Ξεκίνησαν οι δράσεις του Πανσερραϊκού Μ.Γ.Σ. κατά της επιθετικότητας στο σχολείο μέσω του Erasmus+ και της Ε.Ε.

Ξεκίνησαν οι δράσεις του Πανσερραϊκού Μ.Γ.Σ. κατά της επιθετικότητας στο σχολείο μέσω του Erasmus+ και της Ε.Ε.

Ο πολυαθλητικός σύλλογος του Πανσερραϊκού, εκκίνησε τις δράσεις του για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα STAID που αφορά την σχολική επιθετικότητα.

Τα «λιοντάρια» μετά την ένταξη τους στην EMCA, την ομοσπονδία πολυαθλητικών συλλόγων στην Ευρώπη, προσπάθησε και διεκδίκησε μαζί με άλλους ιστορικούς συλλόγους, την είσοδο του σε προγράμματα erasmus+ για την προώθηση του αθλητισμού στην κοινωνία μας. Κατάφερε την περσινή χρονιά να γίνει εταίρος σε ενα απο τα πέντε που ηταν υποψήφιος αλλα λόγω κορωνοϊου όλα είχαν ανασταλλεί.

Πλέον με μεγάλη διάθεση και ασφάλεια όμως…ο ιστορικός σύλλογος της περιοχής μας, με Ευρωπαϊκό όραμα απο τον Πρόεδρο Τάσο Παναγιώτου, μέχρι τον μικρότερο αθλητή, συμμετέχει ενεργά στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας κατά της επιθετικότητας μέσω του αθλητισμού.

Η πρωτη δράση με την συμμετοχή των τμημάτων μπάσκετ, χάντμπολ κορασιδών και της ποδηλασίας στέφθηκε με επιτυχία με τους αθλητές-μαθητές να είναι ενθουσιασμένοι. Οι δράσεις θα συνεχιστούν και με την συμμετοχή κι άλλων σπορ.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Ο Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Συλλόγων (EMCA) από τον Ιανουάριο του 2020, έχει έρθει σε συνεργασία με ιστορικούς Ευρωπαϊκούς αθλητικούς συλλόγου, για την προώθηση του αθλητισμού, μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρώτη συμμετοχή για την ομάδα μας, στο Erasmus+, είναι γεγονός, με το πρόγραμμα κατά της επιθετικότητας στο σχολείο, ενώ για το 2021, υπάρχουν άλλες πέντε  υποψηφιότητες με παρόμοιες κοινωνικές δράσεις, μέσω των σπορ.

Ο σύλλογος του Πανσερραϊκού Μ.Γ.Σ., ξεκίνησε τις ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές και αθλητές των Σερρών, στο πλαίσιο του προγράμματος STAID (Sport sTop Aggression In School WorlD), αφιερωμένου στην πρόληψη της επιθετικότητας στο σχολείο, που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με την επικεφαλής Λέφσκι (Σόφια, Βουλγαρία) και την συνεργασία του Ολυμπιακού (Πειραιάς, Ελλάδα), της Viener Sport Club (Βιέννη, Αυστρία) και της Lazio Karate (Ρώμη, Ιταλία), σύλλογοι-μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Συλλόγων (EMCA).

Με το σύνθημα, “Σταματήστε την επιθετικότητα στο σχολείο”, τα στελέχη του Πανσερραϊκού Μ.Γ.Σ. ξεκίνησαν την σειρά των αθλητικών δράσεων  με παιδαγωγικό χαρακτήρα, με την κοινή διασκεδαστική προπόνηση, ανάμεσα στην ομάδα χάντμπολ κορασίδων και τους νεαρούς αθλητές και μαθητές της ομάδας καλαθοσφαίρισης του συλλόγου μας, καθώς και στην εντυπωσιακή παρουσίαση της ομάδας ποδηλασίας του Πανσερραϊκού, που αριθμεί πολλά παιδιά.

Ο υπεύθυνος Ακαδημιών κ. Παναγιώτης Σπανός, καθηγητής φυσικής Αγωγής με Μεταπτυχιακό στην Προπονητική, μαζί με τους υπόλοιπους προπονητές και εκπαιδευτικούς, των τριών τμημάτων, συζήτησαν με τα αγόρια και τα κορίτσια για την σημασία του ελέγχου του θυμού, που προκαλεί επιθετική έξαρση, προς συμμαθητές, συναθλητές ακόμα και προς τους δασκάλους ή μέλη της οικογένειας. Τα παιδιά κατανόησαν, μέσα από εμπειρικά παραδείγματα και ασκήσεις εκγύμνασης, ότι μέσω του αθλητισμού η ορθή συμπεριφορά τους, θα κάνει τον κόσμο καλύτερο.

Στην αρχή και στο τέλος κάθε προπόνησης, χτίζουμε τον Κύκλο της Ανοχής, στον οποίο είμαστε όλοι φίλοι, ακόμη και με την αντίπαλη ομάδα, συγχαίρουμε και ζητούμε συγγνώμη αν έχουμε κάνει λάθος.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας, με την αρωγή του ΟΠΑΚΠΑ (Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού) του Δήμου Σερρών, καθώς και με την υποστήριξη του Αριστοτέλειου εκπαιδευτήριου.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr