Ο Δήμαρχος Σερρών παρέδωσε απινιδωτές σε ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου

Ο Δήμαρχος Σερρών παρέδωσε απινιδωτές σε ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου
Έξι αυτόματους απινιδωτές παρέδωσαν την, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Ιωάννης Γάτσιος σε ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, που αγωνίζονται σε δημοτικά γήπεδα.
«Με μεγάλη χαρά παραδίδουμε σήμερα έξι αυτόματους απινιδωτές, που θα εγκατασταθούν στα γήπεδα της Ομόνοιας, του Ελαιώνα, του Χριστός, του Α.Μητρουσίου, των Καλών Δένδρων και του Κ.Μητρουσίου με την ευχή να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ.
Μαζί με τους απινιδωτές, που έχουν ήδη παραδοθεί στα δύο Κλειστά Γυμναστήρια, το Κολυμβητήριο και το Δημοτικό Στάδιο οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις είναι πλέον εξοπλισμένες με αυτό το πολύτιμο εργαλείο, που μπορεί με την κατάλληλη χρήση να σώσει ζωές», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την παράδοση των αυτόματων απινιδωτών στους Προέδρους των Σωματείων στα γραφεία του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρίας Πάνου – Αναστασιάδου και του Προέδρου της ΕΠΣ Σερρών Νίκου Κατσαβάκη.
«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός δημοτικού δικτύου απινιδωτών και στην εκπαίδευση του προσωπικού στη χρήση τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ήδη, έχουμε εξοπλίσει με επτά απινιδωτές δημοτικά κτήρια στην πόλη και τις δημοτικές ενότητες», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε:
«Δεν σταματάμε εδώ. Από το νέο έτος συνεχίζουμε να χτίζουμε ένα δίκτυο προστασίας τοποθετώντας απινιδωτές στα δημοτικά ΚΔΑΠ και τα σχολικά συγκροτήματα για την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών».
Παράλληλα, ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ προχωρά σε τακτικά χρονικά διαστήματα στη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τον ασφαλή χειρισμό των αυτόματων απινιδωτών. Μάλιστα, μέσα στον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για την πιστοποίηση στη χρήση των αυτόματων απινιδωτών ειδικά για τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία.
Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr