Λεουτσάκος: «Παίκτες, ομάδες και οικογένειες θα έχουν πρόβλημα – Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν λύσεις»

Λεουτσάκος: «Παίκτες, ομάδες και οικογένειες θα έχουν πρόβλημα - Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν λύσεις»

Για την μη έναρξη της Super League 2 αλλά και της Football League, μίλησε ο πρόεδρος των Ενώσεων, Λεωνίδας Λεουτσάκος, τονίζοντας πώς τόσο οι ομάδες αλλά και οι παίκτες με τις οικογένειες του θα έχουν πρόβλημα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ενώ αναφέρθηκε και στο κύπελλο Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να είναι πολύ αισιόδοξος για την πορεία του.

Σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μίλησε ο πρόεδρος της Super League 2 και της Football League, τονίζοντας την σημασία της άμεσης έναρξης των δύο κατηγορίων, καθώς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, όσοι ασχολούνται με αυτό το επάγγελμα θα έχουν πρόβλημα, αλλά και οι οικογένειες αυτών. Παράλληλα, για το θεσμό του κυπέλλου δήλωσε πως το θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο να ξεκινήσει με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την μη έναρξη των δύο κατηγοριών:

«Σε όλο το Ευρωπαϊκό στερέωμα οι δεύτερες κατηγορίες έχουν ξεκινήσει. Σε εμάς υπάρχει μια αδικία. Σαφώς υπάρχει πανδημία και προέχει η ανθρώπινη ζωή, αλλά από την στιγμή που έχουμε πει ότι μπορούμε να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα της Super League δεν καταλαβαίνουμε γιατί να μην συνεχίσουμε.

Βλέπουμε ότι η Βόρεια Ελλάδα ειδικά δίνει μεγάλη μάχη, το βλέπουμε και από τις ομάδες. Αλλά αυτό που λέμε είναι ότι δεν είμαστε εμείς ο τόπος διασποράς, γιατί εμείς ελεγχόμαστε.

Και μιλάμε για μια κατηγορία που και πέρυσι μειώθηκαν τα έσοδα της. Οι ομάδες θα έχουν πρόβλημα, οι παίκτες θα έχουν πρόβλημα, οι οικογένειες θα έχουν πρόβλημα».

Για το αν συζητήθηκε το θέμα της Super League 2 με τον Αυγενάκη:

«Δεν συζητήθηκε καθόλου. Μας έκανε μια ανάλυση για την καινούργια πλατφόρμα και για το πως θα λυθεί το πρόβλημα των στημένων παιχνιδιών. Καλή είναι αυτή η πλατφόρμα για τον αθλητισμό, θετικοί είμαστε. Αλλά πρέπει να βρεθεί και μια λύση υγειονομικού χαρακτήρα. Θα χρειαστεί να περάσουν οι παίκτες, οι προπονητές και οι ομοσπονδίες από κάποιες διαδικασίες».

Για το αν πιστεύει ότι θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα:

«Εμείς πιέζουμε σε αυτήν την διαδικασία. Θεωρώ ότι τις επόμενες μέρες και την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν λύσεις. Αλλά δεν μας βοηθάνε και τα κρούσματα αυτήν την στιγμή, πρέπει να μειωθούν. Μέχρι στιγμής μιλάμε για να πάει το κόστος στις ομάδες, αν βρεθεί άλλη λύση από την πολιτεία θετικό θα είναι».

Για το Κύπελλο:

«Συζητάμε με την ΕΠΟ για τον προγραμματισμό. Θα πρέπει να μιλήσουν και με τον τηλεοπτικό πάροχο. Πρέπει να γίνει αυτή η συνάντηση και να μιλήσουμε εκ νέου με την ΕΠΟ για το τι θα συμβεί. Πολύ δύσκολο το βλέπω να γίνει 2/12 το κύπελλο πάντως».

Πηγή: Yellow Radio

Share