Νίκος Κατσαβάκης: Οι τοπικοί παράγοντες είναι ήρωες-Είμαστε κοντά τους με λύσεις

Νίκος Κατσαβάκης: Οι τοπικοί παράγοντες είναι ήρωες-Είμαστε κοντά τους με λύσεις

Στην ΕΡΤ Σερρών και τον δημοσιογράφο Βασίλη Αναστασιάδη, μίλησε ο Νίκος Κατσαβάκης, που είναι υποψήφιος πρόεδρος, μαζί με την 18μελή παράταξη του, στις επερχόμενες εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών.

Για την ανάληψη της απόφασης:

Ήταν μια απόφαση που την έχω πάρει καιρό, η ενασχόληση μου με τα διοικητικά του Πανσερραϊκού μου έδωσε τα εχέγγυα, ώστε να ασχοληθώ με το τοπικό ποδόσφαιρο. Έχουμε όρεξη και διάθεση μαζί με τα μέλη της παράταξης μου, να προσφέρουμε στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο.

Έχω ξεκινήσει απο το ερασιτεχνικό, όπως αρκετοί ποδοσφαιριστές. Πολύ μικρός, ήμουν στον Απόλλωνα, μετά στον Παμβλαχιακο και πέρασα απο τα κλιμάκια των μεικτών ομάδων. Ήταν μια εμπειρία που την θυμάμαι, πολύ έντονα. Θεωρώ ότι όλοι οι πρώην ποδοσφαιριστές, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά τον χώρο, θα πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά, διότι έχουν να δώσουν πολλά.

Για το τι, μπορεί να προσφέρει ο Ν. Κατσαβάκης:

Με αυτό που πρέπει κυρίως να ασχοληθούμε, είναι οι ομάδες. Να δούμε τι θέλουν οι ομάδες, να εστιάσουμε στα προβλήματα τους και να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε.

Ένα απο τα πιο σημαντικά θέματα της παράταξης μου είναι η ασφάλεια των παιχνιδιών και των παικτών. Υπάρχει η πρόθεση, να δημιουργήσουμε μια υγειονομική επιτροπή, όπου θα εκπαιδεύονται γιατροί και νοσηλευτές και θα την αναλάβει ο γιατρός ο κ. Μαδενης. Θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε απινιδωτές γιατί είναι σημαντικότερη όλων η υγεία των παικτών. Θα διοργανώσουμε σεμινάρια πρώτων βοηθειών για τις ομαδες, με την ελάχιστη συμμετοχή δυο μελών απο κάθε σωματείο.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ταμείο για τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Όπου τα χρήματα θα πηγαίνουν στους ίδιου, ως άμεση ενίσχυση όταν χρειάζεται. Επίσης, επιθυμούμε να γίνουν επιμορφωτικά σεμινάρια της UEFA για τους παράγοντες των ομάδων, ώστε να είναι ενημερωμένοι σε θέματα διαιτησίας.

Εφόσον εκλεγούμε, έχουμε την πρόθεση να μην ζητήσουμε οικονομική συμμετοχή απο τις ομαδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα και το κύπελο της τοπικής μας ένωσης. Πέρυσι άλλωστε κακώς πληρώθηκε το παράβολο και το πρωτάθλημα ακυρώθηκε, λόγω της πανδημίας. Αυτό είναι δέσμευση.

Έχουμε σκοπό να προσφέρουμε λογιστική και νομική υποστήριξη. Ο,τι χρειάζονται τα σωματεια για την ένταξη τους στο αθλητικό μητρώο ή οτιδήποτε άλλο σε αυτό το πλαίσιο, θα είμαστε κοντά τους.

Για τα σωματεία που είναι πλέον πολύ λίγα:

Η απάντηση είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε πλέον 49 σωματεία και πληροφορούμαι, οτι ίσως ενταχθούν άλλα τέσσερα την επόμενη σεζόν. Ίσως δεν δόθηκε η ανάλογη προσοχή τα προηγούμενα χρόνια, ίσως χάθηκε το κίνητρο και αποχώρησαν οι ομάδες. Αυτό έγκειται πλέον σε εμάς, να τους δώσουμε τις συνθήκες, ώστε να ξαναμπούν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να το κάνουμε να ανθίσει και να αποκτήσει την παλιά του αίγλη. Είναι και ένα στοίχημα της παράταξης μας.

Για τις Μικτές ομάδες:

Πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία και ισονομία! Στο κομμάτι του προπονητή θα επιλέξουμε μέσα απο βιογραφικά τον καλύτερο. Είναι ιδιαίτερα σημαντική και η απόκτηση γυμναστή. Επίσης θέλουμε συνεργασίες με ψυχολόγο και διατροφολόγο, όπως φυσικά θέλουμε να έχουμε παιδιά απο όλο τον νομό. Το πρωτάθλημα των ακαδημιών μας ενδιαφέρει και θέλουμε να το δυναμώσουμε και να βρούμε χορηγούς για να το ενισχύσουμε. Δεν έχουμε την δυναμική άλλων νομών αλλά με σωστό προγραμματισμό, θα έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα.

Για την τοπική διαιτησία:

Είναι τεράστιο θέμα και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Υπάρχει ταλέντο και θέληση πιστεύω αλλά το περιβάλλον ίσως ήταν τοξικό… και να υπήρχαν δυσάρεστες καταστάσεις ή και παρεμβάσεις (;) δεν ξέρω. Στην παράταξη μας, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια επιτροπή χωρίς παρεμβάσεις στις αποφάσεις ακόμα και στο θέμα των ποινών, με σκοπό να νιώθουν όμορφα οι διαιτητές για να αποδώσουν καλύτερα. Φυσικά η ανάπτυξη περνά και μέσα απο τα σεμινάρια και τις σχολές διαιτησίας, οπότε θεωρώ, οτι αυτό το κομμάτι θα το βελτιώσουμε.

Έχουν γίνει συζητήσεις για τα πρόσωπα, υπάρχουν άτομα που θέλουμε να είναι μαζί μας. Είναι νωρίς όμως ακόμη να μιλά με για αυτό. Όταν με το καλό εκλεγούμε, θα ανακοινώσουμε τις επιτροπές, διότι στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε επιτροπές, με ουσιώδη λειτουργία και χαρακτήρα.

Για το κεφάλαιο ΕΠΟ:

Θα κοιτάξουμε σαν ΕΠΣΣ, να ενταχθούμε στις επιτροπές της ΕΠΟ. Πρέπει να αποκτήσουμε φωνή και δυναμική απο τις Σέρρες! Θεωρώ οτι έχει χαθεί αυτό, τα τελευταία χρόνια και είμαστε σε αυτή την κατεύθυνση ως συνδυασμός, ώστε να βάλουμε τους ανθρώπους μας, σε κάποιες επιτροπές.

Για την επιλογή των προσώπων του ψηφοδελτίου:

Είναι μαζί μας 18 άτομα, είμαστε δυνατός συνδυασμός, έχουμε πιάσει τους 6 απο τους 7 δήμους, με έμπειρους και νέους παράγοντες, που έχουν θέληση να αλλάξουν το Σερραϊκό ποδόσφαιρο. Θεωρώ οτι έχουμε καλή χημεία με τα παιδιά, απο την πρώτη στιγμή. Στις συναντήσεις μας, με τις ομαδες, είμαστε κατασταλαγμένοι, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και έχουμε εστιάσει στα προβλήματα του χώρου.

Ανυπομονούμε να εκλεγούμε στην ΕΠΣΣ και να κάνουμε δουλειά.

Εννοείται οτι σαν πρόεδρος, εφόσον εκλεγούμε, πρέπει να ακούω τους συνεργάτες μου! Ο καθένας θα έχει την άποψη του, μέσα απο τα συμβούλια. Άλλωστε οι περισσότεροι, είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου με φρέσκες ιδέες, ενώ και οι πιο έμπειροι παράγοντες, βοηθούν, διότι ξέρουν τι γίνεται  και σίγουρα η πορεία μας, θα είναι κοινή και όλες οι αποφάσεις θα είναι κοινές.

Για το γυναικείο ποδόσφαιρο:

Στο εξωτερικό δίνουν μεγάλη βαρύτητα αλλά όχι εδώ. Υπάρχει η σκέψη αλλά βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, ώστε να συσταθεί επιτροπή γυναικείου ποδοσφαίρου, ώστε να δώσουμε σημασία και να βοηθήσουμε και σε αυτό το κομμάτι αλλά αποτελεί μεγάλος βραχνάς το γηπεδικό ζήτημα.

Για τα γήπεδα:

Τα περισσότερα γήπεδα δυστυχώς, δεν έχουν άδεια λειτουργίας. Τα γήπεδα για εμάς είναι σημαντικά, θέλουμε να είναι στολίδια. Θέλουμε να γίνουν πόλος έλξης για παίκτες και παράγοντες και φυσικά για τον κόσμο. Η αναβάθμιση των γηπέδων σε επίπεδο νομού είναι σημαντική για εμάς. Θέλουμε να αποκτήσουμε καλή επικοινωνία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επειδή τα περισσότερα γήπεδα, πλην τριών – τεσσάρων ανήκουν στους δήμους. Είναι κρίμα, να υπάρχουν τόσα κονδύλια, μέσω προγραμμάτων απο την Ευρωπαϊκή Ένωση για την βελτίωση των γηπέδων και να μένουν ανεκμετάλλευτα. Επίσης πρέπει να συνεννοηθούμε για την αποκατάσταση των αγωνιστικών χώρων και να γίνουν συμφωνίες με τους δήμους ώστε να αναλάβουν ένα μέρος της συντήρησης τους.

Για την «επόμενη μέρα»:

Η ένωση ειδικά μετά την πανδημία πρέπει να είναι εδώ για τα σωματεία σε καθημερινή λειτουργία. Θέλουμε να κάνουμε βελτιώσεις στα γραφεία και στην ιστοσελίδα ή όπου χρήζει ανανέωσης. Θέλουμε οι άνθρωποι που θα εργάζονται και θα συνεισφέρουν, θα είναι χαρούμενοι για αυτό που κάνουν. Έχουμε την όρεξη και την διάθεση να προσφέρουμε και να δουλέψουμε.

Θέλω να τονίσω ότι όλοι οι παράγοντες στα χωριά μας, είναι ήρωες και αγαπούν τον τόπο τους και τις ομάδες τους.

Πηγαίνουμε ομαλά προς τις εκλογές αφού δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Δυστυχώς υπάρχει μισό εκλογικό σώμα, διότι δεν υπήρχε βοήθεια απο την προηγούμενη διοίκηση, ώστε να ενταχθούν περισσότερα σωματεία. Εμείς απο την πλευρά μας βοηθήσαμε σωματεία να ενταχθούν αλλά δεν άνοιξε τελικά η πλατφόρμα των αιτήσεων. Μόλις ανοίξει είναι έτοιμα άλλα 18 σωματεία και θα φροντίσουμε φυσικά για όλους.

Οι παράγοντες θα πω κλείνοντας, να συνεχίσουν να είναι κοντά στις ομαδες τους, να συνεχίσουν να τις αγαπούν και η ΕΠΣΣ θα είναι κοντά τους.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr