Ντιέγκο Μαραντόνα: Θα βρίσκεται για πάντα μέσα σε κάθε μαγική ντρίπλα! (vids)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Θα βρίσκεται για πάντα μέσα σε κάθε μαγική ντρίπλα! (vids)

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε εχθές (25/11) από κοντά μας σκορπίζοντας τη θλίψη στην παγκόσμια αθλητική και όχι μόνο κοινότητα.

Η φήμη του ήταν τόσο διαδεδομένη που ο θάνατός του άγγιξε τους πάντες. Ο Θεός του ποδοσφαίρου και των Αργεντινών ήταν μόλις 60 ετών αλλά πρόλαβε να ζήσει τα πάντα, αφήνοντας παράλληλα μια αιώνια κληρονομιά. Είχε το θεϊκό χάρισμα να λατρεύεται ως θρησκεία. Να ξεσηκώνει τα πλήθη σε κάθε του εμφάνιση και να βρίσκεται με τη σπουδαιότητά του σε κάθε ποδοσφαιρική γειτονιά.

Στα συνώνυμα της σπουδαιότητας ανήκει και το όνομα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο Αργεντινός θα έχει θέση για πάντα στην κατηγορία των αθλητών που θα διατηρούν το μύθο τους αιώνια. Για κάθε ποδοσφαιρόφιλο που γεννιέται, θα τον περιμένει και μια (τουλάχιστον) ιστορία για τον θρύλο του ποδοσφαίρου.

Είναι τόσο δυνατά και ευρέως γνωστά τα κατορθώματά του που δεν χρειάζεται να σε πείσει κανείς για τη μοναδικότητά του. Δεν είναι απαραίτητο να τον έχεις ζήσει από κοντά ή από την τηλεόραση την εποχή που μεσουρανούσε. Τον Ντιέγκο τον γνώριζαν όλοι, ανεξαρτήτως φυλής και επαφής με τα σπορ. Θα τον μάθουν και οι επόμενες γενιές, ξέροντας πως ήταν ξεχωριστός. Αυτό το συναίσθημα μεταφέρουν λίγοι. Ένας από αυτούς ήταν και ο Μαραντόνα. Δεν μπορείς να τον ξεχάσεις. Όπως και τον Ντράζεν Πέτροβιτς, τον Κόμπε Μπράιντ, τον Άιρτον Σένα. Όπως συμβαίνει εν ζωή με τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Μίκαελ Σουμάχερ, τον Πελέ.

Πάντα μια ωραία ενέργεια, μια μαγική ντρίπλα, ένα αθλητικό κομπλιμέντο, θα συνοδεύονται από το όνομά τους!

Share