Μεγάλη επίδοση από τον Σερραίο Ρούμτσιο στους Αμπελόκηπους, θετικό πρόσημο για τους Έλληνες στην Πόλη!

Μεγάλη επίδοση από τον Σερραίο Ρούμτσιο στους Αμπελόκηπους, θετικό πρόσημο για τους Έλληνες στην Πόλη!

Σε φουλ δράση βρίσκονται αυτή την περίοδο οι αθλητές του στίβου, παίρνοντας μέρος σε πρωταθλήματα και ημερίδες ανά την ελληνική επικράτεια και την Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι διανύουμε την περίοδο του κλειστού στίβου, με τον ανοιχτό να μπαίνει στο καλεντάρι από τον επόμενο μήνα.

Την εβδομάδα που μας προηγήθηκε οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες του στίβου αγωνίστηκαν σε 3 μέτωπα, φέρνοντας επιτυχίες και εξαιρετικές επιδόσεις! Μία από αυτές ήταν του Σερραίου Χρήστου Ρούμτσιου, αθλητή του ΟΦΚΑ Σερρών και του Παναγιώτη Γούλα, ο οποίος επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του.

Συγκεκριμένα, αγωνιζόμενος στα 60 μέτρα με εμπόδια στην ημερίδα κλειστού στίβου στους Αμπελόκηπους το περασμένο Σάββατο, πήρε την πρώτη θέση, πετυχαίνοντας παράλληλα εξαιρετική επίδοση με 7,92, που λίγο έλειψε να ξεπεράσει το Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 του επί σειρά ετών Έλληνα πρωταθλητή Κώστα Δουβαλίδη. Οι εμφανίσεις του νεαρού Σερραίου και οι επιδόσεις του μέσα στη χρονιά τον βάζουν σε τροχιά πρόκρισης για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 της Ιταλίας (16-19 Ιουλίου).

Επιτυχημένο ήταν και το πέρασμα των ελληνικών χρωμάτων από την Κωνσταντινούπολη όπου διεξήχθη το Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η χώρα μας κατέκτησε 4 μετάλλια, 1 χρυσό με τον Κωνσταντίνο Ζήκο στα 60 μέτρα και 3 αργυρά, με την Ειρήνη Βασιλείου στα 400 μέτρα, την Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60 μέτρα με εμπόδια και τον Θοδωρή Χρυσανθόπουλο στο επί κοντώ. Εκτός όμως από μετάλλια, υπήρχαν και καλά πλασαρίσματα από τους αθλητές μας, όπως και ατομικά ρεκόρ.

Αναλυτικά η ενημέρωση από τον ΣΕΓΑΣ για τις επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης

Τέσσερα μετάλλια εκ των οποίων το ένα χρυσό κατέκτησε η χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Ο αθλητής που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ήταν ο ο Κώστας Ζήκος στα 60 μ. που επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική του κατάσταση.

Ο πέμπτος πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού έτρεξε τον τελικό σε 6.66, επίδοση που θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερη αν η κούρσα δεν είχε γίνει με καθυστέρηση. Ο αφέτης κράτησε για ώρα τους αθλητές σε αναμονή και δεν έδινε εκκίνηση παρότι οι αθλητές ήταν έτοιμοι πίσω από τους βατήρες, ενώ ακολούθησε και μία μία άκυρη εκκίνηση, που επίσης αποσυντόνισε τους σπρίντερ. Ο Ζήκος θα συμμετάσχει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα θα προετοιμαστεί για τους αγώνες του ανοιχτού. Ο σπρίντερ του Βαγγέλη Κατσιάβα στον προκριματικό της απόστασης είχε πετύχει 6.70. Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης, που ήταν όγδοος στον τελικό με 6.86, ενώ στον προκριματικό είχε τερματίσει σε 6.82.

Η Ειρήνη Βασιλείου απέδειξε φέτος πως με δουλειά και επιμονή είναι δυνατό να έρθει το καλό αποτέλεσμα. Η έμπειρη αθλήτρια, που τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει μεταφέρει την καθημερινότητα της στη Βιέννη,στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης κατάφερε να πετύχει το στόχο της για τη σεζόν, που ήταν μια επίδοση κάτω από τα 53.00 στα 400 μέτρα. Η αθλήτρια του Άρη Βισκαδουράκη ήταν δεύτερη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με 52.93 επίδοση καλύτερη από το ατομικό της 53.24 από φέτος και τέταρτη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας, πίσω από τις Φανή Χαλκιά (51.68), Μαρία Μπελιμπασάκη (52.27) και Χρυσούλα Γκουντενούδη ( 52.65). Η Βασιλείου, που φέτος έχει πετύχει ατομικά ρεκόρ και στα 200 μ. και στα 60 μ., θα τρέξει αύριο στο μίτινγκ της Κωνσταντινούπολης κι ύστερα θα επιστρέψει στην Βιέννη για να έρθει στην Ελλάδα πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στην ίδια απόσταση συμμετείχε και η Ελπίδα Καρκαλάτου, που τερμάτισε πρώτη στη σειρά της και έκτη στο σύνολο σε 54.86.

Το ρυθμό της φαίνεται πως αρχίζει και βρίσκει η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 60 μ. εμπ. με 8.20, επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου ήταν ιδιαίτερα επιθετική μετά το τρίτο εμπόδιο κι αυτό της επέτρεψε να κυνηγήσει την κούρσα μέχρι το τέλος. Η Πεσιρίδου θα κάνει τον επόμενο αγώνα της, αύριο στο ίδιο στάδιο στο μίτινγκ της Κωνσταντινούπολης. Στην τρίτη της κούρσα μέσα σε ένα απόγευμα η Κυριακή Σαμάνη τερμάτισε τα 60 μ. εμπ. σε 8.45 και ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια του Κώστα Κοτσίδη, νωρίτερα είχε τρέξει σε τα 60 μ. σε 7.40 στον προκριματικό και σε 7.43 στον τελικό για να καταλάβει την πέμπτη θέση στη σειρά της και την 11η στο σύνολο.

Το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο βελτίωσε το Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την δεύτερη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5,40 μέτρα. Ο άλτης του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεπέρασε το 5,30 μ., που είχε από φέτος ενώ στη συνέχεια δοκίμασε μία φορά στα 5,45 μ. και δυο στα 5,50 μ., προκειμένου να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ του.

Ο Κώστας Μπανιώτης δεν κατάφερε να ανέβει όσο ψηλά θα ήθελε κι έτσι έμεινε στην τέταρτη θέση του ύψους με καλύτερο άλμα στα 2,18 μέτρα και στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 2,22 μέτρα..

Ο Παύλος Μπόφτσης κατέλαβε την τέταρτη θέση στο τριπλούν με άλμα στα 16,15 μ., ενώ λίγο πιο πίσω, έκτος, ήταν ο Ανδρέας Πανταζής με 15,80 μέτρα.

Στη σφαιροβολία ο Οδυσσέας Μουζενίδης κατέλαβε την έβδομη θέση με 18,54 μ. και ο Τάσος Λατιφλάρι όγδοος με 18,39 μέτρα και θα έχουν την ευκαιρία αύριο στο ίδιο στάδιο να κυνηγήσουν καλύτερες παρουσίες.

Διπλή παρουσία είχε η χώρα μας στα 800 μ. με τον Χρήστο Κοτίτσα να τερματίζει στην πέμπτη θέση της σειράς του με 1.51.17 και τον Χαράλαμπο Λαγό να ακολουθεί με 1.51.76.

Στο ύψος αγωνίστηκε η Αλίκη Βαγγέλη που κατέλαβε την έβδομη θέση με άλμα στα 1,75 μ. και χαμένες προσπάθειες στη συνέχεια στα 1,80 μέτρα. Στα προκριματικό των 60 μ συμμετείχε η Μαρία Γάτου, η οποία πέτυχε σε 7.53 και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Ημερίδα κλειστού στίβου υπήρχε και στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή και συγκεκριμένα στο κλειστό του ΣΕΦ όπου πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα του μήκους από τον Ανδρέα Αντωνακόπουλο.

Ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (Κερκυραϊκός ΓΣ) ήταν ο αθλητής που πήγε πιο μακριά από όλους στο μήκος στην ημερίδα του ΣΕΦ, ο Ανδρεας Αντωνακόπουλος (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) ήταν εκείνος που έκανε το ρεκόρ.

Ο παίδας αθλητής στην τελευταία του προσπάθεια “προσγειώθηκε” στα 7,22 μ. και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 7,20 μ. και ανήκει στον στον Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη από τις 19/2/2016.

Οι αγώνες στο χώρο του στίβου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (23/02) στα Τρίκαλα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου.

Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου ΣΕΓΑΣ και επικεφαλής του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν.Μακεδονίας και Θράκης, κ.Γιάννης Λιούμπας βρέθηκε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη στο πλάι της ελληνικής αποστολής, όντας “αρχηγός” της και θέλησε μέσω του SSN να στείλει μήνυμα περηφάνιας για τον σκοπό που υπηρετεί, βρισκόμενος στην οικογένεια του ελληνικού στίβου.

Παράλληλα ευχαριστεί και την ιστοσελίδα μας που στέκεται αρωγός στην ανάδειξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Εγώ ως συντάκτης του κειμένου και του ρεπορτάζ του στίβου στο SSN, αισθάνομαι την ανάγκη να ανταποδώσω τις ευχαριστίες στον κ.Λιούμπα, ενός ανθρώπου που όπως αντιλαμβάνομαι από το σύντομο αυτό “ταξίδι” στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, παλεύει με κάθε μέσο και τρόπο ώστε να βελτιώσει την αθλητική ζωή των αθλητών του στίβου.

Είναι σημαντικό να προβάλουμε τις προσπάθειες αυτών των αθλητών, των αθλητών του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είχα την ευλογία να ζήσω την οικογένεια του στίβου πολλά χρόνια. Όπως και προχθές στην Πόλη. Μιας οικογένειας όπου τα μέλη της υπηρετούν αρχές και αξίες κάτω από το βάρος που έχει το εθνόσημο της χώρας. Της χώρας που γέννησε την Ολυμπιακή Ιδέα, της χώρας που πρέπει να ξαναπιστέψει στην προσπάθεια και στον αγώνα.”

Share