Μη «κάψετε» τον Παύλο, όταν υπάρχει ο Σάκης!

Μη «κάψετε» τον Παύλο, όταν υπάρχει ο Σάκης!

Ήμουν και ήμασταν από τους πρώτους εδώ στο Serres Sport News που πιστέψαμε την φετινή καλή διάθεση της διοίκησης του Πανσερραϊκού, ώστε να φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο και να διεκδικήσει την υψηλότερη δυνατή θέση στο φετινό πρωτάθλημα της Football League. Η στήριξη μας σε κάθε τι Σερραϊκό είναι δεδομένη, αρκεί να υπάρχει όραμα για κάτι καλό και εξελίξιμο, που θα αρέσει πρωτίστως στο φίλαθλο κοινό κι έπειτα σε εμάς τους ιδίους.

 

Θυμίζω, διότι μερικοί ξεχνούν εύκολα. Όλα για τον κόσμο γίνονται, εμείς μεσάζοντες της ενημέρωσης και της επικοινωνίας είμαστε.

 

Στο καλοκαιρινό πλάνο του Πανσερραϊκού δεν συμφωνήσαμε απολυτά και το γράψαμε αλλά εφόσον τα… «κουκιά» ήταν μετρημένα δεχτήκαμε τα όρια και περιμέναμε τα πρώτα αποτελέσματα για να κρίνουμε. Και κρίναμε, ότι αυτή η ομάδα πάσχει σε πολλά από την μέση και πίσω αλλά όχι από την μέση και μπροστά. Ήθελε χρόνο, στήριξη και πολύ δουλειά, για να δείξει κάτι ποιοτικό συνολικά.

 

Πολλοί φώναζαν ότι ήθελε προπονητή. Εμείς κρατήσαμε στάση αναμονής στα γραπτά μας αλλά όχι στις συνεντεύξεις τύπου, όπου προσπαθούσαμε να αποκωδικοποιήσουμε, τι συμβαίνει και που πηγαίνει η κατάσταση, ρωτώντας απευθείας τον προπονητή Βασιλακάκη. Το να ξεφωνήσουμε τον προπονητή, που είχε την περσινή επιτυχία, φέτος, στα δύσκολα των πρώτων αγωνιστικών, και να τον εξωθήσουμε σε αποχώρηση, θα ήταν το πιο εύκολο. Δεν το κάναμε όμως, σεβόμενη το τμήμα και την επιλογή του και επειδή πιστεύω ότι η καλύτερη στιγμή για να αποχωρούσε ο ίδιος, ήταν ο περασμένος Ιούνιος και όχι ο περασμένος Οκτώβρης.

 

Βασική ίσως αιτία, της φετινής κακής πορείας.

 

Προσωπικά πίστεψα και πιστεύω στον άνθρωπο και προπονητή Κατσαβάκη και θεώρησα την επιλογή του για τον πάγκο του Πανσερραϊκού, ως μια πολύ καλή λύση την δεδομένη χρονική στιγμή. Τι ακριβώς συνέβη και δεν έδεσε το γλυκό, το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και οι παίκτες του. Εμείς ενδεχομένως να μην το μάθουμε πότε. Δυστυχώς για τον ίδιο και τον σύλλογο, η επιστροφή ενός καταξιωμένου προπονητή σε μια ομάδα που αγαπά πολύ, αποδείχτηκε καταστροφική.

 

Αυτά όμως, συμβαίνουν στην μπάλα, επειδή οι ομάδες είναι «ζωντανοί οργανισμοί» και όχι άπλες εταιρείες.

 

Ποιο θα είναι το παρακάτω, το γνωρίζουν μονό οι διοικούντες. Αυτοί έχουν τον προϋπολογισμό της χρονιάς, αυτοί και την τελική επιλογή. Το γεγονός ότι αναγνωρίζουν τα λάθη τους από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν τον Πανσερραϊκό, τους τιμά αλλά τα λάθη κοστίζουν. Αυτή την στιγμή καταλαβαίνω την αγωνία τους και την διάθεση για αλλαγές αλλά αναρωτιέμαι πως μπορεί να γίνει αυτό τον Γενάρη. Με τι λεφτά θα αποδεσμευτούν κάποιοι παίκτες για να έρθουν κάποιοι καλύτεροι, την στιγμή που αυτό δεν έγινε το καλοκαίρι, με περισσότερες επιλογές και την δαπάνη πιο χαμηλά. Οι μεταγραφές μεσούσης περιόδου είναι ακριβό σπορ και υψηλού ρίσκου.

 

Κι επειδή υπάρχει αρκετή παραφιλολογία εκεί έξω αλλά και στο δικό μας μετερίζι για το ποιο θα είναι το επόμενο «κατάλληλο» πρόσωπο για τον πάγκο του Πανσερραϊκού, έχω να πω το έξης. Ένα κατάλληλο πρόσωπο δεν υπάρχει. Στις σύγχρονες κοινωνίες και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι ηγέτες, οι καθοδηγητές και οι εμπνευστές μας τέλειωσαν. Κι αν υπάρχουν, αποτελούν τις φωτεινές εξαιρέσεις χωρίς να είναι δίπλα μας… Αν βρεθεί το τσουβάλι με τις λίρες, ας γίνει κρούση στον Σάκη Τσιώλη και το επιτελείο του και φυσικά να γίνουν και οι απαραίτητες κινήσεις, από το πάνω ράφι σε παίκτες, για να δούμε χαΐρι.

 

Αν δεν βρεθεί… για να μιλήσουμε πλέον σοβαρά, πάλι Σάκη τον λένε και είναι ο Αναστασιάδης! Αυτός που έφυγε καβαλάρης πριν 2 χρόνια παρόμοια εποχή, με μια ομάδα χωρίς εφόδια και είναι τόσο Πανσερραϊκός, όσο λίγοι. Σαν προπονητής, τα έργα του μιλάνε από μόνα τους και είναι αυτός που έβγαλε αρκετούς παίκτες από την μικρή ομάδα, εξοικονομώντας χρήματα επί εποχής Θεοδωρίδη και φυσικά ένας από τους λίγους που ξέρει να διαχειρίζεται νεαρά παιδιά. Πιστά δίπλα του, οι συνεργάτες του Τάσος Καζίας και Νίκος Κατσαβάκης, που έχουν πολλές παραστάσεις, ώστε να δώσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση και λύση για τον πάγκο του Πανσερραϊκού σε μια κρίσιμη στιγμή. Ο Παύλος Δημήτριου είναι ο πιο πιστός και φιλότιμος στρατιώτης του Πανσερραϊκού εδώ και χρόνια αλλά είναι κρίμα να καεί από ένα πόστο, που δε νομίζω να τον ενδιαφέρει πλέον.

 

Μην πειραματίζεστε άλλο κύριοι. Η υπομονή του κόσμου εξαντλήθηκε, ότι κι αν επιλέξετε, φροντίστε να περιλαμβάνει το πακέτο και όχι το κληρονομικό χάρισμα!

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr