Λιούμπας: Το σχέδιο για την άθληση και η ωριμότητα που θα φέρει καλύτερες ημέρες!

Λιούμπας: Το σχέδιο για την άθληση και η ωριμότητα που θα φέρει καλύτερες ημέρες!

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και το κλείσιμο βασικών “αρτηριών” της πόλης όπου αποτελούν χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης για πολλούς, φέρνουν μια δικαιολογημένη “σύγχυση” στους πολίτες. Η ευλαβική τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί από ειδικούς και κυβέρνηση στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού οφείλει να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ωστόσο με αυτό το μέτρο δύσκολα θα αποσυμφοριστεί η κατάσταση και ο συνωστισμός των δρομέων ή των επίδοξων αθλητών.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ.Γιάννης Λιούμπας μέσω του SSN αναλύει το δικό του πλάνο και τους τρόπους διαχείρισης-αντιμετώπισης του εν λόγου ζητήματος, πάντα με γνώμονα την επιβεβλημένη συνέπεια των πολιτών απέναντι στα μέτρα.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

“Μπορούμε να κάνουμε καλύτερες τις μέρες μας αρκεί ως πολίτες να είμαστε ώριμοι. Να μην χρειάζεται αστυνόμευση για να είμαστε σωστοί.

Αυτό που σκέπτομαι και προτείνω, για να κάνουμε όσο γίνεται ανθρώπινες τις δύσκολες μέρες, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα είναι τα παρακάτω.

A) Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων. Οι αθλούμενοι να ξεκινάνε από την εκκλησία, ανεβαίνοντας ως την λιμνούλα ρίψης του Σταυρού από την δεξιά πλευρά. Στην συνέχεια από την άλλη πλευρά του ρέματος κάθοδος και επιστροφή στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα συναντιόμαστε και θα μπορούμε εύκολα να τηρούμε τις σωστές αποστάσεις. Επίσης καθιέρωση ωρών ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους (πχ 6πμ ως 2μμ από Α ως μ και 2 μμ ως 9μμ από Ν ως Ω). Στην κοιλάδα να μπορούν να αθληθούν οι κάτοικοι της Ανατολικής πλευράς της πόλης (Λ. Παπαπαύλου – Παπανδρέου ως το αστυνομικό μέγαρο).

Β) Το αντίστοιχο στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας. Εκεί θα μπορούν να αθλούνται οι κάτοικοι της Δυτικής πλευράς της πόλης με τις αντίστοιχες δεσμεύσεις.

Γ) Στον ΟΒΑ οι κάτοικοι του Νότιου τομέα της πόλης με τις ανάλογες ώρες.

Μπορούμε με ασφάλεια να φροντίσουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία. Δεν είναι χόμπι, δεν είναι πρωταθλητισμός, είναι ανάγκη η άσκηση όπως και αναψυχή. Πάντα όμως ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.”

Share