Ο διατροφολόγος Κ. Μητουσούδης πρωτοπορεί στην λιπομέτρηση σε όλη την Μακεδονία!

Ο διατροφολόγος Κ. Μητουσούδης πρωτοπορεί στην λιπομέτρηση σε όλη την Μακεδονία!

Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να φροντίζει για την υγεία του, μέσα από την καλή διατροφή και την άσκηση. Συμβαίνει πολλές φορές όμως, να ασκούμαστε συστηματικά και να προσέχουμε όσο μπορούμε την διατροφή μας αλλά κάτι να μην πηγαίνει καλά με το σώμα μας. Όλα είναι θέμα ειδικού, μετρήσεων και τεχνολογίας. Είναι σημαντικό λοιπόν, να επισκεπτόμαστε ειδικούς πάνω στα θέματα διατροφής, όπως ακριβώς κάνουμε με την γυμναστική μας, που επιλεγούμε τους προπονητές που θα βγάλουν το ασκησιολογιο μας, ανάλογα την περίπτωση.

Επισκεφτήκαμε τον διατροφολόγο-διαιτολόγο κύριο Κωνσταντίνο Μητουσούδη και αφεθήκαμε… για 30’’ ολόκληρα δευτερόλεπτα στο νέο μαγικό σχεδόν, μηχάνημα της ΤΑΝΙΤΑ. Το υπερσύγχρονο αυτό εργαλείο δεν κάνει μια απλή λιπομέτρηση αλλά εξάγει δείκτες και μετρήσεις για όλα τα σημαντικά στοιχεία που αφορούν το σώμα μας και μάλιστα ξεχωριστά για κάθε μέλος! Πρέπει να αναλογιστούμε ότι αυτό το υπερσύγχρονο μηχάνημα, που βοηθά από επαγγελματίες αθλητές μέχρι όλους εμάς, το έχουμε δίπλα μας, αφού δεν υπάρχουν παραπάνω από 2-3 σε όλη την Βόρεια Ελλάδα και είναι ευκαιρία να μάθουμε που βρισκόμαστε σωματικά και μάλιστα σε τιμή έκπληξη για όλους που μας παρακολουθείτε στο διαδίκτυο!

Παμε να δουμε πως γίνεται η λιπομέτρηση

Η σύγχρονη λιπομέτρηση πλέον γίνεται με την συσκευή Tanita που δείχνει και σε ποιες περιοχές μπορεί να έχουμε κρυφή παχυσαρκία, δηλαδή ενώ το βάρος μας είναι φυσιολογικό, το ποσοστό λίπους να είναι παραπάνω από όσο πρέπει. Αυτό βοηθά το διατροφολόγο να προτείνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και τον personal trainer να δουλέψει συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Επίσης βοηθά τον αθλητή να βελτιώσει το σώμα και τις επιδόσεις του.

Λιπομέτρηση και ανάλυση σύστασης σώματος
Σήμερα πρέπει να γνωρίζουμε σε ποια σημεία του σώματός μας έχει συσσωρευτεί περιττό λίπος, ακόμα και το αόρατο που βρίσκεται γύρω από τα όργανά μας. Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το σπλαχνικό λίπος είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία, ειδικά για την καρδιά. Λέγοντας σπλαχνικό λίπος εννοούμε αυτό που περιβάλλει τα όργανά μας και όχι το υποδόριο που είναι σχετικά επιφανειακό (π.χ. στην κοιλίτσα που μοιάζει με σωσίβιο, γύρω από τη μέση, τα «ψωμάκια»). Επομένως, η σύγχρονη λιπομέτρηση που δείχνει σε ποιες περιοχές έχουμε αποθήκευση περιττού λίπους, είναι η ανάλυση σύστασης σώματος. Η τεχνολογία Tanita είναι ένα είδος λιπομέτρησης νέας γενιάς που χρησιμοποιείται σε κέντρα αισθητικής ιατρικής, ιατρεία, επιστημονικά κέντρα και κέντρα διατροφολόγων.

Τι είναι η λιπομέτρηση Tanita;

Για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάλυση της σύστασης του ανθρώπινου σώματος απαιτείται η διεξαγωγή της λιπομέτρησης. Ο λιπομετρητής της Tanita μας προσδιορίζει με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης, την επί της εκατό σύσταση του σώματος σε λίπος, το βαθμό ενυδάτωσης, την κατακράτηση, την άλιπη μάζα, καθώς και την προβλεπόμενη μυϊκή μάζα σε επιμέρους τμήματα όπως: κορμό, χέρια, πόδια.

Με αυτόν τον τρόπο η μελέτη της παχυσαρκίας, αλλά ακόμα και η αξιολόγηση αθλητών, μπορούν να επικεντρωθούν στη λιπώδη μάζα και όχι απλά στο σωματικό βάρος του εξεταζόμενου, εξασφαλίζοντας ότι η μεγαλύτερη απώλεια σε κιλά είναι λίπος.

Ειδικότερα, η ανάλυση σύστασης σώματος με το Tanita δείχνει:
● Βάρος
● Συνολικό ποσοστό λίπους στο σώμα
● Σπλαχνικό λίπος
● BMI (δείκτης μάζας σώματος)
● Λίπος σε 5 περιοχές: κορμό, δεξί χέρι, αριστερό χέρι, δεξί πόδι, αριστερό πόδι
● Ποσοστό μυϊκής μάζας στον κορμό, τα χέρια, τα πόδια
● Άλιπη μάζα (οστά, μυς, νερό)
● Στόχος που πρέπει να πετύχουμε
● Μεταβολική ηλικία
● Επίπεδα ενυδάτωσης
● Κυτταρική υγεία
● Μυϊκή επίδοση και καθαρή πρωτεϊνη στους μυς

Γιατί να κάνω λιπομέτρηση με το Tanita;

Η ανάλυση σύστασης σώματος είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν τη διατροφή τους. Παρακολουθεί την εξέλιξη όσων κάνουν δίαιτα αλλά και όσων αθλούνται και προσπαθούν να πετύχουν το στόχο τους (για τους αθλητές γίνονται μετρήσεις με ειδικές παραμέτρους στο Tanita). Βοηθά το διατροφολόγο να σας προτείνει ένα πρόγραμμα διατροφής στα μέτρα σας. Επίσης είναι ένα σημαντικό εργαλείο για το γιατρό που βλέπει αν ο ενδιαφερόμενος έχει σπλαχνικό λίπος. Και όλα αυτά μέσα σε λίγα λεπτά, αφού βρεθείτε όρθιοι στη συσκευή Tanita, πιάσετε τα χερούλια και το σύστημα «διαβάσει» μέσω του κυκλώματος που δημιουργείται, τις τιμές που θέλουμε. Μετά από λίγο όλες οι μετρήσεις βρίσκονται εκτυπωμένες και ο ειδικός κάνει τις συστάσεις του σε εσάς.

Πόσο αποτελεσματική είναι η λιπομέτρηση με το Tanita;

Σε επιστημονική μελέτη που έγινε πριν χρόνια και δημοσιεύτηκε σε έκδοση της Αμερικανικής Ένωσης Διαιτολόγων, η διαπίστωση ήταν ότι το Tanita είναι ένα έγκυρο μέσο ανάλυσης σύστασης σώματος (Journal of the American Dietetic Association, 2005). Μάλιστα γράφτηκε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε μετρήσεις που αφορούν τη δημόσια υγεία, σε μεγάλο δείγμα πληθυσμού. Αντίστοιχες θετικές εκτιμήσεις για την αξιοπιστία του Tanita έχουν δημοσιευτεί και σε νεότερες μελέτες (European Journal of Clinical Nutrition, 2008, Journal of Health, Population & Nutrition, 2012 κ.ά).
Για να είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα, η εξέταση γίνεται με άδειο στομάχι. Επίσης καλό είναι να απέχετε αρκετές ώρες (τουλάχιστον 12) από την κατανάλωση αλκοόλ, καφέ και από τη γυμναστική. Η εξέταση δεν ενδείκνυται σε ανθρώπους με βηματοδότη.

Τι πληροφορίες παρέχονται στον εξεταζόμενο από τη λιπομέτρηση;

  • Ενημέρωση για το πρωτόκολλο ζύγισης που θα ακολουθεί σε κάθε συνεδρία αποκλειστικά από τη διαιτολόγο.
  • Ακριβής ολική και τμηματική ανάλυση σώματος σε 30 δεύτερα.
  • Δυνατότητα ψηφιακής παρακολούθησης της διαδικασίας λιπομέτρησης με 3Dαναπαράσταση του σώματος.
  • Άμεση οπτικοποίηση των επιθυμητών εξατομικευμένων στόχων με σαφή περιγραφή μετρήσεων
  • Δυνατότητα παρακολούθησης εξέλιξης σωματομετρήσεων με διαγράμματα προόδου που συγκρίνουν την πρώτη λιπομέτρηση με τις επόμενες.
  • Άμεση εκτύπωση των αναλύσεων ανά συνεδρία για να διατηρείται προσωπικό αρχείο.

*Ευχαριστούμε τουν κ. Μητουσούδη για την επιστημονική συνεργασία, στο Serresport.gr Οσοι ειστε αθλητες, επισκεφτειτε τον Σερραιο διαιτολογο και διατροφολογο πριν την εναρξη της θερινης προετοιμασιας και επωφελειθείτε απο την αναλυση και τις ειδικές τιμές!

Δείτε εδώ πόσο εύκολα λειτουργεί το ΤΑΝΙΤΑ mc980

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr