Με αυτά τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+Sport 2020 αλλάζει επίπεδο ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός!

Με αυτά τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+Sport 2020 αλλάζει επίπεδο ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός!

Τα «Λιοντάρια» του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός, αναπνέουν Ευρωπαϊκό αέρα από τον Γενάρη του 2020, μετά την είσοδο του συλλόγου, στην EMCA, την ομοσπονδία πολυαθλητικών συλλόγων της Ευρώπης, με την συμμετοχή των ελιτ ομάδων, που αριθμούν περισσότερα από 8 ενεργά τμήματα στο καταστατικό τους.

Η ομάδα στρατηγικής ανάπτυξης του Πανσερραϊκού, συμμετείχε ενεργά, για πρώτη φορά στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και εντάχθηκε ως εταίρος, σε 8 νέες προτάσεις. Ο σκοπός των αθλητικών δράσεων που κατατέθηκαν στα προτζεκτ, είναι πέρα από το προφανές, της αύξησης της φυσικής δραστηριότητας, η διάδοση του αθλητισμού, στο κοινωνικό σύνολο, με τα σπορ να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε διάφορες εκφάνσεις της τοπικής κοινωνίας, ενισχύοντας σημαντικά τον ανθρωπιστικό και πολιτιστικό τους ρόλο.

Η φετινή πρώτη συνεργασία του Πανσερραϊκού με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πολυαθλητικών Συλλόγων (EMCA) και άλλους ευρωπαϊκούς αθλητικούς φορείς και ομάδες, που αναζητούν την ουσία του αθλητισμού μέσα από την Ε.Επιτροπή και το ‘Erasmus+Sport 2020’, είναι πρωτοπόρα για την αθλητική ζωή του τόπου μας και διευρύνει τους ορίζοντες τόσο του ιστορικού Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού όσο και την ευρύτερη οργάνωση και διαχείριση του αθλητισμού στο νόμο που έχει φθίνει στην πορεία των τελευταίων ετών.

Ο Σερραϊκός σύλλογος συμμετέχει σε 8 πρωτοβουλίες, που αφορούν τις αθλητικές και κοινωνικές δράσεις που θέλει να εκφράσει η commission, ενώ ταυτόχρονα με το νέο τμήμα της Αθλητικής Ρομποτικής, κοιτά στο μέλλον. Τα επόμενα προγράμματα, που θα δοθεί βάρος το 2021, βρίσκονται στην κατηγορία της πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, αποδεικνύοντας το ξεχωριστό ενδιαφέρον του συλλόγου για την ανάπτυξη της καινοτομίας στα σπορ.

Ο Πανσερραϊκός ως ο μοναδικός πολυαθλητικός σύλλογος της Βόρειας Ελλάδας, που συμμετέχει σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεύτερος μετά τον Ολυμπιακό, στηρίζει τις ιδέες των μελών της Ένωσης και προσβλέπει στην υλοποίηση των οχτώ προτεινόμενων αθλητικών και κοινωνικών δράσεων, ποικίλης θεματολογίας όπως η διπλή καριέρα στον αθλητισμό, αθλητισμός στον χώρο εργασία, αθλητικές δραστηριότητες για άτομα με αναπηρίες, η ανάπτυξη αθλητών-προτύπων, ο ψυχοκοινωνικός χαρακτήρας, του αθλητισμού ή η αύξηση της γυναικείας συμμετοχής στα σπορ. Τα αποτελέσματα των εν λόγω αιτήσεων αναμένεται να ανακοινωθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο έπειτα από την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. ​

Συνοπτικά οι 8 κατατεθειμένες προτάσεις στην Commission:

1) «Προώθηση της εθελοντικής δραστηριότητας στον αθλητισμό»

Συμμετέχοντες: EMCA (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Φερεντσβάρος, Άαλμποργκ, Φέγιενορντ, Κιέβο Βερόνα, Ολυμπιακός, Λέβσκι Σόφιας, Τάμπερε.

Περιγραφή: Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνδέεται με επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες. Σκοπό έχει να προωθήσει στο κοινό τα λιγότερο δημοφιλή σπορ και τη σωματική άσκηση με εθελοντική δράση, παράλληλα, με τους δημοφιλείς ποδοσφαιρικούς συλλόγους κάθε περιοχής. Η δημιουργία ενός “αθλητικού χωριού” όπου προβάλλεται σε 5 ποδοσφαιρικούς αγώνες, έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, εντάσσει ομαλά την τοπική κοινωνία σε μη δημοφιλή αθλήματα.

2) «Αναβίωση και προώθηση των αγωνισμάτων των Αρχαίων και Μοντέρνων Ολυμπιακών Αγώνων»

Συμμετέχοντες: Ολυμπιακός (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Λάτσιο, Μπολόνια Ποντεβέκιο, Μλάντοστ, Τάμπερε, Ερυθρός Αστέρας

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες στα πρότυπα των Αρχαίων και Μοντέρνων Ολυμπιακών Αγώνων με σκοπό την διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών καθώς επίσης και την αύξηση της αθλητικής συμμετοχής των φιλάθλων και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα.

3) «Ο ρόλος του αθλητισμού στην αντιμετώπιση της παιδικής επιθετικότητας»

Συμμετέχοντες: Λέβσκι Σόφιας (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός, Βίενερ-Βιέννης, EMCA.

Περιγραφή: Πρόγραμμα με παιδαγωγικό χαρακτήρα, με προπονητές, εκπαιδευτικούς και εθελοντές κάθε συλλόγου των συνεργαζόμενων χωρών. Πρόκειται για εκπαιδευτικά πρότζεκτ Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, που παρακινούν τα παιδιά να χρησιμοποιούν την ενέργειά τους στον αθλητισμό, προσπαθώντας να ελέγξουν την επιθετικότητα τους στην εφηβεία.

4) «Ανάπτυξη & σχεδίαση αθλητικών εκδηλώσεων»

Συμμετέχοντες: Μλάντοστ-Κροατίας (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Μπολόνια Ποντεβέκιο, Βίενερ-Βιέννης, Ολυμπιακός, Λέβσκι Σόφιας, Ερυθρός Αστέρας.

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό εκδήλωσης πολλαπλών διαστάσεων, που θέλει να αναπτύξει την συμμετοχική δραστηριότητα των συνεργαζόμενων συλλόγων και να τους εκπαιδεύσει στις αρχές και τα πρότυπα των Ολυμπιακών Σπορ.

5) «Αθλητισμός και Υγεία»

Συμμετέχοντες: Λέβσκι Σόφιας (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός, Λάτσιο, Κιέβο Βερόνα, Ερυθρός Αστέρας, Βίενερ-Βιέννης.

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές εκδηλώσεις που αφορούν την υγεία και τον αθλητισμό. Εκπαιδευτές, προπονητές, γιατροί και εθελοντές, ενημερώνουν την τοπική κοινωνία και το αθλητικό κοινό, σχετικά με τα πλεονεκτήματα του αθλητισμού και την συσχέτιση του, με διάφορες ασθένειες, μιλώντας με υγειονομικούς όρους και ανοίγοντας δημόσιο διάλογο.

6) «Διπλή επιτυχία. Κάνω επαγγελματική σταδιοδρομία & επιτυγχάνω στον αθλητισμό»

Συμμετέχοντες: Μπολόνια Ποντεβέκιο (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Λάτσιο, Ερυθρός Αστέρας, Ολυμπιακός, Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο Ρώμης, Λέβσκι Σόφιας.

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη της επαγγελματικής εργασίας παράλληλα με την επιτυχία στον αθλητισμό. Με κατάλληλες δράσεις ενημερώνουμε τα παιδιά και τους εφήβους, να ενισχύσουν την μόρφωση τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και καταλήξουν στην επαγγελματική σταδιοδρομία, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα υψηλές επιδόσεις στον αθλητισμό.

7) «Διασκέδαση και στίβος»

Συμμετέχοντες: Λέβσκι Σόφιας (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός, Ερυθρός Αστέρας, Λάτσιο, Ερυθρός Αστέρας, Μπολόνια Ποντεβέκιο, Γράτζ.

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την δημιουργία εργαστηρίου για προπονητές, παιδαγωγούς & εκπαιδευτικούς κάθε συμμετέχουσας ομάδας, προωθώντας, ένα οργανωμένο εγχειρίδιο τροποποιημένων αθλητικών παιχνίδια στίβου, για παιδιά. Οι εκδηλώσεις του πρότζεκτ, αφορούν την προσέλκυση ενδιαφέροντος παιδιών μεταξύ 7 εώς12 ετών.

8) «Αποτοξίνωση ουσιών μέσω του ποδοσφαίρου»

Συμμετέχοντες: Λάτσιο (Συντονιστής), Πανσερραϊκός, Κιέβο Βερόνα, Ολυμπιακός, Ντιάνοβα.

Περιγραφή: Σκοπός του προγράμματος είναι μια ομάδα εκπαιδευτών να προπονήσει πρώην εθισμένους χρήστες ουσιών σε ασκήσεις ποδοσφαίρου, όπου θα διαγωνιστούν σε ομάδες των 8 παικτών. Οι ομάδες που θα σχηματιστούν, θα συμμετέχουν σε οργανωμένα τουρνουά με άλλους πρώην τοξικομανείς, που προσπαθούν για την ομαλή επανένταξή τους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.multisportclubs.eu/

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr