Οι… φωνές διαμαρτυρίας των ποδοσφαιριστών και των ομάδων για την αναδιάρθρωση

Οι... φωνές διαμαρτυρίας των ποδοσφαιριστών και των ομάδων για την αναδιάρθρωση


Αβεβαιότητα για το μέλλον, ανασφάλιστοι, απλήρωτοι, χωρίς συμβόλαια, οικονομικά ευάλωτοι είναι μερικά από τα προβλήματα που απασχολούν τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδες που δεν ξέρουν ακόμα σε ποια κατηγορία πρωταθλήματος θα βρίσκονται την χρονιά που μας έρχεται. Με κοινές επιστολές και ανακοινώσεις… φωνάζουν προς την Πολιτεία και τους φορείς, ζητώντας να γίνει η αναδιάρθρωση και να ξεκαθαρίσει σύντομα και οριστικά αυτό το κεφάλαιο.

Το SSN αναδεικνύει τις επιστολές διαμαρτυρίας και τις ανακοινώσεις των ποδοσφαιριστών του Πανσερραϊκού, του Ολυμπιακού Βόλου, του Πιερικού, της Καλαμάτας, της Ρόδου και της Βέροιας.

Αναλυτικά η επιστολή των παικτών του Πανσερραϊκού:

«Το ποδόσφαιρο είναι μια ολόκληρη βιομηχανία σε όλο τον πλανήτη, εκτός απο την χώρα μας, που το αντιλαμβάνεται ως κάτι τυχοδιωκτικό, απο την κορυφή έως την βάση του.

Η ίδια η πολιτεία και οι θεσμοί του ποδοσφαίρου μας, δεν έχουν αντιληφθεί ή κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν, πως γύρω απο τα πρωταθλήματα, κινείται μια ολόκληρη οικονομία, με περισσότερους απο 1500 ποδοσφαιριστές και άλλους τόσους υπαλλήλους και στελέχη με τις οικογένειες τους.

Το Ελληνικό κράτος, έχει κάνει τόσα πολλά για τους πολίτες του, αυτή την δύσκολη χρονιά της Πανδημίας(Covid-19). Προκαλεί όμως αδικίες, στον τομέα του αθλητισμού, και οδηγεί τους παίκτες και τις ομάδες του ποδοσφαίρου σε διχόνοια. Ζούμε εδώ και μήνες, χωρίς συμβόλαια, ανασφάλιστοι και χωρίς καμία προοπτική για το αύριο.

Εμείς και οι συμπαίκτες μας, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, πέρα απο τα 90 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Εσείς γιατί κόβετε την Ελλάδα στα δυο και δεν βοηθάτε ανέργους να επιστρέψουν στην αθλητική εργασία τους;

Ευχαριστούμε την διοίκηση μας, που φροντίζει για εμάς, αλλα χωρίς την αρωγή της πολιτείας μετά το πλήγμα του Κορωνοϊού, όλα θα τερματίσουν.

Αναδιάρθωση κατηγοριών ΤΩΡΑ! Πολιτεία και φορείς, πράξτε το νόμιμο και ηθικό, για τους αθλητές και τις οικογένειες μας, όλων όσοι εργάζονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο»

Αναλυτικά η ανακοίνωση των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου:

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Βρισκόμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου και κανείς δεν νοιάζεται πως θα πορευτούν πάνω από 1500 ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, μαζί με τις οικογένειές τους, οι οποίοι είναι δέσμιοι μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, που όμοια δεν συναντάς σε καμία χώρα της Ευρώπης και όχι μόνο.

Ως ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου τονίζουμε, πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Ζητούμε εδώ και τώρα αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Γιατί η ομάδα μας είναι μία από αυτές που αδικήθηκαν κατάφωρα πέρυσι. Κέρδισε την άνοδο στη Β’ Εθνική μετά από μεγάλη προσπάθεια και αγώνα μέσα γήπεδο και στην ουσία δεν ανέβηκε ποτέ, παίζοντας στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, μετά την αναδιάρθρωση Βασιλειάδη.

Αυτή τη στιγμή είμαστε άνεργοι, δεν έχουμε ασφάλεια, όλα είναι στον αέρα και επιθυμούμε να επιστρέψουμε στην εργασία μας.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με καμία από τις ομάδες. Είμαστε αντίπαλοι μέσα στο γήπεδο για 90 λεπτά. Αντίθετα, έχουμε πολλά κοινά συμφέροντα, για τα οποία όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουμε.

Η πολιτεία και οι φορείς του ποδοσφαίρου οφείλουν να πράξουν το σωστό, το δίκαιο και το ηθικό. Να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και να επιστρέψει η ζωή των ποδοσφαιριστών στους κανονικούς της ρυθμούς, σε μια περίοδο όπου ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε ολόκληρη την κοινωνία.

Γι’ αυτό λοιπόν, ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ τώρα!!!»

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών του Πιερικού:

«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι.

Στις δύσκολες αυτές εποχές τις οποίες βιώνουμε όλοι μας, με το θέμα του κορονοϊού Covid-19 να έχει πλήξει τόσο την υγεία όσο και την οικονομία της χώρας, βρισκόμαστε μάρτυρες μπροστά σε μία ακόμα πιθανή οικονομική κατάρρευση.

Όπως γνωρίζετε το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός αποτελούν ένα κομμάτι της οικονομίας, καθώς μέσω των επενδύσεων των Π.Α.Ε., των μετοχών αυτών καθώς και των προέδρων αυτών, πάνω από 1.500 άνθρωποι με τις οικογένειές τους εργάζονται και έχουν εισόδημα μέσω των αθλητικών δραστηριοτήτων ειδικά στο ποδόσφαιρο.

Ζώντας όμως μέσα στην αμφιβολία για την αναδιάρθρωση, η οποία από την πλειοψηφία των Π.Α.Ε. θεωρείται αναγκαία τόσο για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου όσο και για την οικονομική ευρωστία των ομάδων, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να βιώνουμε καταστάσεις δύσκολες και αισθανόμαστε ευάλωτοι αφού δεν μπορούμε να υπογράψουμε τα συμβόλαιά μας και φυσικά είμαστε ανασφάλιστοι και μετέωροι για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Κατ’ ουσία κύριοι είμαστε ΑΝΕΡΓΟΙ.

Ως εκ’ τούτου δηλώνουμε συμπαραστάτες στις ενέργειες του προέδρου μας και του συλλόγου μας γενικώς και ευελπιστούμε να μπει ένα τέλος στην αγωνία όλων των ανθρώπων που ασχολούνται, εργάζονται και επενδύουν στο πιο όμορφο άθλημα στον κόσμο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Με τιμή

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΙΕΡΙΚΟΥ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών της Ρόδου::

Δυστυχώς ζούμε το θέατρο του παραλόγου! Ένας υπουργός, ένα έκτρωμα της προηγούμενης κυβέρνησης, 34 ομάδες στον αέρα και 1000 εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων και εμείς.

Επιτέλους κύριε Υπουργέ αντιληφθείτε πως δεν πάει άλλο: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κύριε πρωθυπουργέ δώστε λύση. Αφού δεν μπορεί ο κ. Αυγενάκης, μπείτε στη μέση και ανταποκριθείτε στο κοινό αίτημα 18 πόλεων και νομών της χώρας. Επιτέλους κύριε Γεραπετρίτη στείλτε το μήνυμα που είχατε προ καιρού στείλει. Δεν αντέχουμε άλλο. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Έχουμε την πανδημία, είμαστε σε μια παραμεθόρια περιοχή, έχουμε τον τούρκικο χαβά και του υφυπουργού τα κέφια.

Κύριε Πρωθυπουργέ, έχουμε οικογένειες, σκεφτείτε εμάς, τους δικούς μας ανθρώπους, τις οικογένειες μας. Μας είχατε υποσχεθεί να καταργήσετε τον νόμο Βασιλειάδη.
Κύριε Πρωθυπουργέ, Μην αφήσετε τον υφυπουργό σας να κάνει τα πράγματα χειρότερα…

Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Καλαμάτα:

«Ποιος θα το φανταζόταν ότι στην Ελλάδα του 2020 θα βρισκόμασταν στα μέσα Σεπτέμβρη και ακόμα όχι δεν θα είχαμε ξεκινήσει τις επίσημες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, αλλά δεν θα γνωρίζαμε καν σε ποια κατηγορία θα παίξουμε!!

Κι όμως σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σαν την πατρίδα μας αυτό το Σαββατοκύριακο που σχεδόν σε όλη την Ευρώπη παίζουν αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου σε όλες τις κατηγορίες, εμείς δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει!!!

Εικοσιδύο επαγγελματικές ομάδες αγωνιούν για το μέλλον τους. Δεν μπορούν να κάνουν προγραμματισμό. Δεν μπορούν να διαπραγματευτούν με ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν κουραστεί να περιμένουν και επιλέγουν ομάδες που πέρυσι έπαιζαν σε υψηλότερες κατηγορίες.

Είχαμε συμφωνήσει με παίκτες γνωστούς, που έχουν αγωνιστεί στην Σούπερ Λιγκ, αλλά πήγαν σε άλλους συλλόγους λέγοντας μας πόσο ακόμα να περιμένουμε!!!

Αυτού του είδους την αγωνιστική ζημιά που παθαίνουμε, ποιος θα μας την πληρώσει κ.Αυγενάκη και κ.Λεουτσάκο!! Το πινγκ πονγκ των ανακοινώσεων σας εκατέρωθεν το πληρώνουν οι ομάδες.

Κ.Αυγενάκη έχεις δηλώσει ότι η περυσινή αναδιάρθρωση ήταν έκτρωμα και απέτυχε. Να λοιπόν η ευκαιρία. Αποκατέστησε την αδικία αφού οι ομάδες που ανέβηκαν πέρυσι στις επαγγελματικές κατηγορίες αγωνίστηκαν εκ νέου σε μια νεόφερτη τρίτη που ονομάστηκε Φούτμπολ Λιγκ.

Κάνε ενοποίηση των κατηγοριών με αυστηρά οικονομικά κριτήρια συμμετοχής, ώστε να φανεί ποιοι είναι οι σύλλογοι που έχουν τα οικονομικά φόντα να συμμετάσχουν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Στο χέρι σου είναι!!

Κάν’ το λοιπόν…Τι περιμένεις!!!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των παικτών της Βέροιας:

«Με έκπληξη, απορία και έντονη ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες (άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά) τα αρνητικά γεγονότα που διαδραματίζονται στον χώρο του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Από τον περασμένο Μάρτιο που αποφασίστηκε η αναστολή των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 – FOOTBALL LEAGUE εξαιτίας της πανδημίας του COVID 19 ολοκληρώθηκαν αισίως έξι μήνες, δηλαδή μισός χρόνος αγωνιστικής απραξίας, είμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου και δεν γνωρίζουμε ακόμη τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και την δομή των κατηγοριών!!!

Η μεταγραφική αγωνιστική περίοδος για εμάς τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές φτάνει σε λίγες ημέρες στο τέλος της και είναι ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ να μην είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόμαστε, ποιο έντυπο και με ποιους όρους συμβολαίου θα υπογράψουμε και γενικά το τι μέλλον μας ξημερώνει υπό αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Δηλώνουμε, ότι επικροτούμε τις προσπάθειες του Προέδρου μας και της διοίκησης, προκείμενου να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση από την πολιτεία και τους φορείς του ποδοσφαίρου προκειμένου να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών και να επιστρέψει η ζωή των ποδοσφαιριστών στους κανονικούς ρυθμούς.

Επιτέλους πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί τέλος σε αυτό το ΜΑΡΤΥΡΙΟ που βιώνουμε τόσο εμείς όσο και οι διοικήσεις των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών.

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε Ν.Π.Σ ΒΕΡΟΙΑ 2019».

Share