Ν. Κατσαβάκης: «Όλοι μαζί για να αλλάξει σελίδα ο Πανσερραϊκός»

Ν. Κατσαβάκης: «Όλοι μαζί για να αλλάξει σελίδα ο Πανσερραϊκός»

Είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τον Πανσερραϊκό σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του. Μια ιστορία που την γνωρίζει καλά αφού ο Νίκος Κατσαβάκης γαλουχήθηκε από μικρή ηλικία με την ιδέα του Πανσερραϊκού. Ο Σερραίος, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, καλείται να βγάλει την αγαπημένη του ομάδα από το αδιέξοδο αφού βλέποντας ότι ο κίνδυνος του τοπικού ήταν κοντά ανέλαβε με μια ομάδα φίλων και συνεργατών να κάνει την επανεκκίνηση στον ιστορικό σύλλογο. Ο Νίκος Κατσαβάκης, ο νέος έφορος του Πανσερραϊκού μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών κι άνοιξε τα χαρτιά του για τους στόχους και το όραμα που έχει για τα «λιοντάρια»

Ο Νίκος Κατσαβάκης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών…

Για την πρωτοβουλία που ανέλαβε:

«Από τις ακαδημίες του Πανσερραϊκού ξεκίνησα, κατάφερα να παίξω στην πρώτη ομάδα και είναι γνωστό ότι όλοι στις Σέρρες έχουμε στην καρδιά μας αυτήν την ομάδα. Για αυτό το λόγο έγινε ότι έγινε για να μπορέσουμε να δούμε τον Πανσερραϊκό ψηλά, εκεί που του αξίζει να βρίσκεται.  Βέβαια, πρέπει να έχουμε υψηλούς στόχους αλλά σταδιακά. Εμείς αυτό που κάνουμε, το κάνουμε για το καλό της ομάδας, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε άμεσο στόχο τη Β εθνική, θέλουμε να το κάνουμε σιγά σιγά, να αναδείξουμε το Σερραϊκό στοιχείο, να αξιοποιήσουμε ότι καλό υπάρχει στο Νομό Σερρών, για αυτό και τα 20 παιδιά της Κ20 θα είναι εκεί. Είναι πολλά θέματα ανοιχτά, θέλουμε να βρούμε τα πατήματα μας, είναι ένας χώρος που δεν τον ξέρω 100% αλλά πιστεύω ότι με τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου θα πάνε όλα καλά.»

-Για το πώς ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια:

«Ήταν κάτι που προέκυψε τις τελευταίες μέρες. Κάτι που δεν υπήρχε στο μυαλό μου. Όσο όμως δεν έκλεινε το θέμα με τις διαπραγματεύσεις του Ερασιτέχνη με τον κ. Καραθανάση που στην ουσία ήταν ο μοναδικός επενδυτής που υπήρξε, εγώ τα παρακολουθούσα όλα αυτά διακριτικά όπως όλος ο κόσμος, υπήρχε μια ανησυχία σε όλους μας. Από τη στιγμή που το θέμα έληξε και βγήκε μπροστά ο Ερασιτέχνης, έγιναν κάποιες διεργασίες και νομίζω ότι σύντομα με ένα ευέλικτο σχήμα που δημιουργήσαμε,  επιθυμούμε να κάνουμε πολλά στην ομάδα. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα εγώ και οι συνεργάτες μου να δούμε να πέφτει η ομάδα στο τοπικό. Μια μεγάλη πόλη, ένας τόσο μεγάλος Νομός να έχει τον Πανσερραϊκό στο τοπικό θα ήταν ότι το χειρότερο. Ουσιαστικά όλο αυτό δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες. Πήραμε την απόφαση χωρίς δεύτερη σκέψη, να βοηθήσουμε την ομάδα να αλλάξει σελίδα. Πραγματικά όλο αυτό έγινε πολύ γρήγορα και πραγματικά ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Τώρα… τρέχουμε γιατί υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά, πολλά που δεν τα γνωρίζουμε και πρέπει να τα μάθουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, βέβαια έχουμε άτομα που γνωρίζουν πάρα πολλά όσον αφορά τη λειτουργία της ομάδας όπως είναι η Σούλα Χορτομάρη που είναι πάρα πολλά χρόνια στο σύλλογο. Είμαστε αρκετά άτομα και τα πολλά αυτά μέτωπα είναι διαχειρίσιμα. Βέβαια κάθε αρχή και δύσκολη αλλά θα τα καταφέρουμε».

Για το τι είπε στο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη:

«Στην ουσία βρεθήκαμε για ένα τρίωρο. Τους είπα τις απόψεις μου και παρουσίασα ένα οργανόγραμμα το πώς θα είναι η λειτουργία της ομάδας. Πιστεύω ότι έμειναν ευχαριστημένοι από αυτά που άκουσαν κι από εκεί και πέρα μας περιμένει πάρα πολύ δουλειά σε πολλά μέτωπα, για τα γήπεδα, για τους παίκτες, για όλα, αλλά να είναι σίγουροι οι φίλαθλοι ότι η λειτουργία της ομάδας θα είναι εύρυθμη και σωστή»

-Για τους συνεργάτες του:

«Νομίζω ότι η επιλογή του  Σάκη Αναστασιάδη για τη θέση του προπονητή είναι ότι το καλύτερο. Είναι Σερραίος, έχει Uefa pro, έχει περάσει από τον Πανσερραϊκό και ως παίκτης και ως προπονητής που σαφέστατα αδικήθηκε και τις δύο φορές που ήταν στην ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος που έφερε χρήματα στα ταμεία της ομάδας και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής βγάζοντας ταλέντα όπως είναι ο Ανάκογλου, o Παπάζογλου κι άλλα παιδιά. Θεωρώ ότι στο κομμάτι της ανάπτυξης είναι και παιδαγωγός. Είναι ότι το καλύτερο στην παρούσα φάση,  να δουλέψει απρόσκοπτα και να μπορέσει να βγάλει μια χρονιά γεμάτη. Ο Νίνο Μιλένκοβιτς φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, είναι εξαιρετικός, έχει δίπλωμα προπονητή αλλά και ως μάνατζερ μπορεί να μας βοηθήσει σε πάρα πολλά κομμάτια όσον αφορά τη λειτουργία της ομάδας. Αν χρειαστεί μπορεί να μας φέρει και παίκτες αλλά σε αυτή τη φάση προτεραιότητα έχουν οι Σερραίοι ποδοσφαιριστές. Ο Τάσος Καζίας έχει περάσει από τον Πανσερραϊκό, αγαπάει την ομάδα και αυτός θα βοηθήσει πάρα πολύ για να υπάρχει μια σωστή λειτουργία στην ομάδα. O Ηλίας Εγγονίδης είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού, εξαιρετικός ως άτομο και προσωπικότητα, ταυτόχρονα είναι και προπονητής, με μεγάλη χαρά δέχθηκε την πρόταση να αναλάβει γενικός αρχηγός και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του πάζλ. Ο Απόστολος Λιβανός είναι Σερραίος , πρώην τεχνικός διευθυντής στη Λάρισα, είναι και μάνατζερ παικτών, είναι ένα άτομο που μπορεί να μας βοηθήσει όσον αφορά το σκάουτιγκ ταλέντων για άμεσες λύσεις. Ο Στέργιος Γαλάνης μεγάλωσε στην κερκίδα του Πανσερραϊκού, έχει παίξει ποδόσφαιρο, αγαπάει την ομάδα και μπορεί να μας βοηθήσει σε νομικά θέματα και θα μας λύσει τα χέρια αλλά και ως πρώην Αντιδήμαρχος μπορεί να μας βοηθήσει στις σχέσεις μας με το Δήμο. Εμείς θέλουμε συνεργασίες. Θέλουμε όλους κοντά μας.  Όλα αυτά έγιναν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και οι περισσότεροι δέχθηκαν σχεδόν άμεσα την πρόταση γιατί μιλάμε για τον Πανσερραϊκό, δεν μιλάμε για μια μικρή ομάδα και αυτό είναι πραγματικά ευχάριστο. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε κι άλλα στελέχη, τα άτομα που θα στελεχώσουν τα γραφεία αλλά και σε άλλες θέσεις, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε κι ελπίζω ο κόσμος να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια και να είναι κοντά μας γιατί πραγματικά χωρίς τον κόσμο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορώ να σου κρύψω ότι ήμουν και είμαι πολύ αγχωμένος όσον αφορά το νέο ρόλο που έχω στην ομάδα. Εγώ ήμουν ποδοσφαιριστής, ξεκίνησα ως προπονητής και τώρα ως έφορος και τεχνικός διευθυντής, είναι σίγουρα «βαρύ» το φορτίο αλλά κρίνοντας από όλα όσα άκουσα από αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν κοντά και με αυτούς που θα προστεθούν στη συνέχεια, βλέπω ότι πάμε να κάνουμε κάτι καλό και να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι θα το κάνουμε».

Για το οικονομικό και πως θα τα καταφέρουν:

«Σίγουρα χρειάζονται χρήματα. Ο κάθε ένας από εμάς θα βάλει το λιθαράκι του ώστε να είναι λειτουργική η ομάδα, ευελπιστούμε ότι θα υπάρχουν κάποια έσοδα από χορηγίες και από τα διαρκείας. Σίγουρα θα κινηθούμε σε χαμηλό μπάτζετ αυτή τη χρονιά, μας πιέζει και ο χρόνος, εμείς δεν είμαστε επενδυτές, στην ουσία ο Ερασιτέχνης βγήκε μπροστά κι εμείς στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια, εμείς θέλουμε να «χτίζουμε» χρόνο με τον χρόνο, σιγά σιγά, δεν ήρθαμε να πούμε ότι αμέσως θα βγούμε στη Β και στην Α εθνική, οι ομάδες δεν χτίζονται σε μια μέρα, αυτό το γνωρίζουν όλοι, εμείς θέλουμε να έχουμε μια σωστή λειτουργία, να βάλουμε σωστά άτομα σε πόστα, να μπορέσουμε επιτέλους να βγάλουμε Σερραίους παίκτες, που αυτό για μένα είναι προτεραιότητα και ότι κάνουμε θα το κάνουμε βήμα βήμα, χωρίς μεγάλα λόγια. Όπως ήμουν σαν ποδοσφαιριστής, έτσι θα ήθελα να είμαι και ως έφορος. Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι για τον κόσμο του Πανσερραϊκού, για αυτό κι εμείς πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία, θέλουμε τη στήριξη γιατί χωρίς τον κόσμο ειλικρινά δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό. Ο κόσμος να έρθει, να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια, να επικροτήσει τους Σερραίους που θα βρίσκονται στο ρόστερ και να έχουμε μια καλή κι επιτυχημένη χρονιά».

-Για το πώς μπορούν να διασφαλίσουν έτσι ώστε παίκτες που θα κάνουν μια καλή χρονιά να μην φύγουν όπως έγινε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν αλλά να μείνουν να βοηθήσουν την ομάδα:

«Όταν δούνε ότι γίνεται κάτι καλό σε μια ομάδα και υπάρχει προοπτική και μέλλον να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα θέλουν να μείνουν εφόσον και τα οικονομικά της ομάδας θα είναι καλά. Σε κάθε περίπτωση το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι σίγουρα, ως Πανσερραϊκός να έχουμε όφελος οικονομικό αλλά και το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι θέλουμε να αρχίσουν να βγαίνουν και πάλι Σερραίοι παίκτες όπως αυτό γινόταν τα παλιότερα χρόνια».

-Το ότι οι Σερραίοι έχουν συνηθίσει τον Πανσερραϊκό να πρωταγωνιστεί σε αυτές τις κατηγορίες κάτι που επιβάλλεται από την ιστορία του:

«Συμφωνώ, σίγουρα ο στόχος μας είναι να βρίσκεται η ομάδα ψηλά, εννοείται αυτό αλλά αυτοσκοπός δεν είναι η άνοδος. Για μένα αυτοσκοπός είναι να μπορέσουμε να βγάζουμε Σερραίους παίκτες, να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, να έχουν μια εξέλιξη κι αν βέβαια έρθει η άνοδος καλοδεχούμενη. Εννοείται ότι η θέση του Πανσερραϊκού δεν είναι στη Γ και στη Β εθνική. Αυτά τα πράγματα όμως θέλουν και το χρόνο τους. Εμείς έχουμε ένα πλάνο τριετίας, μέσα σε τρία χρόνια έχουμε σαν πλάνο η ομάδα να ξαναβγεί στη Β εθνική. Τώρα αν είναι σε ένα ή δύο χρόνια φυσικά και δεν θα μας… πειράξει καθόλου. Θέλουμε να χτίσουμε όμως γιατί δεν είμαστε άτομα που όταν αναλαμβάνουμε κάτι λέμε μεγάλα λόγια, να πούμε δηλαδή ότι θα βγούμε Α εθνική, ή πολλά «θα». Δεν είμαι έτσι ως άνθρωπος και δεν θα είμαι και ως έφορος. Εγώ λέω τα πράγματα ως έχουν. Είμαι ρεαλιστής. Δεν μπορώ να παραμυθιάζω τον κόσμο»

Για τους παίκτες που θα αποκτηθούν:

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος ο οποίος μας πιέζει αφόρητα. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει 16 Αυγούστου, θα έχουμε περίπου 40 μέρες στη διάθεση μας για σκληρή δουλειά, κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει εδώ στις Σέρρες, τρέχουμε για το γηπεδικό, ώστε η ομάδα να έχει γήπεδα να κάνει προπονήσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε 20 παιδιά από το ρόστερ της Κ20 τα οποία θα είναι όλα κανονικά στην προετοιμασία, θα αξιολογηθούνε από τον προπονητή, θεωρώ ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος θα παραμείνει στην ομάδα και θα συμπληρωθεί από κάποιους άλλους Σερραίους παίκτες που έχουν προτεραιότητα και θα βοηθήσουν άμεσα την ομάδα. Δηλαδή στην ουσία θέλουμε να κάνουμε ένα γρήγορο και άμεσο ρόστερ για να μπορέσουμε να μπούμε κατευθείαν στα βαθιά».

Για το ότι το πρωτάθλημα έχει καλές ομάδες (ΑΟΚ, Απόλλων Παραλιμνίου, κ.α) κι αν ανησυχεί μήπως η ομάδα κινδυνέψει:

«Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για μη γίνει κάτι τέτοιο ποτέ. Για αυτό μπήκαμε στην ομάδα. Να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν κινήσεις μαζί με όλο το τιμ να φέρουμε παίκτες που θα βοηθήσουν και θα έχουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που θα έχει αρκετές ομάδες που θα είναι καλές, θα συζητήσουμε όμως και με τον προπονητή μας για να κάνουμε ένα καλό ρόστερ. Σίγουρα το έργο μας θα είναι δύσκολο αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

-Για τη στήριξη του Νομού:

«Εμείς κάναμε την αρχή. Από εκεί και πέρα όποιοι δυνατοί επιχειρηματίες θέλουν να έρθουν να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτοι».

-Για το γήπεδα:

«Γίνονται διεργασίες για να κλείσουμε δύο γήπεδα στην ομόνοια κοντά στο κλειστό τα οποία θα αναλάβουμε άμεσα να τα κάνουμε συντήρηση, περίφραξη κ.α. Αυτά τα γήπεδα θέλουν βέβαια κάποιο χρόνο, ψαχνόμαστε για να μπούμε άμεσα σε κάποιο γήπεδο και νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία. Πιστεύω ότι σε αυτό το κομμάτι δεν θα έχουμε θέμα και θέλουμε να αποφύγουμε την ταλαιπωρία που είχε η ομάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Γίνονται συζητήσεις με κάποια άτομα και πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα λυθεί. Όσο για το Δημοτικό γήπεδο, αυτό θα είναι μόνο για τα παιχνίδια».

-Για πως θα πείσει τους φίλαθλους να επιστρέψουν στο γήπεδο:

«Νομίζω ότι βλέποντας όλη την προσπάθεια και τη δουλειά που θα κάνουμε, όχι με λόγια αλλά με πράξεις, από περιέργεια και μόνο ο κόσμος θα γυρίσει στο γήπεδο. Αν γυρίσει από εκεί και πέρα έγγειται σε εμάς αν θα μπορέσουμε να τον κρατήσουμε και να μεγαλώσουμε τον όγκο των φιλάθλων. Τα τελευταία χρόνια ήταν ανησυχητικό το ότι έφυγε ο κόσμος, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους μας ώστε ο κόσμος να μας πιστέψει, να πιστέψει αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε και να έρθουν να την αγκαλιάσουν. Η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα. Η ομάδα είναι πάνω από όλους μας. Εμείς σήμερα είμαστε εδώ γιατί ο Πανσερραϊκός έφτασε εδώ που έφτασε, αύριο δεν θα είμαστε. Η φανέλα του Πανσερραϊκού είναι βαριά. Θα κριθούμε όλοι στο τέλος της περιόδου αλλά θέλουμε όλους μαζί μας».

 

πηγή:www.ert.gr/ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr