Ο αθλητισμός αργοσβήνει… Πως είδαν τα νέα μέτρα οι Σερραίοι προπονητές της ΕΚΑΣΑΜΑΘ !

Ο αθλητισμός αργοσβήνει... Πως είδαν τα νέα μέτρα οι Σερραίοι προπονητές της ΕΚΑΣΑΜΑΘ !

Το SSN ζήτησε την άποψη των Σερραίων προπονητών του τοπικού πρωταθλήματος σχετικά με τα έκτακτα τελευταία μέτρα και την αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων για τον επόμενο τουλάχιστον ένα μήνα, με την ΕΚΑΣΑΜΑΘ ωστόσο να μην έχει προβεί σε κάποια διευκρινιστική ανακοίνωση προς το παρόν. Η κατάσταση δυστυχώς έφτασε στο απροχώρητο, ειδικά μετά το τοπικό lockdown, το οποίο ισχύει από σήμερα στην πόλη των Σερρών και οδήγησε τους αρμόδιους φορείς στην συγκεκριμένη απόφαση που πέρα από οικονομικό κόστος, έχει τεράστιο αντίκτυπο σε όλες τις αθλητικές ομάδες και τους αθλητές.

Η άποψη ότι η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι ο καθένας θα κάνει το παν για αυτήν, είναι στο μυαλό όλων των προπονητών που θεωρούν πολύ δύσκολη την επανέναρξη μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Αναλυτικά τι δήλωσαν στο SSN…

Νίκος Κηρύκος (Ρούπελ Σιδηροκάστρου):

Πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της πολιτείας αλλά… Αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή οι αθλητές βρίσκονταν σε αγωνιστικό peak με βάση το γεγονός ότι βρισκόμασταν δύο και παραπάνω μήνες από την έναρξη της προετοιμασίας και σε πλήρη αγωνιστική δράση.Με την αναστολή κάθε αγωνιστικής και προπονητικής δραστηριότητας έστω και για ένα μήνα η φυσική κατάσταση μειώνεται δραματικά με αποτέλεσμα, εάν δεν ληφθεί πρόνοια για ομαλή και σταδιακή επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, τα αποτελέσματα να είναι δραματικά και οι κίνδυνοι τραυματισμού να είναι τεράστιοι. Θεωρώ ότι καμία αγωνιστική δραστηριότητα δεν πρέπει να ξαναρχίσει αν δεν προηγηθεί μια μίνιμουμ προετοιμασία 2-3 εβδομάδων και αυτό πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο. Όσο για την ομάδα μου, είχαμε αποκτήσει ένα πολύ καλό ρυθμό και η όλη κατάσταση μας φέρνει πάλι στην αρχή. Εύχομαι υγεία σε όλους και γρήγορα να έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το μπάσκετ.

 

Σταύρος Ιωσηφίδης (Α.Ε.Σ)

Καταρχάς είναι μια απόφαση η οποία ήταν αναμενόμενη. Πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα επανέλθει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην κανονικότητα του. Βάζοντας λουκέτο τόσο εύκολα στην άθληση πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι υπάρχουν επιπτώσεις κοινωνικές ( αθλητές) και οικονομικές ( σωματεία και προπονητές) σε χιλιάδες κόσμο. Η ομάδα μας και γενικά το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ σίγουρα δεν θα είναι ίδια όταν και αν θα παρθεί η απόφαση να ξανά αρχίσουμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Από εκεί και πέρα ο καθένας με την ατομική του ευθύνη και όλοι μαζί σαν σύνολο πρέπει να συμβάλουμε στην μάχη κατά της εξάπλωσης. Εύχομαι όλοι φίλοι και “αντίπαλοι” να ξαναβρεθούμε γρήγορα στα γήπεδα.

 

Γιάννης Μπουτάκογλου (Γ.Σ Σέρρες)

Είναι δυστυχώς κάτι που όλοι μας το περιμέναμε και ελπίζαμε ότι δεν θα συμβεί. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε μπει πολλές φορές στην σκέψη για το αν μπορεί και αν πρέπει μια ομάδα να επενδύσει φέτος και αν γίνεται να κάνει πραγματικό σχεδιασμό. Δεν μπορώ να φανταστώ αυτή την στιγμή τι μπορεί να γίνει και το πότε θα γυρίσουμε στα γήπεδα. Η υγεία των παιχτών και το φρένο στην διασπορά είναι κάτι παραπάνω από το μπάσκετ που αγαπάμε. Χρειάζεται ατομική ευθύνη ώστε να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας για να επιστρέψουμε πίσω το γρηγορότερο και με δουλειά θα καλύψουμε το κενό.

 

 Χρήστος Γκαβανόζης (Ορφέας Ν.Σκοπού)

Δυστυχώς οι φόβοι μας (φόβοι για τους οποίους ξεκινήσαμε με αρκετή καθυστέρηση και επιφυλακτικότητα την φετινή σεζόν) επιβεβαιώθηκαν οπότε, μετά το άδοξο τέλος της περσινής αγωνιστικής σεζόν, οδηγηθήκαμε σε ακόμη μια διακοπή και στην φετινή σεζόν!( και η οποία μάλλον θα είναι μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια από αυτήν που έχει ανακοινωθεί!). Αυτό που έγινε τώρα, δηλαδή το ξεκινάω – σταματάω, είναι ότι χειρότερο, όχι μόνο για την ομάδα μου αλλά για όλες τις ομάδες! Δεν μπορεί να γίνει μεθοδική δουλειά και οι αθλητές κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να τραυματιστούν! Ίσως θα έπρεπε οι Ομοσπονδίες να περιμένουν να δούνε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό με την εξάπλωση του covid-19 και μετά να αρχίσουν τα πρωταθλήματα και όχι να αρχίσουν οι αγώνες από τα μέσα Σεπτέμβρη ! Βεβαίως προέχει η υγεία όλων μας, οπότε θα ακολουθήσουμε ευλαβικά τις εντολές που έχουν δοθεί από την πολιτεία και ελπίζω το συντομότερο δυνατόν να προσπεράσουμε όλο αυτό το εμπόδιο και να επιστρέψουμε σε αυτό που αγαπάμε, γήπεδο – προπονήσεις – αγώνες!

*Φώτο-πηγή: www.anexartitos.gr

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr