Ο Ερασιτέχνης Πανσερραϊκός αλλάζει επίπεδο!Έγινε μέλος της EMCA μαζί με κορυφαία club της Ευρώπης!

Ο Ερασιτέχνης Πανσερραϊκός αλλάζει επίπεδο!Έγινε μέλος της EMCA μαζί με κορυφαία club της Ευρώπης!

Ένας βασικός στόχος των τελευταίων μηνών απο τον «Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός» και προσωπικό όραμα του προέδρου Τάσου Παναγιώτου, ώστε ο Σερραϊκός σύλλογος να αλλάξει επίπεδο και να μπει σε σύγχρονη Ευρωπαϊκή τροχιά, έγινε πραγματικότητα, στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έδρα της EMCA, τις Βρυξέλλες.

Τι είναι η EMCA (European Multisport Club Association)

Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Συλλόγων αποτελεί αθλητικό οργανισμό, που αντιπροσωπεύει τα ενδιαφέροντα των συλλόγων, ανά την Ευρώπη, που διατηρούν αρκετά ενεργά τμήματα, σε διάφορα σπορ. Η EMCA, διατηρείται επι 7ετίας και ιδρύθηκε στις, 8 Ιανουαρίου 2013, όταν 6 Ευρωπαϊκά πολυαθλητικά σωματεία, όπως η Λάτσιο, η Φερεντσβάρος, η Ρασινγκ Κλαμπ ντε Φρανς, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο Ολυμπιακός με τον Πανιώνιο απο την Ελλάδα, αποφάσισαν να ιδρύσουν μια Ένωση, που αναδεικνύει την ανάπτυξη και την διάδοση του αθλητισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ένωση σήμερα αριθμεί 27 μέλη μεταξύ των οποίων πλέον και ο Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός.

The meeting represented also an important opportunity to enlarge our network, with acceptance of four new members, that share with EMCA a sensibility towards Multisport: Chievo Verona and Polisportiva Partenope from Italy, Fecht Club Graz from Austria and MSG Panserraikos Club from Greece.

New targets, ambitions and projects: EMCA General Assembly in Brussels

Πρόεδρος της Ένωσης, είναι η κυρία Vanina Milanova (Λέφσκι Σόφιας), Γενικός Γραμματέας ο κύριος Federico Eichberg (Λάτσιο), ενώ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μεταξύ άλλων είναι ο κύριος Bojan Mijatovic (Μλάντοστ), ο κύριος Malte Kalsbach (Μπάγερ Λεβερκούζεν) και η κυρία Χρίστινα Τσιλιγκίρη (ΟΣΦΠ), που με τον συνεργάτη της Γιώργο Τοτόμη, στήριξαν θερμά την υποψηφιότητα του ερασιτέχνη Πανσερραϊκού.

Από το 2013 έως σήμερα, τα μέλη της Ένωσης συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως το Erasmus+ Sport, που παρακολούθησε και εκπρόσωπος του Πανσερραϊκού, ο δικός μας, Κωνσταντίνος Γκουντούλας, -όχι με την δημοσιογραφική του ιδιότητα όμως αλλά την ακαδημαϊκή-, ως Master διπλωματούχος, στον τομέα της διαχείρισης και οργάνωσης αθλητικών οργανισμών.

Πρόκειται για προγράμματα ποικίλου περιεχομένου, που αποσκοπούν στην ανάδειξη της πολυαθλητικής εκπαίδευσης, την βελτίωση της καλής διακυβέρνησης στον αθλητισμό και την κοινωνική ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων.

Παμψηφεί η ένταξη του «Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός», απο την Γενική Συνέλευση της ΕMCA

Η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Συλλόγων, στις Βρυξέλλες, έλαβε χώρα με την συμμετοχή εκπροσώπων περισσότερων από είκοσι ευρωπαϊκών συλλόγων. Η Συνέλευση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς της Προέδρου της Ένωσης, Vanina Milanova και του Γενικού Γραμματέα, Federico Eichberg, όπου παρουσίασαν τους εκπροσώπους κάθε συλλόγου και καλωσόρισαν τα νέα μέλη της Ένωσης. ‘Έπειτα ο διευθυντής επικοινωνίας Stefano Orengo, διάβασε τις επιστολές των μελών που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και ζήτησε απο τους εκπροσώπους των υποψήφιων νέων μελών (Κιέβο Βερόνα και Πανσερραϊκό) να παρουσιάσουν σύντομα τον σύλλογο τους. Κατόπιν, τα προεδρείο ζήτησε να ψηφίσουν για την ένταξη τους και αυτό συνέβη παμψηφεί για τον ιστορικό σύλλογο των «λιονταριών»!

Η συζήτηση συνεχίστηκε με την παρουσίαση των δράσεων που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του 2019 και των εγκριθέντων προγραμμάτων για το 2020. Στο τελευταίο και πιο σημαντικό μέρος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες συζήτησαν για τις νέες προτάσεις και ευκαιρίες του Erasmus+ που πρόκειται να κατατεθούν τον Απρίλιο και θα υλοποιηθούν το 2021. Σε αυτό το κομμάτι, η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού, με επικεφαλής την κα. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, έδειξε για ακόμη μια φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πειραϊκού συλλόγου στις Ευρωπαϊκές αθλητικές δράσεις, τόσο με τα επιτυχημένα ολοκληρωμένα προγράμματα, όσο και με τις νέες θεματικές ενότητες, όπου partner club, ήταν σπουδαίοι σύλλογοι όπως αυτοί των Lazio, Feyenoord, Red Star, Bayer κ.α. Πλέον όμως είναι και το κλαμπ, του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, καθώς ο ιστορικός Σερραϊκός σύλλογος, έχει έντονη δραστηριότητα, σε τομείς όπως ο υγρός στίβος, η καλαθοσφαίριση με αμαξίδια αλλά και σε ευρύτερα αθλητικά θέματα που ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο.

Πλέον, οι συνεργαζόμενοι σύλλογοι προχωρούν στην προετοιμασία των προτάσεων και στην τελική τους υποβολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρώτη φορά στα 55 χρόνια ιστορίας ο Πανσερραϊκός έχει Ευρωπαϊκό όραμα

Χρόνο με τον χρόνο, η συγκεκριμένη Ένωση αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, με τους συλλόγους να δημιουργούν, επιτυχημένες συνεργασίες, εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός, είναι η μοναδική ομάδα απο την Βόρεια Έλλαδα, που εκπροσωπεί την χώρα μας σε μια ομοσπονδία, που προάγει σύγχρονα και μεθοδικά τον αθλητισμό, μέσα απο την ακεραιότητα και την τεχνογνωσία των προγραμμάτων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι ενέργειες του ερασιτέχνη Πανσερραϊκού όμως, για να δυναμώσουν κι άλλο τον σύλλογο δεν μένουν μόνο στην παρουσία του, στην EMCA. Μέσα απο αυτή την συνεργασία, υπάρχει η διάθεση για ουσιαστική παρουσία, στο εξής, στα σημαντικά αθλητικά συνέδρια της Ευρώπης, που αφορούν την καινοτομία και μελλοντικά προγράμματα για την προώθηση του αθλητισμού και της φυσική δραστηριότητας, καθώς και για την κοινωνική ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ο πολυαθλητικός Σερραϊκός σύλλογος, με κινήσεις όπως αυτές, προάγει εμπράκτως και τον ελληνικό αθλητισμό, δίνοντας κίνητρο σε δεκάδες νεαρά παιδιά της περιοχής μας να φορέσουν το έμβλημα με το «λιοντάρι» και να μυηθούν στα ιδανικά και τις αξίες των σπορ.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

 «Ο Πανσερραϊκός μέλος της EMCA (European Multisport Club Association)»

Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός, ανήκει επίσημα από τις 29 Ιανουαρίου, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πολυαθλητικών Συλλογών. Ο φορέας αυτός (EMCA) ιδρύθηκε το 2013 και αποτελεί αθλητικό οργανισμό, που αντιπροσωπεύει τα ενδιαφέροντα των πολυαθλητικών συλλόγων στην Ευρώπη. Στις 29 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, στις Βρυξέλλες, όπου στεγάζεται η επιχειρησιακή της έδρα, ανακηρύσσοντας τον πολυαθλητικό σύλλογο του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού, ομότιμο μέλος της, παμψηφεί από το προεδρείο και τα υπόλοιπα μέλη.

Συνολικά η EMCA, αριθμεί 27 μέλη από όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Με κορυφαία κλαμπ της Ιταλίας, της Αγγλίας, της Πορτογαλίας, της Γερμανίας, των Βαλκανίων, της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, να μετέχουν μαζί με τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό, σε ένα Ευρωπαϊκό αθλητικό σύστημα, που κατανοεί σε βάθος, λόγω της ευρείας συμμετοχής αθλητών σε διαφορετικά σπορ, τις ανάγκες και τις επιπτώσεις του αθλητισμού, σε ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα που μας περιβάλλει.

Με πρωτοβουλία, του πρόεδρου κ. Τάσου Παναγιώτου, προωθήθηκε η συγκεκριμένη ενέργεια και διεκπεραιώθηκε, στην γενική συνέλευση των Βρυξελλών, με την σημαντική ένταξη των «λιονταριών» στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Το επίτευγμα αυτό, είναι πρωτοπόρο για τα 55 χρόνια ιστορίας, του Πανσερραϊκού, καθώς για πρώτη φορά ξεπερνά τα Ελληνικά σύνορα, δείχνοντας το Ευρωπαϊκό όραμα του συλλόγου, για τα επόμενα χρόνια.

Στόχος δικός μας, μέσα από τα ιδεώδη της ομοσπονδίας, είναι η ανάπτυξη και η διάδοση του αθλητισμού, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής. Σε Ευρωπαϊκή κλίμακα, τα αθλητικά σωματεία-μέλη, διοργανώνουν παράλληλες ενημερωτικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις για την προώθηση αθλημάτων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην καταπολέμηση του ντόπινγκ, της μισαλλοδοξίας και της βίας, στην πρόσβαση του αθλητισμού, για τα άτομα με αναπηρίες, στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών και στην ισότητα των φύλων.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr