Ξεκίνησε ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού σταδίου Σερρών!

Ξεκίνησε ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού σταδίου Σερρών!

Τα μηχανήματα πήραν μπροστά στο Δημοτικό στάδιο της πόλης για την αντικατάσταση του ταρτάν και ο στίβος των Σερρών ελπίζει ότι σύντομα θα βγει από το έρεβος, απολαμβάνοντας επιτέλους αυτό που δικαιωματικά του ανήκει, ένα εκσυγχρονισμένο στάδιο.

Το Δημοτικό στάδιο, πλέον “Γεώργιος Τοπτσής” προς τιμήν του Σερραίου πέντε φορές Παραολυμπιονίκη, μπαίνει στη νέα εποχή, ξεπερνώντας με τη συμβολή ανθρώπων της περιοχής, τα πάμπολλα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας αλλά και της αμέλειας ενίοτε.

Η αντικατάσταση του ταρτάν, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν εδώ και 1 εβδομάδα, είναι το πρώτο βήμα για την μεθοδική αναμόρφωση του σταδίου. Οι βάσεις έχουν μπει και για τα επόμενα στάδια του ολικού λίφτινγκ που επιβάλλεται να δρομολογηθούν για να αποκτήσουν και πάλι το δικαίωμα και την ευκαιρία οι φορείς της πόλης, να διοργανώσουν μεγάλους αγώνες στις Σέρρες. Σενάριο (η διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων στις Σέρρες) που μπαίνει στη δεξαμενή των προνομίων και της γενικότερης ευφορίας που θα φέρει στη πόλη και σε πολλούς τομείς μια τέτοια συνθήκη.

Η είδηση της έναρξης των εργασιών φέρνει αυτόματα και χαμόγελα, σε ένα στάδιο που όπως είπαμε βρέθηκε πολλές φορές “εκτεθειμένο” στη λήθη. Για την ιστορία, ανεγέρθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και το 1981 απέκτησε το πρώτο του ταρτάν. Το 2003 ωστόσο η δημοτική αρχή ξήλωσε την επιφάνεια λόγω της μεγάλης φθοράς και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα αφού τα κονδύλια του προγράμματος “Αθήνα 2004” είχαν στερέψει αφήνοντας στην ανυποληψία ένα βασικό αθλητικό περιουσιακό στοιχείο της πόλης. Η λύση δόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2004 και έκτοτε αφέθηκε στη μοίρα του. Το ταρτάν υπέστη μεγάλη φθορά όλα αυτά τα χρόνια και οι εγκαταστάσεις απαρχαιώθηκαν. Μόνο χάρη στην προσωπική εργασία των ανθρώπων των Συλλόγων ΓΣ Σέρρες’93 και ΟΦΚΑ, μπόρεσε να παραμείνει ζωντανό.

Οι συντονισμένες προσπάθειες του ΣΕΓΑΣ και της νέας Δημοτικής αρχής, έφεραν εκ νέου ζωντάνια σε ένα καίριο ζήτημα. Κινήσεις και πιέσεις που έφεραν τα πρώτα χαρμόσυνα αποτελέσματα και προοιωνίζουν ένα λαμπρότερο μέλλον για το στάδιο και τον στίβο της πόλης γενικότερα που παρά τις στερήσεις συνεχίζει να πρωταγωνιστεί.

Το έργο αντικατάστασης του ταρτάν αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο και θα κοστίσει 450.000 ευρώ ενώ μέριμνα της Δημοτικής αρχής υπάρχει και για την εξασφάλιση κονδυλίων από το κράτος για την εκπόνηση μελετών σε άλλους τομείς του σταδίου, που θα φέρει και τη πλήρη αναμόρφωση.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ.Γιάννης Λιούμπας και η κ.Φωτεινή Αραμπατζή, πρόεδρος του Γ.Σ Σέρρες 93’ σχολιάζουν τις εξελίξεις στο μέτωπο των εργασιών στο στάδιο μέσω του SSN, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους. Παράλληλα η κ.Αραμπατζή αναδεικνύει την ενδεχόμενη σύγχυση που θα προκύψει στους συλλόγους ωσότου ολοκληρωθούν οι εργασίες καθώς όπως τονίζει ο κλασσικός αθλητισμός θα υπολειτουργεί εν απουσία άλλων αξιόπιστων χώρων για προπόνηση.

Το μήνυμα του κ.Λιούμπα αναφέρει:

“Οι προσπάθειες τόσο των ανθρώπων του στίβου, όσο και στην συνέχεια των δημοτικών αρχών έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα. Η αντικατάσταση του ταρτάν, θέλω να πιστεύω, είναι μόνο η αρχή. Ο δήμαρχος σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ, κ.Δεσποτίδη, άκουσαν τις προτάσεις μας για εκπόνηση μελέτης σχετικά με την Δυτική κερκίδα και τον στεγασμένο χώρο του σταδίου. Με την ολοκλήρωση των έργων, τα σωματεία μας και άλλοι αθλούμενοι θα έχουν το στάδιο που πρέπει να’χει ο πολίτης της χώρας μας. Ο ΣΕΓΑΣ είναι και πάλι έτοιμος να συνεργαστεί και να αναθέσει στην πόλη αγώνες. Υπάρχει μέλλον, αρκεί να προσπαθούμε γι αυτό.”

Η κ.Αραμπατζή τονίζει επί του θέματος:

“Εδώ και 1 εβδομάδα ξεκίνησε η αποκατάσταση του γηπέδου. Σε μια χρονική περίοδο που όλος αθλητικός κόσμος αγωνιά για να κάνει προπονήσεις, το γήπεδο των Σερρών και μοναδικό στο νομό θα παραμείνει κλειστό για άλλους 2 μήνες. Από την μια είναι ευχής έργον να βελτιωθούν οι υποδομές από την άλλη όμως ο κλασικός αθλητισμός θα υπολειτουργεί και θα πάει μια χρονιά χαμένη αγωνιστικά. Ο κλειστός στίβος είναι μια λύση αλλά πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα για να μπουν οι αθλητές και φυσικά όλα τα μέτρα υγειονομικής. Περιμένουμε την ανακατασκευή για να δοθεί η ώθηση στον στίβο με αγώνες που θα μπορούν να διεξάγονται από του χρόνου πλέον. Αγωνιστικά φέτος θα υπάρχουν κακές επιδόσεις.”

πηγή φωτορεπορτάζ: anexartitos.gr

Share