Οι Σερραίοι, Μαρμαρέλλης και Κώτσαλου μιλούν για την εμπειρία της Λωζάνης!

Οι Σερραίοι, Μαρμαρέλλης και Κώτσαλου μιλούν για την εμπειρία της Λωζάνης!

Χρήστος Μαρμαρέλλης και Ιωάννα Κώτσαλου, οι δύο Σερραίοι αθλητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα και την πόλη στους 3ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες νεότητας επέστρεψαν από την Λωζάνη και αποτυπώνουν μέσω του SSN μέσα σε λίγες σειρές τις εμπειρίες που τους πρόσφερε η μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Μοναδική εμπειρία, τεράστια περηφάνια, όνειρο για κάθε αθλητή. Με αυτό τον τρόπο περιγράφουν την συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός σε επίπεδο νέων οι δύο Σερραίοι αθλητές που βρέθηκαν στη Λωζάνη και αγωνίστηκαν με τα ελληνικά χρώματα.

Οι εμπειρίες που αποκόμισαν είναι τεράστιες και θα φανούν ευεργετικές και σαν οδηγός για τους ίδιους στη συνέχεια της καριέρας τους. Το επίπεδο των ανταγωνιστών τους ήταν υψηλό και το γνώριζαν εξ’αρχής, αλλά όπως λένε και στην γλώσσα των Ολυμπιακών Αγώνων από αρχαιοτήτων αυτή η διοργάνωση είναι ευλογία για έναν αθλητή και σημασία έχει να αγωνιστείς και να φτάσεις στον τερματισμό.

Για τον Χρήστο Μαρμαρέλλη, αθλητή του ΜΓΣ Πανσερραϊκού που έλαβε μάλιστα την ύψιστη τιμή να σηκώσει την Ελληνική σημαία ως σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης, η περηφάνια είναι μεγάλη , όμως δεν αρκέστηκε μόνο στη συμμετοχή αφού και τα αποτελέσματα στους αγώνες του τον άφησαν ικανοποιημένο.

“Η περηφάνια είναι τεράστια καθώς το όνειρο κάθε αθλητή είναι να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες πόσο μάλλον όταν είσαι σημαιοφόρος μιας χώρας που έχει προσφέρει τόσα στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Τα αποτελέσματα είναι άκρως ικανοποιητικά και θα ήθελα να ευχαριστήσω συγγενείς και φίλους για την τεράστια και τόσο μακροχρόνια στήριξη τους.”

Ο Χρήστος κατάφερε στο Slalom να κατακτήσει την 33η θέση ανάμεσα σε 79 αθλητές, επίδοση πάρα πολύ καλή για τα ελληνικά δεδομένα. 44ος στην τεχνική κατάβαση του Σύνθετου Αλπικού, 52ος στο Super G και 35ος στο Γιγαντιαίο Slalom.

Καλύτερη από ότι φανταζόταν ήταν η εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων νεότητας για την αθλήτρια του ΓΣ Σερρών 93’, Ιωάννα Κώτσαλου που εύχεται να ξαναζήσει μια τέτοια διοργάνωση. Όσο για τα αποτελέσματά της πιστεύει ότι θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα αλλά κρατάει τις καλές στιγμές.

“Η εμπειρία μου στους Ολυμπιακούς αγώνες νέων ήταν μοναδική ήταν καλύτερη από ότι φανταζόμουν μακάρι να είχα την ευκαιρία να το ξαναζήσω όλο αυτό, όσο αναφορά τους αγώνες και τις επιδόσεις μου για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένη αλλά αρκετά ικανοποιημένη καλύτερα τα πήγα την δεύτερη μέρα στο σπριντ που είχα 8/10 βολές μέσα και για μένα ήταν μια επιτυχία”

Η Ιωάννα είχε τον δύσκολο αγώνα του διάθλου (10 χιλιόμετρα) που κατετάγη 83η ενώ 79η τερμάτισε στα 6χιλιόμετρα σπριντ του διάθλου, όντας η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια.

Share