Μεροληπτικοί (;) διαιτητές καλαθοσφαίρισης, ξεφτιλίζουν το μπάσκετ των Σερρών! Λίγη ντροπή δεν βλάπτει!

Μεροληπτικοί (;) διαιτητές καλαθοσφαίρισης, ξεφτιλίζουν το μπάσκετ των Σερρών! Λίγη ντροπή δεν βλάπτει!

Σε ακόμη ένα παιχνίδι… σε αυτή την χώρα, οι διαιτητές αποφάσισαν αδικαιολόγητα, να γίνουν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές ενός παιχνιδιού. Για όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι ο αθλητισμός είναι ψυχαγωγία, θα το γράψουμε πολλές φορές, μήπως και κάποιοι το αντιληφτούν. Ειδικότερα, όταν αναφερόμαστε σε παρέες, που παίζουν μπάσκετ στο νομό Σερρών και όχι για αγωνιστικά τμήματα συλλόγων, τότε η ερμηνεία των αγώνων αυτών ως παιχνίδια, αποκτά την μέγιστη σημασία της.

Σε πολλούς αγώνες του φετινού πρωταθλήματος μπάσκετ παλαιμάχων, εργαζομένων & ανέργων νομού Σερρών, με αποκορύφωμα τον χθεσινό ημιτελικό πρωταθλήματος, ανάμεσα στην ΠΑΝΜΑΡΚΕΤ και τους Gangsters, οι διαιτητές (Δημάδης, Γιαννούλης, Οικονόμου) του συγκεκριμένου αγώνα, προσπάθησαν με αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα από το 1’ λεπτό, να δημιουργήσουν κακό κλίμα και να κάνουν… ροντέο, ένα παιχνίδι σημαντικό μεν, αλλά ανάμεσα σε φίλους, γνωστούς και παλιούς συμπαίκτες δε, που αγαπούν το μπάσκετ.

 

Το κατάφεραν και το χάλασαν το παιχνίδι αποκλειστικά οι ίδιοι… με τα φάλτσα τους, χωρίς λόγο (;) Η ομάδα της ΠΑΝΜΑΡΚΕΤ:  δέχτηκε 4 τεχνικές ποινές, αποβλήθηκαν 2 παίκτες, άλλοι 2 αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν εκνευρισμένοι από τον πάγκο βλέποντας αυτήν την παρωδία στο παρκέ και η μισή κερκίδα, άδειασε με τα καμώματα των πρωταγωνιστών με τα «γκρι». Να σας χαίρεται ο σύνδεσμος διαιτητών που δεν μπορείτε ούτε αγώνα εργαζομένων να διαιτητεύσετε χωρίς παρατράγουδα… ή αυτό συμβαίνει μόνο όταν σφυρίζετε συγκεκριμένες ομάδες;

Η ίδια διαιτητική τριάδα (Δημάδης, Γιαννούλης, Οικονόμου), βρέθηκε και την περασμένη εβδομάδα στο παρκέ, για να σφυρίξει το ίδιο ζευγάρι, για τα ημιτελικά του κυπέλλου όμως και πάλι έκανε ότι ακριβώς και χθες… εκνευρίζοντας παίκτες και των δυο ομάδων, κυρίως όμως της ΠΑΝΜΑΡΚΕΤ με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία 3’ λεπτά πριν το τέλος, λόγω περίεργων… σφυριγμάτων. Πόσο τυχαίο άραγε είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι διαιτητές, σφυρίζουν το ίδιο ματς για διαφορετική διοργάνωση και στο φινάλε γίνονται τα ίδια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, διότι στο κύπελλο η ΠΑΝΜΑΡΚΕΤ ήταν 5 πόντους πάνω όταν δημιουργήθηκε η ένταση και στο πρωτάθλημα ήταν 5 πόντους κάτω… τι να υποθέσουμε ότι συμβαίνει; Ανικανότητα; Εμπάθεια σε συγκεκριμένα πρόσωπα; Στοχοποιήση ομάδας ή μεροληψία υπέρ άλλης; Κάποιος να μας εξηγήσει!

Γιατί κύριοι και κυρίες φέρεστε έτσι και γελοιοποιείτε το άθλημα που αγαπάμε, ξεφτιλίζοντας συνάμα την Σερραϊκή διαιτησία και εκθέτετε τον δήμο Σερρών, που υπό την αιγίδα του, τελείται η διοργάνωση; Ας επιληφθούν της κατάστασης, οι αρμόδιοι στον σύνδεσμο διαιτητών Νομού Σερρών και ας πληροφορηθούν… εάν δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στα παιχνίδια αυτά, ανάμεσα σε διαιτητές και την συμπεριφορά τους, προς συγκεκριμένες ομάδες, μήπως και αλλάξουν τα φετινά φάλτσα, διότι μιλάμε για ερασιτεχνικά παιχνίδια και όχι για επαγγελματικούς αγώνες. Όπως ευελπιστούμε, ότι ο αξιόλογος και δουλευτάρης σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τερζής που ανέλαβε τον τομέα του αθλητισμού στον δήμο, θα ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το πρωτάθλημα αυτό, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών δημοτών, δημιουργόντας συνθήκες αξιοπιστίας ξανά, μετα τα φετινά… σε όλους τους τομείς!

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr