Νικόλτσιος: “Εξαντλούμε τα περιθώρια για Football League! Ξεπερνάμε τα δύσκολα”

Νικόλτσιος: "Εξαντλούμε τα περιθώρια για Football League! Ξεπερνάμε τα δύσκολα"

Με ανοιχτή επιστολή του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός Κωνσταντίνος Νικόλτσιος, θέλοντας να ενημερώσει τους Σερραίους φιλάθλους για το τι συμβαίνει στην ομάδα και αφού πρώτα μιλά για την δεινή οικονομική κατάσταση και τις προσπάθειες των μετόχων να βρούνε διάδοχη κατάσταση, δίνει μήνυμα ελπίδας σημειώνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο στην αναζήτηση ποσών-χορηγιών που θα επιτρέψουν στην ομάδα να αγωνιστεί στην Football League, έστω και με νέους παίκτες και γιατί όχι να πρωταγωνιστήσει. Μεταξύ άλλων επιρρίπτει ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση για την αδράνεια της, αλλά και σε προηγούμενες διοικήσεις του Πανσερραϊκού για τις σχέσεις που διαμόρφωσαν με αυτή, ζητά την ενεργοποίηση των παλαιμάχων και προτείνει την δημιουργία μιας διευρυμένης μόνιμης επιτροπής επικοινωνίας και προβολής της ιδέας «ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 1964» από προσωπικότητες – συλλογικότητες όλου του Νομού και τη σύνδεση της ομάδας με την μαθητιώσα νεολαία. Tέλος κάνει και πάλι αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας αθλητικού κέντρου, κάτι που το έχει βάλει σκοπό. Αναλυτικά η επιστολή του:

“• Ανοιχτή επιστολή
• Προς το φίλαθλο κοινό του Νομού Σερρών
• Αγαπητοί φίλαθλοι
• Δια της παρούσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ποδοσφαιρική ομάδα του «ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 1964», που θα έχει ως συνέπεια να εγκαταλείψει την Foot Ball League και να επιστρέψει στην Ερασιτεχνική κατηγορία.
• 1ον Όπως έγινε ήδη γνωστό από τον βασικό Εκπρόσωπο- Διαχειριστή, της ομάδας των Μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 1964, κ. Χρήστο Κοράκη, οι νυν Μέτοχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν περεταίρω την συμμετοχή της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Foot Ball League της νέας περιόδου (2017-2018). Παρά τις επίμονες και αγωνιώδεις προσπάθειες, που έγιναν από τον κ. Χρήστο Κοράκη για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει την χρηματοδότηση συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.
• 2ον Την παρελθούσα περίοδο (2016-2017), όπως όλοι γνωρίζουμε, οι οικονομικές ανάγκες της ομάδας καλύφθηκαν αποκλειστικά από τον κ. Χρήστο Κοράκη, έχοντας στο πλευρό του, σε καθημερινή βάση, την αμέριστη βοήθεια του κ. Ακη Τρέντζο, Δικηγόρου. Η ομάδα τερμάτισε, αξιοπρεπώς, στην 7η θέση της βαθμολογίας από τις 18 ομάδες που συμμετείχαν.
• 3ον Σήμερα η «ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 1964» βρίσκεται σ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ύπαρξης της:
• α) Με δομένο την αδυναμία των Μετόχων να χρηματοδοτήσουν τη συμμετοχή της Ομάδας στο Πρωτάθλημα της νέας περιόδου, λογικά η ομάδα επιστρέφει στην Ερασιτεχνική κατηγορία και η ΠΑΕ τίθεται σε εκκαθάριση, έως ότου ολοκληρωθεί η εξόφληση των ελάχιστων υποχρεώσεων απέναντι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στο Δημόσιο και στους πιστωτές-προμηθευτές.
• Β) Το υπάρχον Διοικητικό Συμβουλίο σε συνεννόηση με τον κ. Χρήστο Κοράκη, έχει ήδη προβεί σε μια σειρά ενέργειες για τη διασφάλιση χορηγών, που θα δώσουν αφενός μεν τη δυνατότητα συμμετοχής της Ομάδας στο Πρωτάθλημα της Foot Ball League και αφετέρου δε θα δώσουν τα χρονικά περιθώρια, ώστε η «ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΕΡΑΙΚΟΣ 1964» να προχωρήσει σε πλήρη διεύρυνση της μετοχικής βάσης της και στον προσδιορισμό του οράματος και των στόχων της.
• 4ον Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της κοινωνικής δραστηριότητας στο Νομό μας. Είναι συστατικό στοιχεία προβολής και διαφήμισης του, και εν τέλει, συμβάλλει στην ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας στη πόλη. Κατά συνέπεια ο ρόλος των επιχειρηματιών στη στήριξη αυτής της ομάδας «ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 1964» είναι καθοριστικός για τη συνέχιση της λαμπρής ιστορία της.
• 5ον Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Πανσερραϊκός έχει μια ιστορία και ένα αξιοθαύμαστο όνομα στο χώρου του ποδοσφαίρου, κατά συνέπεια η ύπαρξή του και η συνέχιση της ανοδικής πορείας του, δεν πρέπει να παραμείνει υπόθεση κάποιων λίγων μόνο ανθρώπων, αλλά φρονώ ότι πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της σερραϊκής κοινωνίας, ως συστατικό μέρος αυτής. Ειδικότερα:
• -Αλήθεια ποια είναι η προσφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο στολίδι αυτό του νομού μας; Ποια η συμμετοχή, ειδικότερα του Δήμου της πόλης των Σερρών; Ποιους όρους και προϋποθέσεις διαμόρφωσαν οι μέχρι τώρα Διοικήσεις του ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ ώστε να διευκολύνουν τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα τεκταινόμενα της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 1964;
• -Αναπόσπαστο στοιχείο της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 1964 αποτελεί ο Ερασιτέχνης Πανσερραϊκός. Όλοι γνωρίζουν, ότι αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί η οργανική σύνδεση του Ερασιτέχνη με την ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 1964 για την ανάδειξη ποδοσφαιρικών μονάδων και ποδοσφαιριστών που θα δοξάσουν το νομό μας και θα τον επιβεβαιώσουν, ως «ποδοσφαιρομάνα».
• -Ένα ερώτημα, που αιωρείται είναι: Ποιον ρόλο διαδραματίζουν αυτοί που καταξίωσαν με την προσωπική τους συμμετοχή, πουν έχυσαν ιδρώτα, που κουραστήκαν για να ανεβάσουν στα βάθρο της δόξας τον Πανσερραϊκό; Είναι καιρός να δοθεί στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές ουσιαστικός ρόλος, ακόμη και στη Διοίκηση της ομάδας.
• -Η δύναμη στην οποία στηρίζεται κάθε ομάδα είναι οι συλλογικότητες οι φίλαθλοι και ειδικότερα οι οργανωμένοι, οι οποίοι, βρέχει χιονίζει, είναι στο πλευρό της Ομάδας, δυστυχώς, μόνο, ως χειροκροτητές. Θεωρώ ότι είναι ώριμο πλέον να έχουν ουσιαστικό ρόλο στην συλλογική Διοίκηση της Ομάδας.
• -Καθοριστικό στοιχείο για την ενσωμάτωση της Ομάδας στο κοινωνικό γίγνεσθαι των Σερρών αποτελούν οι συνέργειες με κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς, καθώς και οι κοινές δράσεις, που αναβαθμίζουν και προάγουν τη συλλογικότητα που λέγεται νομός Σερρών (βλέπε Αυτοκινητοδρόμιο, λίμνη, σπήλαιο, αθλητικά τουρνουά, πολιτιστικά δρώμενα, κλπ.)
– Ποιος θα είχε αντίρρηση για τη σύσταση μιας διευρυμένης Μόνιμης Επιτροπής Επικοινωνίας και Προβολής της ιδέας «ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 1964» από προσωπικότητες – συλλογικότητες όλου του Νομού και τη σύνδεση της ομάδας με την μαθητιώσα νεολαία μας;
– Τέλος είναι αυτονόητο ότι οι συλλογικές διαδικασίες με τη συμμετοχή ευρύτερων κοινωνικών και θεσμικών φορέων, θα θέσουν τις βάσεις για να προχωρήσουμε, επί τέλους, στη δημιουργία ενός Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου στο Νομό Σερρών.
• 6ον Σύμφωνα με την συσσωρευμένη εμπειρία από το παρελθόν, λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά και αρνητικά της, θεωρώ ότι είναι πλέον επιβεβλημένο ο κάθε θεσμός σ΄ αυτό το Νομό και ειδικά στην πόλη, ν αναλάβει πρωτοβουλίες και να σκεφθεί ο καθένας από μας τις ευθύνες που έχει απέναντι στον ιστορικό ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟ μας και να βοηθήσει ουσιαστικά. Εγώ, από τη θέση που ακόμη κατέχω, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. θα δρομολογήσω όλες τις οργανωτικές διαδικασίες για να ανοίξει ο οργανωμένος διάλογος ώστε να τεθούν σε υλοποίηση οι συλλογικές μας αποφάσεις.
• Αγαπητοί μου συντοπίτες
• Τέλος, σας γνωστοποιώ, ότι επιλέξαμε, με προσωπικό κόστος, να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια αναζήτησης των αναγκαίων χρηματικών ποσών, – βρισκόμαστε σε καλό δρόμο – που θα επιτρέψουν στην Ομάδα, έστω με νέα παιδιά σε ηλικία – κύρια Σερραίοι παίχτες – να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Foot Ball League και ότι όχι μονάχα, αλλά και να πρωταγωνιστήσει. Η ομάδα το αξίζει έχει τη στόφα του νικητή, έχει τη δύναμη να ξεπερνά τα δύσκολα και να προχωρά ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.
• Με εκτίμηση
• Κων/νος Ι. Νικόλτσιος”.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr