Μικρά-Μικρά απο το ΔΑΚ Σερρών και τα παραλειπόμενα της νίκης των Ικάρων!

Μικρά-Μικρά απο το ΔΑΚ Σερρών και τα παραλειπόμενα της νίκης των Ικάρων!

 Τα σημεία:

# Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους Ικάρους και την Χαλκηδόνα είναι τεράστια, όπως άλλωστε και οι στόχοι των δυο ομάδων, η νίκη των Σερραίων επιβεβαίωσε μεν τα προγνωστικά αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη αυτή, δίνει μεγαλύτερη αξία, στο αποτέλεσμα.

# Εδώ είναι σημαντικό να θυμηθούμε, το άλμα προόδου των Ικάρων σε σχέση με την περασμένη χρονιά, που προβιβάσθηκαν ως 2η από την Γ΄ Εθνική στην Β΄, μαζί με την Χαλκηδόνα, που παλεύει για να σωθεί και τους Μαχητές Πεύκων, που κάνουν μια αδιάφορη χρονιά.

# Οι Ίκαροι μετά τις παρενέργειες της κακής ήττας από το Στρατώνι, αντέδρασαν θετικά στην «αντιβίωση»… που ήρθε από όλα τα μέλη του «κυανοκίτρινου» οργανισμού, και η θετική επίδραση, ήρθε αμέσως, στο ματς με τους Θεσσαλονικείς.

# Το μεγαλύτερο κέρδος εκτός από τη νίκη, ήταν το γεγονός ότι οι Ίκαροι, έδειξαν ότι είναι ομάδα 10 παικτών, που ανά πάσα ώρα και στιγμή, όλοι μπορούν να βοηθήσουν, να στηρίξουν, να υποστηρίξουν, να τραβήξουν, να εκπλήξουν και στο τέλος να κερδίσουν, οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Χαλκηδόνα ίσως δεν είναι η κατάλληλη ομάδα για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά η νοοτροπία όλων των παικτών στο συγκεκριμένο ματς, βγάζει θετικά συμπεράσματα…

# Τον πιο ωραίο χαρακτηρισμό για την Ελληνική παθογένεια στον αθλητισμό μας, την έδωσε κάποτε ένας Σλοβένος. Ο Σρετσκο Κατανετς, το μακρινό πια 2003, όταν ήταν προπονητής του Ολυμπιακού, στο ποδόσφαιρο. Ψύχωση! Όταν μας πιάνει ψύχωση με κάτι, τότε όλα θολώνουν και καταλήγουν σε καταστροφή… Οι Ίκαροι χθες έπαιξαν μετά από καιρό απαλλαγμένοι από ψυχώσεις και ίσως η ήττα από το Στρατώνι να αποδειχτεί ωφέλιμη, εάν το σοκ που προκάλεσε, έχει διάρκεια και οι Ίκαροι αποδείξουν στα ντέρμπι με Μεσολόγγι, Πευκοχώρι και Καβάλα, ότι είναι καλύτερη ομάδα και αξίζουν την άνοδο!

# Για την επίτευξη ενός στόχου, χρειάζονται όλοι. Κι αν αποδειχτούν λίγοι στην πορεία και αυτό μέρος του παιχνιδιού είναι. Αλλά για να αποδειχτεί η ανεπάρκεια ή η επάρκεια χρειάζεται χρόνος. Χθες μετά από καιρό είδαμε το στοιχείο της έκπληξης από την ομάδα των Ικάρων, γεγονός που αιφνιδίασε ευχάριστα την λειτουργιά της ομάδας, έδωσε ζωντάνια στην κερκίδα και έκανε τον αντίπαλο να απορεί…

# Για του λόγου το αληθές, ο διάλογος μεταξύ του coach Τουλουμη και του ικανοτάτου Μαραπιδη είναι χαρακτηριστικός, μετά το δεύτερο εύστοχο τρίποντο του Δαλαγκόζη. ΄΄Σου είπα να τον μαρκάρεις, γι’ αυτό μπήκε μέσα για να βάλει τρίποντα. Και ποιος είναι αυτός που σουτάρει από τα 8 μετρά; Ποιος είναι και τα βάζει;΄΄ Βαλτά εσύ αγόρι μου κι ας μην σε ξέρουν… θα σε μάθουν όταν έρθει η ώρα! Και αυτό φυσικά ισχύει για όλους τους Σερραίους που έρχονται από πίσω, ή για τον περσινό πρώτο σκόρερ της ομάδας, Ηλία Τράκα, που βοήθησε σημαντικά.

# Οι Ίκαροι θα μπορούσαν να έχουν άλλες τρεις ή τέσσερις νίκες παραπάνω εκτός έδρας και αυτό δεν είναι στο μιλητό… Όταν και στις 5 ήττες έχεις δημιουργήσει συνθήκες νίκης με διαφορές μεταξύ 7 και 15 πόντων, και σε κυνηγάνε, δεν κυνηγάς, τότε απλά είσαι καλύτερος, αλλά όχι σοφός. Αυτή την σοφία λοιπόν των ηττών που άνετα θα ήταν και νίκης, εάν τα ματς έληγαν στο 39’, ψάχνουν οι Ίκαροι κόντρα σε «Τρικούπη» και «Ευρώπη ’87».

# Και πριν την ήττα στο Στρατώνι, οι Ίκαροι νίκη ήθελαν στο Μεσολόγγι και τώρα νίκη θέλουν, εφόσον διεκδικούν την απευθείας άνοδο. Η ήττα του Πευκοχωρίου από το Ανατόλια, δίνει προβάδισμα στους Ικάρους για την 3η θέση, που έχει σημασία, όσο ισχύει το καθεστώς της νομικής μορφής ως ΚΑΕ και στην Α2, μετά από υποβιβασμό των ομάδων από την Α1. Αλλά αυτά είναι μακρινά.

# Το λες και αλλοίωση πρωταθλήματος, όταν υπάρχουν ομάδες χωρίς στόχους, που κατεβάζουν την under 20 στους επισήμους αγώνες και μάλιστα διαλέγουν και τον αντίπαλο που θα αναδείξουν… τα νέα φυντάνια!

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr