Ν. Κατσαβάκης: Θέλουμε να αφήσουμε «περιουσιακά στοιχεία» στον Πανσερραϊκό!

Ν. Κατσαβάκης: Θέλουμε να αφήσουμε «περιουσιακά στοιχεία» στον Πανσερραϊκό!

Με σοβαρότητα και ταπεινή διάθεση, χωρίς φανφάρες, λαϊκισμούς και μετριοπάθεια, η διοίκηση του Πανσερραϊκού, δημιούργησε ξανά θετικές εντυπώσεις στα ΜΜΕ, με το κάλεσμα που έγινε στην Σ/Υ και παρουσίαση του νέου προπονητή. Οι κ.κ. Κατσαβάκης, Νεντίδης, ήταν ευδιάθετοι, τοποθετήθηκαν αρχικά, θέτοντας τις βάσεις, για τον διάλογο που ακολούθησε και απάντησαν σε ότι ρωτήθηκαν, χωρίς να αφήσουν τίποτα… για τις περιβόητες… καλένδες των πρώτων ημερών κάθε μήνα!

Νεντίδης 3ετιας

«Νίκο, καλώς όρισες στην οικογένεια του Πανσερραϊκού!» Με αυτή την φράση έκλεισε την παρουσίαση του Νίκου Νεντίδη, ο Νίκος Κατσαβάκης και παράλληλα, άνοιξε τον κύκλο 3ετίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά! Συνέχισε λέγοντας: «είναι ένας προπονητής επιπέδου, που ΜΑΖΙ (είναι το σλόγκαν της φετινής PreSeason των λιονταριών) θα ανεβαίνουμε κατηγορίες, χρόνο με τον χρόνο»

Ο απολογισμός

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού αρχικά, έκανε έναν μίνι απολογισμό για την περσινή σεζόν, κάνοντας λόγο για το τι παρέλαβε η διοίκηση Κατσαβάκη-Καζία. Δηλαδή, ομάδα χωρίς παίκτες, χωρίς τεχνικό επιτελείο, χωρίς χώρους προπονήσεων και γήπεδο με καμένο αγωνιστικό χώρο, και όλα αυτά λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Παρόλες αυτές τις αντιξοότητες όμως, ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού τόνισε, ότι κατάφεραν να τερματίσουν στην 3η θέση, που ήταν αποδεδειγμένα ταβάνι, όσο κι αν δεν αρέσει η αλήθεια, κατακτήθηκε το κύπελλο της ΕΠΣ Σερρών και η ομάδα πήρε το εισιτήριο για το κύπελλο Ελλάδας.

Επίσης, ο Νίκος Κατσαβάκης, ευχαρίστησε τους περσινούς συνεργάτες του τμήματος, που βοήθησαν από οποιοδήποτε μετερίζι, με ειδική μνεία στον Σάκη Αναστασιάδη, που ανέλαβε την στιγμή, όπου όλοι γυρνούσαν την πλάτη στην ομάδα και κατάφερε να οργανώσει αγωνιστικό σύνολο και να δημιουργήσει περιουσιακά στοιχεία όπως ο Αποστολόπουλος που είναι πλέον περιζήτητος. Ακόμη, έγινε αναφορά στον Ηλία Εγγονίδη για ότι πέτυχε στο δεύτερο μισό της χρονιάς, ενώ παραλείφθηκε αλλά λέχθηκε αργότερα και το ευχαριστώ στον Γιώργο Πανίδη που ήταν στο staff του συλλόγου. Ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον λιγοστό κόσμο που στάθηκε κοντά στα «λιοντάρια» και κυρίως τον σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών Che Guevara.

Η επόμενη σεζόν

Στην συνέχεια αναφέρθηκαν οι στόχοι της επόμενης χρονιάς με την ομάδα, δυστυχώς να βρίσκεται -άδικα- στην τελευταία κατηγορία και ο στόχος να είναι αποκλειστικά η άνοδος, μάλιστα αυτό τονίστηκε επανειλημμένα και ξεκάθαρα, και ο Νίκος Κατσαβάκης επισήμανε ότι: «Όπως πέρυσι έλεγα ότι ο στόχος είναι η 5αδα, φέτος λέω ότι είναι η άνοδος». Και προς αυτόν τον σκοπό η ομάδα απέκτησε τον προπονητή Νεντίδη, με το κυρός και την εμπειρία που διαθέτει, για αυτόν τον λόγο, έχει ήδη κλείσει τον βασικό κορμό παικτών από πέρυσι και για αυτό, θα αποκτηθούν 3-4 παίκτες ακόμη, με περισσότερες παραστάσεις και εμπειρία. Ήδη έχουν έρθει στην ομάδα και κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές που έδειξαν θετικά δείγματα, από τις ακαδημίες, την ΕΠΣΣ και το τοπικό πρωτάθλημα. Σημαντικός στόχος είναι το προπονητικό κέντρο, η δημιουργία φυσικών πόρων, η βελτίωση του γηπέδου, ώστε η ομάδα να γίνει ελκυστική στον οποιοδήποτε επενδύτη! Αυτόν τον ρόλο έχουμε αναλάβει από πέρυσι εμείς και ο κόσμος το έχει εκλάβει ως κάτι θετικό. Οι επενδύσεις από έξω δεν θα έρθουν εάν η ομάδα δεν φτιάξει κάτι δικό της. Περιμένουμε από τους φιλάθλους να αγκαλιάσουν αυτό το κοινωνικό προφίλ και να το στηρίξει.

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού μίλησε με αγανάκτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού ποδόσφαιρου, όπου θίγει τον Πανσερραϊκό, που υποβιβάζεται… τερματίζοντας τρίτος, ενώ τόνισε, ότι τώρα που μιλάμε όλα ακόμα είναι στον αέρα, και ίσως γίνονται πολιτικά παιχνίδια σε βάρος τελικά του ποδοσφαίρου. Ο Πανσερραϊκός πάντως, ολοκλήρωσε την σκέψη του, λέγοντας ότι είναι έτοιμος, και θα είναι έτοιμος σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο προκύψει μετά τις εκλογές, πάντα με πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς να βγαίνει από τους στόχους του. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο οργανόγραμμα, όπου θα περιλαμβάνει νέα στελέχη σε διάφορα πόστα, όπως αυτό του τεχνικού συμβούλου και τον πολύπειρο Αλέξανδρο Γκράτζιο που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Μάλιστα αυτό θα παρουσιαστεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς ο Πανσερραϊκός επιθυμεί εξωστρέφεια και διαφάνεια και ήδη έχουν γίνει βήματα σωστά προς αυτή την κατεύθυνση από πέρυσι.

Επίσης ο Νίκος Κατσαβάκης, αναφέρθηκε και στην καινοτομία που ετοιμάζεται στον σύλλογο και αφορά την εθελοντική προσπάθεια, προκειμένου όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τους «κόκκινους» και να πάρει εργασιακή εμπειρία, θα μπορεί να το κάνει σε διάφορους ρόλους. Ταυτόχρονα συνεχίζεται πιο εντατικά το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης που ξεκίνησε πέρυσι, ενώ με αφορμή τα 55 έτη που γιορτάζει ο σύλλογος, ετοιμάστηκε επετειακή φανέλα, που θα δοθεί στην κυκλοφορία για να την αποκτήσει ο κόσμος.

Σχετικά με τις ερωτήσεις που έγιναν στο τέλος ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού αναφέρθηκε σχετικά:

Ακαδημίες

«Η ομάδα διαθέτει ακαδημίες. Υπάρχουν κάποιες ρήτρες που είναι γνωστές, θα θέλαμε να είναι κοντά μας… να τις έχουμε εμείς, αλλά στο μέλλον θα δούμε τι θα γίνει, υπάρχει μια 10ετη συμφωνία στην μέση.»

 

Φίλαθλοι

«Ομάδα χωρίς κόσμο, δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει βιωσιμότητα σε ένα σύλλογο χωρίς φιλάθλους. 40-50 εισιτήρια δεν είναι ο κόσμος του Πανσερραϊκού, πέρυσι ματώναμε όχι γιατί έπρεπε να βάλουμε και το χέρι στην τσέπη για τους αγώνες, αλλά γιατί ήταν απογοητευτική η εικόνα στις κερκίδες. Αυτή την κατάσταση δεν την δημιουργήσαμε εμείς! Ο κόσμος ήταν απογοητευμένος από τα προηγούμενα χρόνια και μου φαίνεται λογικό, να ήταν αποστασιοποιημένος και από εμάς γιατί δεν γνώριζε τις προθέσεις μας. Πιστεύω όμως ότι ειδές τι κάναμε πέρυσι, τι προθέσεις έχουμε και πως κινούμαστε με στελέχη και όραμα και είμαι σίγουρος θα επιστρέψει και θα μας στηρίξει.»

Για τη νέα δημοτική αρχή

«Οπωσδήποτε θα συναντηθούμε με το νέο δήμαρχο, διότι υπάρχουν χρήματα για εγκαταστάσεις και θέλουμε να ξέρουμε τι γίνεται. Είναι επιτακτική ανάγκη.»

Για τα χρέη

«Έχουμε ξεκινήσει την εκκαθάριση. Στις 23 Ιουλίου είναι το δικαστήριο της αίτησης. Περιμέναμε τους προηγούμενους μέτοχους, οι όποιοι δεν έκαναν κάποια κίνηση, επομένως ήταν υποχρέωση μας και προς τον κόσμο να γίνει μια τέτοια κίνηση.»

Για το νέο πρόεδρο του Ερασιτέχνη

«Είμαστε κοντά στον Ερασιτέχνη και το ποδόσφαιρο δεν είναι ξεχωριστό κομμάτι του Πανσερραϊκού. Ευχαριστούμε τον Βασίλη Χατζημιχαηλιδη για το άνοιγμα που μας έκανε και βρεθήκαμε στην ομάδα και φυσικά για ότι έχει κάνει στην δεκαετία, της προεδρίας του. Εύχομαι τα καλύτερα και στο νέο πρόεδρο τον Τασο Παναγιώτου, που είναι ένας νέος φιλόδοξος άνθρωπος και ο Πανσερραϊκός από εδώ και περά θα πηγαίνει ολοένα και καλύτερα, έχει καλές ιδέες και έχουμε άριστες σχέσεις.»

Για το οικονομικό πλάνο της νέας χρονιάς

«Όταν κανείς μια επένδυση μεγάλη όπως την δική μας, δεν μπορείς να βασιστείς στους χορηγούς και τα εισιτήρια του κόσμου. Μακάρι να τους έχουμε όλους κοντά μας, αλλά ποντάρουμε σε αυτά που έχουμε στην τσέπη μας.»

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr