Με… ψηλά το κεφάλι η Σωτηρίου – Εμπειρία για τους Σερραίους οι Μεσογειακοί

Με... ψηλά το κεφάλι η Σωτηρίου - Εμπειρία για τους Σερραίους οι Μεσογειακοί

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε η Ματίνα Σωτηρίου στα προημιτελικά των Μεσογειακών αγώνων για την αντιπτέριση. Η Σερραία πρωταθλήτρια που είχε προκριθεί στους «8» κερδίζοντας την Ιταλίδα Judith Mair με 2-0 και την Κύπρια Ελένη Χριστοδούλου με 2-1 έχασε από μια μεγαλύτερη σε ηλικία και φυσικά πιο έμπειρη αθλήτρια, την Τουρκάλα Αλιγιέ Ντεμίρμπαγκ με 21-11 και 21-6.

«Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία που η Ματίνα έφτασε στους «8» αποκλείοντας την δευτεραθλήτρια Ιταλίας και την πρωταθλήτρια Κύπρου» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο προπονητής της Σερραίας αθλήτριας Αλέξανδρος Καντζόγλου που υπογράμμισε ότι η 16χρονή Ματίνα Σωτηρίου έχασε από μια 21χρονη αθλήτρια που είναι Νο70 στον κόσμο στις γυναίκες.

Έχασαν αλλά κέρδισαν εμπειρίες

Η Ματίνα Σωτηρίου (του Πλάτωνα Σερρών) με την Πολύβια Τζίκα (του Ρούπελ Σιδηροκάστρου) έχασαν και στο διπλό γυναικών με 2-0 από τις Ισπανίδες Fernandez Arboleya/Usle Vejo. Η αθλήτρια του Ρούπελ έχασε στο απλό γυναικών με 2-0 από τη Γαλλίδα Yaelle Clara Hoyaux.

Κατά τα άλλα ο Ηλίας Ξάνθου (του Κάστρου Σιδηροκάστρου) αποκλείστηκε γνωρίζοντας την ήττα στο απλό ανδρών με 2-0 από τον Τούρκο Muhammed Ali Kurt(νούμερο 124 στον κόσμο). Ήττα και για το δίδυμο των Γιώργου Γάλβα και Παναγιώτη Σκαρλάτου (του Ρούπελ) στο διπλό ανδρών με 2-1 από τους Σέρβους Doder/Milic.

Οι Σερραίοι αθλητές του μπάντιμιντον και ο προπονητής Βασίλης Ξάνθου, που ουσιαστικά αποτελούσαν την Ελληνική ομάδα στους Μεσογειακούς αγώνες, επιστρέφουν την Τετάρτη από την Ισπανία στην Ελλάδα με σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις αλλά και με ηθική ικανοποίηση που ο αγώνας τους δικαιώθηκε και εκπροσώπησαν τα Ελληνικά χρώματα σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και απέναντι σε αθλητές υψηλού επιπέδου με σαφέστατα καλύτερες συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας.

 

πηγή:www.ert.gr/ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr