Μαυρωτάς: «Αν είχαν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα…»

Μαυρωτάς: «Αν είχαν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα...»

Ο Πανσερραϊκός αλλά και οι ομάδες της Football League αλλά και αυτές της Super League 2, παραμένουν ανενεργές, καθώς τα πρωταθλήματά τους δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, με τον ΓΓΑ, Γιώργο Μαυρωτά, να τονίζει πως αν είχαν ξεκινήσει οι αγώνες και σύμφωνα πάντα με τον εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο, κανείς δεν θα μπορούσε να τους πει να σταματήσουν.

Τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας όλων των χωρών στην Ευρώπη, παίζουν μπάλα κανονικά, με την Ελλάδα να πρωτοστατεί και σε αυτό το σημείο, όπως σας είχε ενημερώσει το Serressportnews μετά την έρευνα που έκανε, καθώς η Super League 2 αλλά και η Football League έχουν να αγωνιστούν 8 μήνες και το χειρότερο είναι πως δεν ξέρουν πότε θα ξαναπατήσουν χορτάρι.

Ο Πανσερραϊκός αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες των δύο αυτών κατηγοριών, δεν ξέρουν τι θα γίνει στο μέλλον, καθώς ακόμα δεν υπάρχει μια οριστική απόφαση για την έναρξη των πρωταθλημάτων του, με τον ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτά, να φιλοξενείται στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σπορ και να μιλάει για την κατάσταση που επικρατεί στις δύο μικρότερες κατηγορίες της Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη «διαμαρτυρία» των παικτών της Super League 1 για τους συναδέλφους τους στις χαμηλότερες κατηγορίες:

«Δεν μπορεί ο αθλητισμός να είναι έξω από τη μεγάλη εικόνα. Έχω υπάρξει αθλητής και έχω μπει στα παπούτσια αυτών των παιδιών που είναι 8 μήνες σε απραξία. Όμως από την άλλη πρέπει να μπούμε στα παπούτσια και αυτώ των γιατρών που είναι στις ΜΕΘ κι έχουν πέντε περιστατικά που επιδεινώνονται το βράδυ και υπάρχουν μόνο δυο θέσεις στη μονάδα.

Οι ειδικοί μας λένε πως αυτά τα δυο είναι αλληλένδετα. Η αντοχή των νοσοκομείων έχει να κάνει και με την ανάγκη να κοπεί ένα μεγάλο κομμάτι της αθλητικής δραστηριότητας. Το πόσο μεγάλο θα είναι αυτό δεν είναι δική μας απόφαση».

Για την ετοιμότητα του μηχανισμού:

«Εμείς προετοιμαζόμαστε, μόλις βελτιωθεί κάπως η μεγάλη εικόνα, σταδιακά και πειθαρχημένα, όπως κάναμε τον Μάιο, να ξανανοίξει η αθλητική δραστηριότητα. Κι επειδή έχουμε κάνει το σχέδιό μας, σε ελέγχους, θα είμαστε έτοιμοι μόλις ανάψει το πράσινο φως».

Για την μη έναρξη της Super League 2 και της Football League:

«Από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας το επιχείρημα είναι ότι οι δυο πάνω κατηγορίες η Super League 1 του ποδοσφαίρου και η Α1 του μπάσκετ, τα εφάρμοζαν αυτά τα πρωτόκολλα και έπρεπε να είναι έτοιμοι να τα εφαρμόζουν και οι υπόλοιποι. Εκείνο που τους κάνει αρκετά διστακτικούς είναι ότι δεν θέλουν να υπάρχει μια ιδιαίτερη κινητικότητα. Άλλο να μιλάς για μερικούς συλλόγους στις πάνω κατηγορίες κι άλλο για εκατοντάδες που θα κινούνται σε όλη την επικράτεια.

Αν είχαν ξεκινήσει από την αρχή αυτά τα πρωταθλήματα με τον εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο, όπως η Super League 1 και η Basket League, δεν θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος να τους πει, εσείς σταματάτε και οι άλλοι συνεχίζουν. Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης μόνο, είναι και θέμα μεγέθους κινητικότητας. Εμείς είχαμε κάνει εισηγήσεις σε περίπτωση lock down πώς μπορεί να λειτουργήσει ο αθλητισμός. Στη δική μας εισήγηση ήταν λίγο πιο ανοικτά τα πράγματα.

Περιλαμβάνονταν όλες οι ομάδες την πρώτης κατηγορίας σε όλα τα αθλήματα ανδρών και γυναικών. Περιλάμβανε τις εθνικές ομάδες για να μπορούν να κάνουν προπόνηση. Όμως εκείνοι που έχουν περισσότερα δεδομένα και μπορούν να βλέπουν και πιο μακριά και δεν τους απασχολεί τόσο το αθλητικό κομμάτι, αλλά η γενικότερη εικόνα και πως θα αναχαιτίσουν ένα δεύτερο κύμα πανδημίας που έρχεται με μεγαλύτερη σφοδρότητα είναι εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις».

Πηγή: EΡΑ Σπορ

Share