Λεουτσάκος: “Θα τελειώσουν το πρωτάθλημα Πανσερραϊκός & Σπάρτη”

Λεουτσάκος: "Θα τελειώσουν το πρωτάθλημα Πανσερραϊκός & Σπάρτη"

 

Ο πρόεδρος της Football League μίλησε στον ARENA FM 89,4 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Λίγκας, τα οικονομικά ζητήματα, τον Πανσερραϊκό και την Σπάρτη, όπως και το επεισοδιακό διοικητικό συμβούλιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Λεουτσάκος:

Για τα προβλήματα της Λίγκας : «Κανείς δεν θα ήθελε να είναι στην θεση μου. Έχουμε πετύχει κατά 99 την εξυγίανση της φουτμπολ λιγκ. Εάν δεν μπει στην διαδικασία η πολιτεία, η ΕΠΟ και η Σούπερλιγκα, να μας βοηθήσουν δεν θα γίνει τίποτα. Μακάρι να ανταπεξέλθουν όλες οι ομάδες που ανέβηκαν στην πρώτη κατηγορία και να συμμετάσχουν όλες του χρόνου σε όλα τα πρωταθλήματα».

Για τα έσοδα των ομάδων φέτος και τον προϋπολογισμό ενός ιδιοκτήτη ομάδας στην Football League: «Στην κατηγορία υπάρχει και το πρόβλημα της εξυγίανσης. Δαπανήθηκαν δύο εκατομμύρια ευρώ για να αποζημιωθούν οι υπάλληλοι της Λίγκας. Εμείς κάναμε πέρσι πρωτάθλημα με 1.000.000 ευρώ και φέτος με 600.000, ενώ οι ομάδες πήραν και 60.000 ευρώ, επειδή είχαμε πληρωμένους τους διαιτητές από την Λίγκ. Αν η Πολιτεία δεν κάνει κάτι, δεν γίνεται τίποτα».

Για το αν φοβάται ότι ο Πανσερραϊκός ή η Σπάρτη δεν θα τερματίσουν το πρωτάθλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων: «Δεν φοβάμαι όχι. Ο Πανσερραϊκός είναι μεγάλο σωματείο. Το ίδιο ισχύει και για τη Σπάρτη. Τα παιδιά που παίζουν στα δύο αυτά κλαμπ θα ρίξουν νερό στο κρασί τους για να τελειώσουν οι ομάδες το πρωτάθλημα. Δεν έχω ενδείξεις ότι αυτές οι δύο ομάδες δεν θα τερματίσουν».

Για το αν αφήνει προίκα στην Λίγκα η συμμετοχή του Άρη και του ΟΦΗ: «Φέτος και τα εισιτήρια και η τηλεθέαση έχει ανέβει κατά πολύ, εξαιτίας αυτών των ομάδων και της Παναχαϊκής. Είναι και η Καλαμαριά και η Δόξα Δράμας. Έχουν γίνει παιχνίδια με κόσμο χωρίς να ανοίξει μύτη. Είναι μεγάλη προίκα για την Λίγκα αυτό, αλλά και για τις ομάδες. Το θέμα είναι η τωρινή διοίκηση να αφήσει κάτι στην Β’ Εθνική».

Για το αν έχει κάποια πληροφορία αναφορικά με τον Άρη λόγω της φιλικής σχέσης με τον Θόδωρο Καρυπίδη: «Με όλους τους προέδρους έχω καλή σχέση. Ο Άρης ταλαιπωρήθηκε και πρέπει να είναι στην Superleague. Είναι ιστορική ομάδα και πρέπει να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις για να μείνει για πολλά χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Θέλω να πιστεύω ότι ο Άρης έχει μάθει από τα λάθη του και δεν θα ξανακάνει τα ίδια».

Για το χθεσινό επεισοδιακό διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας: «Όπου φτώχεια και γκρίνια. Είχαμε εντάσεις, αλλά μετά από μία πεντάλεπτη διακοπή είχαμε το πιο παραγωγικό συμβούλιο. Είναι σπάνιο να όλοι οι πρόεδροι παρόντες. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του, αλλά όχι στο συμβούλιο της Λιγκας. Αν έχει ο καθένας στοιχεία για κάποιον να τα καταθέσει στις αρχές. Να μην πετάει λάσπη σε κανένα. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω τη Λίγκα. Μπορεί κάποιοι να μην το θέλουν αυτό, αλλά εμείς θα το κάνουμε».

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr