Με 6 παίκτες… θα πάρουν την άνοδο οι Ίκαροι! Ξεσηκωμός στους «κυανοκίτρινους» φιλάθλους!

Με 6 παίκτες… θα πάρουν την άνοδο οι Ίκαροι! Ξεσηκωμός στους «κυανοκίτρινους» φιλάθλους!

Μπορεί η φιέστα των Ικάρων να αναβλήθηκε προσωρινά, όμως η άνοδος δεν μπορεί να περιμένει ούτε δευτερόλεπτο!

Η αναπάντεχη ήττα των «κυανοκίτρινων», από τον «αδιάφορο» Ζέφυρο (μόνο η ομάδα της ανατολικής Θεσσαλονίκης γνωρίζει τον λόγο που έπαιξε ρέστα… σε ένα αδιάφορο ματς και θα δούμε αν κάνει το ίδιο κόντρα στον Παναθλητικό, την προσεχή Κυριακή, αλλιώς η απόδοση της εγείρει εύλογες απορίες) έφερε στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, κόντρα στην δυναμική ΑΕ Κομοτηνής, να παίζεται η απευθείας άνοδος και για τους δυο αντιπάλους.

Οι παίκτες του Στέργιου Ποργιόπουλου, πηγαίνουν στο φινάλε του πρωταθλήματος, με την αυτοπεποίθηση της καλύτερης ομάδας, στοιχείο που σφυρηλάτησαν καλάθι-καλάθι, όλη την χρόνια. Για όλους εμάς από έξω, ο αγώνας έχει χαρακτήρα τελικού, ενώ για τους ίδιους τους παίκτες και το staff, μοιάζει ως ΄΄just another day at work΄΄ που λένε οι Αμερικανοί και υιοθετούν οι «κυανοκίτρινοι».

Μια ακόμα μέρα όμως, σκληρής δουλειάς, διότι η φετινή επιτυχία και οι 22 νίκες σε 25 παιχνίδια για τους Ικάρους δεν έτυχε… αλλά πέτυχε, μέσα από την επίπονη προσπάθεια, την αυτοθυσία, την αυταπάρνηση, την γνώση και το πάθος, ώστε η Σερραϊκή ομάδα να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει, στα Πανελλαδικά πρωταθλήματα.

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα και οι Ίκαροι να πανηγυρίσουν ακόμα μια κορυφαία στιγμή, στην αληθινά πλούσια ιστορία τους, που μετρά παραπάνω από 30 χρόνια παρουσίας στο Ελληνικό και το Σερραϊκό μπάσκετ, θα πρέπει να έρθει η νίκη επί της ΑΕ Κομοτηνής. Μια ομάδα έκπληξη, που διέγραψε καλή πορεία όλη την σεζόν και έφτασε αθόρυβα και μεθοδικά να διεκδικεί την απευθείας άνοδο, στην Β’ κατηγορία.

Οι «Θρακιώτες» έχουν ένα μείγμα νέων και έμπειρων παικτών, με παραστάσεις από την Α2 και αγωνίζονται με πάθος για να πετύχουν το στόχο τους. Έρχονται όμως στις Σέρρες στις 21/5, με αριθμητικό μειονέκτημα… διότι οι Ίκαροι θα αγωνιστούν, στο ΔΑΚ της Κοιλάδας, με «6 παίκτες»!

Γράφουμε όλη την χρονιά, ότι το Σερραϊκό φίλαθλο κοινό, ακολουθεί την τάση των τελευταίων τριών ετών του Ελληνικού αθλητισμού και δείχνει, περισσότερο ενδιαφέρον στο μπάσκετ, από ότι στο ποδόσφαιρο, ανεξαρτήτως μάλιστα κατηγορίας.

Ρίχνοντας μια ματιά στον Μ.Ο. φιλάθλων (350, σε γήπεδο πεντακοσίων θέσεων), που έχουν οι Ίκαροι τις Κυριακές και ακούγοντας το σούσουρο που επικρατεί στην πόλη, για βροντερή παρουσία κόσμου, στο κλειστό, κόντρα στην Κομοτηνή, τότε η πεποίθηση μου είναι. ότι την τελευταία αγωνιστική, θα γίνεται χαμός!

Κι αν ήμασταν άξιοι, έχοντας ένα μπασκετικό «στολίδι» δυο χιλιάδων θέσεων, θα γέμιζε κι αυτό πιστεύω, από το Σερραϊκό κοινό, που αγαπά το μπάσκετ πρωτίστως και τιμά με την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια την «κυανοκίτρινη» παρέα, που του κράτα όμορφη μπασκετική συντροφιά σε «υψηλές πτήσεις»!

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr