Με 12 εκατ. ευρώ ενισχύονται τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας

Με 12 εκατ. ευρώ ενισχύονται τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας

Το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε να δώσει η Κυβέρνηση για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Με κοινή τους ανακοίνωση ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανα γνωστό πως εγκρίθηκε το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα δοθεί στα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας, για την οικονομική του ενίσχυση μετά πανδημία του κορωνοϊού.

Ο καλός συνάδελφος Κώστας Αδαλής που έχει σημαντικό ρόλο στην ΕΠΣ Σερρών σχολίασε την συγκεκριμένη απόφαση της Κυβέρνησης, τονίζοντας πως για να δικαιούται το κάθε σωματείο την συγκεκριμένη ενίσχυση, θα πρέπει να κάνει εγγραφή μητρώο αθλητικών σωματείων μέσα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέχρι τις 30 Ιουνίου, καταθέτοντας το κάθε σωματείο όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται. Στην συνέχεια, η ΓΓΑ θα προβεί στον έλεγχο των δικαιολογητικών και εφόσον το σωματείο πληροί τις προϋποθέσεις, θα του χορηγηθεί η ενίσχυση μέσα στον Ιούλιο.

Επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν θα πάρουν όλα τα σωματεία την συγκεκριμένη ενίσχυση, για διάφορους λόγους το καθένα, ενώ υπολογίζεται πως το ποσό που θα μπει στα ταμεία του κάθε σωματείου, είναι 1000 με 1500 ευρώ.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Με τη σημερινή μας πρωτοβουλία, υλοποιούμε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.
Διαθέτουμε συνολικά για τον σκοπό αυτό 12 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, με διαφανή, αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια, μέσα από το μητρώο αθλητικών σωματείων.

Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ανταποκρινόμενοι, στις μεγάλες και επείγουσες ανάγκες που έχουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, οι οποίες μεγεθύνθηκαν από την πανδημία, ανακοινώνουμε τη διάθεση ποσού 12 εκατ. ευρώ, από την Πολιτεία απευθείας στα αθλητικά σωματεία για την άμεση ενίσχυσή τους. Το ποσό αυτό θα διανεμηθεί με απόλυτη διαφάνεια και κριτήρια ισονομίας. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι θα υπάρχουν κριτήρια οικονομικά και αγωνιστικά.

Ακόμη, διεκδικούμε πόρους ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμμετέχουμε ως χώρα, ενεργότατα το τελευταίο διάστημα, σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ήδη έχουμε καταθέσει τρεις προτάσεις και ετοιμαζόμαστε να υποβάλλουμε συμμετοχή και με άλλες».

Share