Μετά την πανδημία τι; Επιστρέφει ο αθλητισμός στην χώρα αλλά όχι στην «κανονικότητα»!

Μετά την πανδημία τι; Επιστρέφει ο αθλητισμός στην χώρα αλλά όχι στην «κανονικότητα»!

Η χώρα απο τις 4 Μαΐου κι έπειτα θα αρχίσει να κυκλοφορεί σταδιακά χωρίς τους αυστηρούς περιορισμούς της καραντίνας, ενώ και ο αθλητισμός θα επιστρέψει σε κάποιους τομείς μέχρι και τον Ιούνιο. Η ερμηνεία όλων αυτών που ανακοινώθηκαν σήμερα απο τον πρωθυπουργό της χώρας για τον αθλητισμό και οτι θα ανακοινωθεί απο τον υφυπουργό αθλητισμού την Πέμπτη… επουδενί δεν μοιάζει σε επιστροφή στην κανονικότητα.

Αμφίβολες ημερομηνίες ομαδικών προπονήσεων, ανοιγμα όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και επανέναρξης των αγώνων, αμφίβολοι τρόποι ολοκλήρωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και το μεγαλύτερο πλήγμα είναι, η αμφίβολη διεξαγωγή αγώνων με φιλάθλους, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Πάμε να δούμε τι μάθαμε σήμερα απο την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού με αντικείμενο τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας:

1# Από τις 4 Μαΐου θα ανοίξουν ξανά οι ανοικτοί χώροι άθλησης για να υποδεχτούν τους κορυφαίους αθλητές και μόνο αυτούς. Έτσι, σε πρώτη φάση έγινε γνωστό ότι η επανέναρξη της αθλητικής δράσης θα έρθει από τις ανοικτές εγκαταστάσεις και τους ελίτ αθλητές των ατομικών αθλημάτων.

2# Σε δεύτερο στάδιο αναμένεται να επιτραπεί η προπόνηση περισσότερων αθλητών μαζί αλλά και πάλι με σχετικό όριο (πιθανότατα να ισχύσουν τα δέκα άτομα), πάντα σε ανοικτούς χώρους. Βέβαια, θα ακολουθηθεί πορεία ανάλογη με εκείνη των μέτρων. Δηλαδή οι ειδικοί θα βλέπουν την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας και θα αποφασίζουν για τα επόμενα βήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα θα γίνουν με αργούς ρυθμούς.

3# Οι προπονήσεις σε ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) θα πάνε στο τέλευταίο στάδιο πιθανότατα τον Ιούνιο. Μοναδική παρένθεση δεν αποκλείεται να υπάρξει για τις Εθνικές ομάδες πόλο για τις οποίες αναμένεται να ανακοινωθεί τι θα γίνει με τα προ-Ολυμπιακά τουρνουά.

4# Τα πράγματα δείχνουν να οδεύουν προς αγώνες κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας. Οι αγώνες θα γίνονται πιθανότατα χωρίς φιλάθλους μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

5# Θα πρέπει να ακολουθήσουν οι αθλητές ένα ειδικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο. Όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες και γάντια, ενώ θα πρέπει να ακολουθούν και όλες τις διαδικασίες που αφορούν και τους πολίτες. Να κρατούν δηλαδή τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους. Επιβάλετε ο καλός αερισμός ρούχων και αποσκευών και οι αθλητές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σχετικά με τις φυσιοθεραπείες, κάθε αθλητής θα πρέπει να είναι μόνος του στο ιατρείο με τον φυσιοθεραπευτή, ενώ ο χώρος θα πρέπει να καθαρίζεται μετά από κάθε επίσκεψη.

6# Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα ανοίξουν στο 7ο και τελευταίο στάδιο (μετά της 20/5) της άρσης μέτρων, ίσως δημιουργεί νέα δεδομένα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Ημερομηνία δεν ανακοινώθηκε και όπως ειπώθηκε από επίσημα χείλη, γενικά και αόριστα, η  ημερομηνία θα προσδιοριστεί εντός του Ιουνίου.

7# Το σχέδιο που επεξεργάζονταν η Σούπερ Λιγκ για προπονήσεις από τις αρχές Μαϊου, ώστε στις 7 Ιουνίου να γίνει η σέντρα στους αγώνες κατάταξης και 18 Ιουλίου να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας, πλέον είναι αμφίβολο να εκπληρωθεί. Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνεταιρισμού, που θα γίνει την Τετάρτη (29/4) το πρωί αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

8# Όσον αφορά το μπάσκετ, έχει κατεβάσει ρολά και η ΕΟΚ περιμένει την απόφαση της υγειονομικής επιτροπής για το αν θα γίνει το τζάμπολ.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr