«Οικονόμεια 2019»: Πανσερραϊκή αίγλη και αύρα νέου Κολυμβητηρίου…

«Οικονόμεια 2019»: Πανσερραϊκή αίγλη και αύρα νέου Κολυμβητηρίου...

Με τη συμμετοχή τετρακοσίων αθλητών και αθλητριών από 17 συλλόγους της Βορείου Ελλάδος και της γειτονικής Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης των Σερρών οι κολυμβητικοί αγώνες «Οικονόμεια 2019». Οι αγώνες διοργανώθηκαν για 36η συνεχή χρονιά από το τμήμα κολύμβησης του Πανσερραϊκού στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου του συλλόγου Γιώργου Οικονόμου.

Οι αγώνες ήταν προαγωνιστικής κατηγορίας (9, 10, 11 και 12 ετών) και σε αυτούς πήραν μέρος οι αθλητές που αποτελούν το αύριο της Ελληνικής κολύμβησης. Οι διάδοχοι του Δρυμωνάκου, του Γκολομέεβ, του Χρήστου και τον άλλων παιδιών ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στην πισίνα του κολυμβητηρίου των Σερρών αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του αθλήματος. Η χρονομέτρηση ήταν ηλεκτρονική και σύµφωνα µε τους κανονισμούς της F.I.N.A.

Το γεγονός της χρονιάς για τη Σερραϊκή κολύμβηση «γέμισε» ασφυκτικά με κόσμο το κλειστό κολυμβητήριο της πόλης αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον Νομό Σερρών, την ανάγκη της κατασκευής ενός μεγάλου σύγχρονου κολυμβητηρίου στην πόλη.

Ο δήμαρχος Σερρών και ο Πρόεδρος της κολύμβησης του ΜΓΣ Πανσερραϊκός μίλησαν στον Βασίλη Αναστασίαδη και την ΈΡΤ Σερρών:

Αλέξανδρος Χρυσάφης: «Σε δύο χρόνια στο νέο κολυμβητήριο»

Την πίστη του ότι σε δύο χρόνια τα «Οικονόμεια» θα πραγματοποιηθούν στο νέο κολυμβητήριο της πόλης των Σερρών στην περιοχή της ομόνοιας εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ο οποίος είπε: «Αυτοί οι αγώνες είναι μια μεγάλη γιορτή του υγρού στίβου στον τόπο μας. Το κολυμβητήριο είναι ασφυκτικά γεμάτο αλλά είναι ένα μικρό κολυμβητήριο. Πιστεύουμε ότι είναι από τις τελευταίες χρονιές που τα Οικονόμεια γίνονται σε αυτόν το χώρο και αυτό το λέω γιατί ήδη έχει δρομολογηθεί και με την επικαιροποίηση της μελέτης για το κολυμβητήριο το οποίο είναι ημιτελές στην περιοχή της ομόνοιας.  Να ολοκληρωθεί η μελέτη για να προχωρήσει η χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί και να γίνει επί τέλους το κολυμβητήριο που αξίζει στους Σερραίους πολίτες. Νομίζω ότι στα επόμενα χρόνια θα μιλάμε για τα 38ο Οικονόμεια, φέτος ήταν τα 36α, τα οποία θα γίνουν στο χώρο που τους αξίζει».

Ζήσης Γκράτζιος: «Το κολυμβητήριο που μας αξίζει»

Ο άνθρωπος που αποτελεί την «ψυχή» του τμήματος κολύμβησης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού, ο έφορος Ζήσης Γκράτζιος είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να διοργανώνουμε αυτούς τους αγώνες. Βλέπουμε ότι παρόλο που δεν έχουμε εγκαταστάσεις οι σύλλογοι του εξωτερικού και της Βόρειας Ελλάδας μας τιμούν πάντα με την παρουσία τους. Είμαστε για τρίτη με τέταρτη χρονιά πρώτη επαρχιακή ομάδα στην κατηγορία όπεν κι όλα χωρίς εγκαταστάσεις. Είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έχουμε 50άρα πισίνα κι όμως οι επιτυχίες έρχονται, στα τμήματα υποδομών είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, από εκεί και πέρα περιμένουμε από την Πολιτεία να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

Πηγή Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης

Φωτορεπορτάζ: ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ-Ανεξάρτητος

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr