Νέα SL2: Ομάδες που δεν πληρούν τα οικονομικά κριτήρια δεν αντικαθίστανται!

Νέα SL2: Ομάδες που δεν πληρούν τα οικονομικά κριτήρια δεν αντικαθίστανται!

Αυστηρά είναι κριτήρια για τη νέα Super League 2

Η αναδιάρθρωση έχει «κλειδώσει» και μπαίνει στην τελική της ευθεία καθώς την επόμενη εβδομάδα ο Λευτέρης Αυγενάκη θα νομοθετήσει την ενοποίηση της Super League 2 με την Football League.

Τα κριτήρια για τη νέα SL2 θα είναι αυστηρά. Έχει ωστόσο ενδιαφέρον να δούμε τα πιο βασικά στοιχεία της αναδιάρθρωσης.

Tο αρχικό πλάνο αφορά 2 ομίλους των 18 ομάδων (σύνολο 36), με γεωγραφικά κριτήρια ώστε οι ΠΑΕ να χωριστούν σε Βορρά και Νότο.

Για τον Καραϊσκάκη και τον ΟΦΙ που υποβιβάστηκαν, θα χρειαστεί ειδική νομοθετική ρύθμιση ώστε να παραμείνουν στη νέα SL2. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να αγωνιστούν στην ίδια κατηγορία.

Το πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, είναι όπως το εξής:

Εφόσον υπάρξουν ομάδες από τις υπάρχουσες που δεν καταφέρουν να συμπληρώσουν το μετοχικό Κεφάλαιο(250.000 από 30.000) ή να καταθέσουν την εγγυητική (100.000 από 15.000) δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα αλλά ούτε και θα αντικατασταθούν από άλλες Γ Εθνικής. Αυτό σημαίνει αυτόματα και πιθανή μείωση ομάδων.

Επίσης, στο βάθος τριετίας στόχος σύμφωνα και με τον Αυγενάκη είναι στην κατηγορία να αγωνίζονται 18 ομάδες. Επομένως κάθε χρόνο ανεβαίνουν τέσσερις και πέφτουν 10.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr