πλέον με τους πρώην συμπαίκτες του και εγκάρδιους φίλους του, Παναγιώτη Φασούλα και Ευθύμη Ρεντζιά, θέλουν να φέρουν ξανά την  ανάπτυξη στο Ελληνικό μπάσκετ!

Ο Γιώργος Καράγκουτης μίλησε στο ‘SSN’ για αυτή την υποψηφιότητα:

Οι συζητήσεις με την ομάδα του πρώην συμπαίκτη μου και εξέχουσας προσωπικότητας, Παναγιώτη Φασούλα, ξεκίνησαν εδώ και καιρό. Η ενασχόληση του καλού μου φίλου Παναγιώτη Ρεντζιά ήταν επίσης ένα σημαντικό κίνητρο για να προστεθώ σε μια κίνηση που την πιστεύω πολύ. Η ανάγκη για αλλαγή σκυτάλης στην ΕΟΚ, είναι πιο επιτακτική από ποτέ και ο Παναγιώτης και το επιτελείο που στελεχώνεται, διαθέτουν φρέσκες ιδέες, με ικανότητες, επομένως οι προτάσεις μας έχουν βάσιμες ελπίδες να γίνουν πράξη. Με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με δυο θέματα, το πρώτο αφορά, το αναπτυξιακό κομμάτι της Ομοσπονδίας, κάτι που γνωρίζω απο την θητεία μου στον Ορφέα Νέου Σκοπού και την Εθνική ομάδα. Ο εκσυγχρονισμός στον τομέα αυτό, με νέες μεθόδους, σε επιστημονική βάση, είναι κάτι που λείπει απο τα κλιμάκια των περιφερειών και των μικρών εθνικών ομάδων και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, στο άμεσο μέλλον!

Ο δεύτερος τομέας που με ενδιαφέρει να βοηθήσω σχετίζεται με τους συλλόγους της περιφέρειας, είναι σημαντικό να δώσουμε νέα προοπτική στις ομαδες του τόπου μας. Είτε αυτό αφορά το νομό Σερρών, είτε ευρύτερα την Μακεδονία, την Θράκη ή την Θεσσαλία και την Κρήτη. Στα 9 χρόνια που είμαι στις Σέρρες, έχω αρκετή τριβή με την καθημερινότητα των ομάδων στα ενωσιακά πρωταθλήματα και θέλω να δώσω λύσεις, στους προβληματισμούς τους. Μέσα από την επαφή μου με την ΕΚΑΣΑΜΑΘ, έχω δει από πρώτο χέρι, τι απασχολεί τα σωματεία της περιφέρειας, σχετικά με την βιωσιμότητα τους. Για τις Σέρρες συγκεκριμένα, πρωταρχικό μέλημα μου, είναι πιέσουμε, ώστε να λυθεί το γηπεδικό πρόβλημα και να δημιουργηθούν νέες αθλητικές μπασκετικές εγκαταστάσεις. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αλλάξει αμέσως για να δώσει ώθηση και οικονομική ανάπτυξη στις ομάδες μας. Οι γειτονικοί νομοί και γενικά η Βόρεια Ελλάδα έχουν πλέον καινούρια κλειστά γήπεδα αλλά όχι εμείς. Το δεύτερο θέμα που είναι στις άμεσες προτεραιότητες τις δικές μου και έχει συζητηθεί απο την ομάδα μας, αφορά τα παιδιά της επαρχίας που έχουν τις αγωνιστικές δυνατότητες να παίξουν στις εθνικές ομάδες. Παρατηρούμε οτι πολλά παιδιά δεν έχουν την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε να φτάσουν στην στελέχωση της Εθνικής ομάδας.  Να ξέρετε οτι υπάρχουν λύσεις και εάν εκλεγούμε θα το φροντίσουμε. Η Ομοσπονδία πρέπει να είναι δίπλα στην οικογένεια, το παιδί και να υπάρχει ουσιαστική συνεργασία με το σωματείο, για να είμαστε όλοι κερδισμένοι!

Ο Γιώργος Καράγκουτης έχοντας την εμπειρία των αναπτυξιακών τουρνουά, που γίνονται επί 4 συναπτά έτη στον Σκοπό με μεγάλη επιτυχία, προσθέτει.

Ένα βασικό κομμάτι που πρέπει να διορθωθεί άμεσα μετά τις εκλογές και μας προβληματίζει σημαντικά ως συνδυασμός, έχει να κάνει με τα μεγάλα έξοδα των συλλόγων στα πρωταθλήματα των ενώσεων και τα πενιχρά έσοδα, ειδικά τώρα στην εποχή μετά την πανδημία. Πρέπει να υπάρχει μεθοδολογική μέριμνα για την επιβίωση και την συμμετοχή των συλλόγων. Πως θα μειωθούν τα έξοδα και παράλληλα θα αυξηθούν τα έσοδα; Ειδικά στις επαρχιακές πόλεις; Ήδη η πολιτεία ανακοίνωσε μειωμένη επιχορήγηση στην Ομοσπονδία, επομένως πρέπει επιτελούς να μεριμνήσουμε για την ικανή λειτουργία εμπορικού τμήματος, που θα φέρει έσοδα απο το μάρκετινγκ και θα ωφελήσει οικονομικά τις ενώσεις και κατά συνέπεια τα σωματεία. Τόσα χρόνια δεν έχουμε δει καμία σημαντική ιδιωτική πρωτοβουλία, που θα αναπτύξει μηχανισμούς αυτοχθονίας τόσο στην Ομοσπονδία όσο και στην βάση της οργανωτικής δομής της.

Ο Παναγιώτης Φασούλας, είναι μέσα στην πολιτική και έχει υπηρετ’ησει την δημόσια διοίκηση απο διάφορους ρόλους, αρκετά χρόνια τώρα έχοντας δώσει τα διαπιστευτήρια του. Μας συνδέει η Εθνική ομάδα και το δεξί του χέρι, ο Ευθύμης Ρεντζιάς που είναι αγαπημένος φίλος και ιδεολογικά βρισκόμαστε όλοι, στην ίδια κατεύθυνση. Πιστεύω ότι η ανάπτυξη του μπάσκετ θα ξεκινήσει και πάλι απο την περιφέρεια! Αν δεν βοηθήσουμε τις επαρχιακές πόλεις από τον Έβρο μέχρι τα Δωδεκάνησα, τότε δεν θα επανεκκινήσουμε ποτέ την Ελληνική καλαθοσφαίριση, που το έχει τόσο ανάγκη!

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr