Ματίνα Σωτηρίου: «Η κορυφή μου άνοιξε την όρεξη για σκληρή δουλειά»

Ματίνα Σωτηρίου: «Η κορυφή μου άνοιξε την όρεξη για σκληρή δουλειά»

Η Σερραία Ματίνα Σωτηρίου έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια στο ελληνικό Μπάντμιντον που ανέβηκε στην πρώτη θέση ενός ευρωπαϊκού ranking list. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε στο ΑθηναϊκόΜακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τη μεγάλη επιτυχία της, καθώς και τους μελλοντικούς στόχους της. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αρετές ενός αθλήματος που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ματίνας Σωτηρίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

ΕΡ: Ματίνα, συγχαρητήρια. Έγινες η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία του ελληνικού Μπάντμιντον που ανέβηκες στην κορυφή του ευρωπαϊκού ranking list. Φαντάζομαι ότι η χαρά δεν περιγράφεται…

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη. Όταν το άκουσα, δεν το πίστευα. Οι κόποι μου και οι προσπάθειές μου ανταμείφθηκαν. Ήξερα ότι ήμουν ψηλά στην κατάταξή, αλλά δεν περίμενα ότι θα ήμουν Νο 1».

ΕΡ: Ποιος σε ενημέρωσε για την είδηση και πως αντέδρασες;

«Ο προπονητής μου. Ήμουν στην προπόνηση και μου το είπε. Δεν το πίστευα. Όταν κατάλαβα ότι δεν έκανε πλάκα, νομίζω, πηδούσα από τη χαρά μου. Τέτοια νέα όχι μόνο κάνουν τον αθλητή χαρούμενο, αλλά του δίνουν και τεράστια όρεξη για δουλειά».

ΕΡ: Έχεις καταλάβει ότι αυτό που πέτυχες δεν το έχει πετύχει άλλος αθλητής στο ελληνικό Μπάντμιντον;

«Σίγουρα δεν το έχω συνειδητοποιήσει απόλυτα. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στην κορυφή του ranking list, γιατί έχεις και ευκολότερη κλήρωση στα πρωταθλήματα».

ΕΡ: Επόμενος στόχος σου ποιος είναι;

«Όσον αφορά τους αγώνες που θα συμμετάσχω, θα μπορέσει να σας το πει ο προπονητής μου, ο οποίος βγάζει και το πρόγραμμα. Θέλω πάντως να μείνω ψηλά στο ranking list και να διακριθώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο μεγάλος μου στόχος και όνειρο είναι να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω το 2020, επειδή θα είμαι στην Γ΄ λυκείου, αλλά θα προσπαθήσω να βρίσκομαι το 2024».

ΕΡ: Πως ξεκίνησες το Μπάντμιντον και τι προσφέρει σε ένα νέο παιδί;

«Ξεκίνησα τυχαία. Γινόταν ένα πρόγραμμα στο σχολείο και μου είπε η μητέρα μου να πάω κι εγώ. Από την πρώτη στιγμή το αγάπησα, είδαν ότι έχω και ταλέντο και έκτοτε δεν το έχω αφήσει ποτέ. Το Μπάντμιντον προσφέρει πολλά πράγματα. Εκτός από τα προτερήματα που σου προσφέρουν όλα τα αθλήματα, το Μπάντμιντον σε βοηθάει να έχεις ωραίο σώμα, να μπορείς να ωριμάσεις την σκέψη σου και να μάθεις να έχεις υπομονή».

ΕΡ: Τέλος, ποια είναι η βοήθεια της ομοσπονδίας;

«Τα πράγματα στην ομοσπονδία δεν πάνε και πολύ καλά, αλλά η πρόεδρος βρίσκεται πάντα δίπλα μας. Μας στηρίζει όσο μπορεί και προσπαθεί να μας βοηθήσει».

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr