Με τη λάμψη του Ντούσαν Ίβκοβιτς το τουρνουά μπάσκετ Σιντικής

Με τη λάμψη του Ντούσαν Ίβκοβιτς το τουρνουά μπάσκετ Σιντικής

Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παγκοσμίου μπάσκετ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς λάμπρυνε με την παρουσία του το 1ο τουρνουά μπάσκετ παίδων Σιντικής που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 28, 29 και 30 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Κάτω Ποροίων.

 

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο προπονητής των τίτλων, ο προπονητής που έχει κατακτήσει και τους τέσσερις Ευρωπαϊκούς τίτλους, με Ολυμπιακά και Παγκόσμια μετάλλια στην τροπαιοθήκη του, που το καλοκαίρι έβαλε τίτλους τέλους στην προπονητική του καριέρα ήταν ο υψηλός καλεσμένος στο τουρνουά που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο κλειστό γυμναστήριο των Κάτω Ποροίων. Όταν ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης προσφώνησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο χαιρετισμό του, το κλειστό γυμναστήριο «σείστηκε» από τα χειροκροτήματα των φιλάθλων και κυρίως των νεαρών παικτών που συμμετέχουν στο τουρνουά. «Το ζεστό αυτό χειροκρότημα δείχνει την αγάπη των Ελλήνων στον Ντούσαν Ίβκοβιτς» είπε ο κ. Δομουχτσίδης ο οποίος έδωσε δύο συμβολικά δώρα στον κορυφαίο προπονητή.

 

Μια εικόνα των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να συγκινείται αφού τα δύο του παιδιά έχουν τα ονόματα Πέτρος και Παύλος. Το δεύτερο δώρο έκανε τον Ντούντα να χαλογελάσει. Ήταν ένα ζευγάρι περιστέρια αφού όλοι γνωρίζουν την παθολογική αγάπη του Ντούσαν Ίβκοβιτς για τα περιστέρια. «Το περιστέρι είναι το σύμβολο της ειρήνης» είπε ο Ίβκοβιτς που είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει καλά τι θα πει πόλεμος και ειρήνη.

 

Τον Ντούσαν Ίβκοβιτς βράβευσε και το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών με τιμητική πλακέτα με τον διευθυντή του κ. Δημήτρη Κεφαλά, ενώ το Επιμελητήριο Σερρών του παρέδωσε έντυπο και ψηφιακό υλικό με την παρουσίαση του Νομού Σερρών αλλά και παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

 

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είπε ότι με χαρά ήρθε στην περιοχή η οποία του θυμίζει τον τόπο του, χαιρέτησε ένα προς ένα όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο τουρνουά, βγήκε φωτογραφίες και ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν την υγεία τους και να αγαπάνε το  μπάσκετ και τον αθλητισμό. Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης μίλησε για το τουρνουά που ο Δήμος θέλει να το κάνει θεσμό και ευχαρίστησε τον Βασίλη Παραμανίδη που όπως υπογράμμισε «είναι ο οραματιστής και η ψυχή του τουρνουά. Εμείς συμμεριστήκαμε το όραμα του και το κάναμε δικό μας. Το τουρνουά διεξάγεται σε ένα νεότευκτο κλειστό γυμναστήριο που ήταν Ολυμπιακό έργο του 2004 και πριν από λίγο καιρό ξεκινήσαμε να το λειτουργούμε και θέλουμε να το συνεχίσουμε και να το συντηρήσουμε».

 

Στο τουρνουά συμμετέχουν ο Άρης, η ΧΑΝΘ, τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών. Το σίγουρο είναι ότι το όραμα του Βασίλη Παραμανίδη θα γράψει ιστορία αφού το τουρνουά θα γίνει θεσμός και θα φέρει την ανάπτυξη του μπάσκετ σε μια όμορφη περιοχή του Νομού Σερρών που τουλάχιστον τουριστικά θεωρείται από τις σπουδαιότερες στην Ελλάδα.

 

πηγή:ert.gr(ΕΡΑ Σερρών)-Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr