«Ούκ αν λάβοις…» αλλά όχι κι έτσι Πανσερραικέ!

«Ούκ αν λάβοις…» αλλά όχι κι έτσι Πανσερραικέ!

Ότι ήταν να πούμε για την προετοιμασία, τις μεταγραφές και τις δυνατότητες του φετινού Πανσερραϊκού το είπαμε νωρίς… πριν την «ακατάλληλη στιγμή». ΄΄Αξιοπρεπή΄΄ τον δηλώσαμε, για να θυμίσω. Ότι είδαμε στα φιλικά παιχνίδια των «λιονταριών», το αποτυπώσαμε στα ρεπορτάζ τουSSN’, χωρίς φανφάρες, φιλοξενώντας όλες τις δηλώσεις προπονητή ή παικτών.

-Ως συντακτική ομάδα, το άσκοπο «λιβάνισμα» χωρίς επίσημα ματς, δεν υπάρχει στο ρεπερτόριο μας.-  

Γνωρίζουμε καλά ότι ο Πανσερραϊκός φέτος, έχει βάλει χαμηλά τον πήχη, διότι απλούστατα δεν μπορεί αλλιώς. Οι άνθρωποι της διοίκησης είναι ξεκάθαροι και τονίζουν συνεχώς, ότι θα πορευτούν με αυτά που έχουν, μέχρι να βρεθεί κάποιος εύρωστος αλλά όχι τυχοδιώκτης επενδυτής. Κι εμείς εδώ από κοντά, δημοσιογραφικά, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, ώστε η ομάδα να μην μπλέξει σε δυσάρεστες περιπέτειες.

Πολλοί από εσάς τους αναγνώστες, μας λέτε γιατί δεν «ξεφωνίζουμε» ή γιατί δεν «κράζουμε» για τις επιλογές των παιχτών, του προπονητικού τιμ ή κάποιες αποφάσεις της διοίκησης. Και η απάντηση είναι μια… “Ούκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”, όπως ο Μένιππος στον Χάροντα, κατά τους νεκρικούς διάλογους, του Λουκιανού.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ζητάμε κάτι παραπάνω από μια ομάδα, που έχει να δώσει μόνο τα βασικά. Και ο φετινός Πανσερραϊκός, πορεύεται λιτά σε όλους τους τομείς ενώ αγωνιστικά κατά την διάρκεια των φιλικών αγώνων τουλάχιστον, πήγε με αξιοπρέπεια.

Στον πρώτο επίσημο αγώνα όμως, η εικόνα χωρίς…. βερμπαλισμούς, ήταν απογοητευτική! Καλές οι δηλώσεις για νίκες, στόχους, και ελκυστικό ποδόσφαιρο, που θα φέρει κόσμο στο γήπεδο, αλλά με εμφανίσεις σαν κι αυτές… τζίφος! Και μεθαύριο με την Ελευσίνα, αν δεν αλλάξει κάτι, που ευελπιστούμε, ίσως να φύγουν και οι τελευταίοι των «Πανσερραικών»!

Προσωπικά δεν λαμβάνω υπόψη μου τα «καμπανάκια» στα φιλικά παιχνίδια. Αλλά η χθεσινή «καμπάνα» στο πρώτο επίσημο ματς, ήχησε αρκετά δυνατά στα αυτιά μου, όπως και στον κόσμο, που πήγε στο γήπεδο και στο φινάλε έφυγε αποδοκιμάζοντας ενώ χειροκρότησε ιπποτικά τον αντίπαλο.

Μακάρι να διαψευστούμε όλοι την Δεύτερα, αλλά όταν χάνεις με κάτω τα χέρια από τον Κισσαμικό, που δεν έχει υπέρ-ταλαντούχους παίκτες, δεν έχει μεγάλο μπάτζετ, δεν έχει επώνυμο προπονητή, ούτε brandname για αβάντα… αναρωτιέμαι ποιον θα βάλεις από κάτω;!

ΥΓ.: Παρατηρώντας κάποιες ομάδες Football League στην πρεμιέρα του κυπέλλου, από κοντά ή από τον ΟΤΕ TV στην τηλεόραση, είδα ότι το πρωτάθλημα φέτος θα έχει περίπου 4 επαγγελματικές ομάδες, 4 ημι-επαγγελματικές και 10 ερασιτεχνικές. Κι αυτό που γραφώ είναι και κακό και λογικό ταυτόχρονα.

Είναι κακό διότι οι «κουμανταδόροι» δεν έκαναν καμία απολύτως σύγχρονη κίνηση για να αλλάξουν την κακορίζικη μοίρα αυτού του πρωταθλήματος και να φτιάξουν ένα ελκυστικό προϊόν που θα θέλει κάποιος να το αγοράσει… για να το προβάλει και κάποιοι θα θέλουν να το αγοράσουν για να το βλέπουν. (βλ. μείωση ομάδων, playoffγια ανταγωνισμό, πίεση σε ΟΠΑΠ – Super League για έσοδα με στόχο τον εκσυγχρονισμό υποδομών, ακαδημιών και marketingΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ).

Είναι λογικό διότι όταν δεν υπάρχουν έσοδα από πουθενά, αναγκαστικά θα παίζουν ανέτοιμα παιδιά από τις ακαδημίες στις πρώτες ομάδες και όχι κανονικοί ποδοσφαιριστές ή ερασιτέχνες παίκτες από την Ελλάδα & το εξωτερικό… παίρνοντας χαρτζιλίκι για να κάνουν το χόμπι τους.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr