Λεουτσάκος: «Θέατρο του παραλόγου αυτό που συμβαίνει με Super League 2 και Football League»

Λεουτσάκος: «Θέατρο του παραλόγου αυτό που συμβαίνει με Super League 2 και Football League»

Αγανακτισμένος με την Πολιτεία, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Super League 2 και Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, σχετικά με την καθυστέρηση που υπάρχει στην έναρξη των δύο κατηγοριών της χώραςμ κάνοντας λόγο πως δεν υπάρχει καμία επείσημη ενημέρωση από κανέναν.

Στο «Κρήτηtv» μίλησε ο πρόεδρος των Ενώσεων της Super League 2 και της Football League, Λεωνίδας Λεαουτσάκος, σχετικά με την έναρξη των πρωταθλημάτων στις δύο αυτές κατηγορίες. Όπως τόνισε ο ίδιος, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την τύχη αυτών των δύο πρωταθλημάτων, ενώ ο ίδιος αλλά και όλες οι ομάδες έχουν προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα που τους έχουν ζητηθεί. Μέσα στην αγανάκτηση του, χαρακτήρισε θέατρο του παραλόγου όλο αυτό που συμβαίνει τόσο καιρό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Εμείς τις τελευταίες 10 μέρες είμαστε σε μια επικοινωνία με διάφορεις φορείς, όπως τον Γενικό Γραμματεά του Υπουργείου Υγείας, τον Υφυπουργό πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, μιλάμε με κάποιους ανθρώπους που μας έστειλαν υγειονομικά πρωτόκολλα και αν μπορούμε να τα ακολουθήσουμε και εμείς όπως η Super League 1.

Όλα αυτά τα έχουμε στείλει, έχουμε κάνει τα πάντα. Την προηγούμενη εβδομάδα περιμέναμε νεότερα, αλλά δεν μπήκαμε τελικά στην ΚΕΑ. Αναμένουμε αυτήν την εβδομάδα τι θα γίνει. Εμείς περιμένουμε να πάρουμε μια επίσημη ενημέρωση – απάντηση από Κυβερνητικά χείλη, που να λέει “Ξέρετε κάτι κύριοι, δεν σας δίνουμε το οκ να παίξετε”.

Το θεωρώ τραγικό όλο αυτό που συμβαίνει. Μην ξεχνάτε πως η Super League 2, είναι παρεμφερής με την Super League 1. Υπάρχουν μπαράζ ανόδου και άλλα πολλά. Βλέπουμε πως υπάρχει ένα θέμα ασυνεννοησίας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτήν την επαγγελματική κατηγορία, δεν την βλέπουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα, καθώς μιλάμε για ποδοσφαιριστές και οικογένειες, για ανθρώπους που από πέρσι με το πρώτο lockdown, πάλι πληρώνανε χωρίς να έχουν κανένα εσόδο. Ποιος θα μας απαντήσει υπεύθυνα για αυτό το θέατρο του παραλόγου και το τι μέλλει γενέσθαι με εμάς. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολες οι εξελίξεις.

Δεν έχω πει πουθενά ότι το Σαββατοκύριακο θα έχουμε σέντρα. Έχω μιλήσει με όλες τις ομάδες. Έχουμε στείλει σε όλες τις πλευρές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Είχαμε πάρει εγγυήσεις αν μπορούμε να τηρήσουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο της Super League 1. Ότι μας έχουν ζητήσει, το έχουμε καταθέσει. Είχαμε κάποιες διαβεβαιώσεις πως θα ξεκινήσουμε.

Η Super League 2 έχει 12 ομάδες, άρα μιλάμε για 6 παιχνίδια την εβδομάδα. Βλέπουμε πως και στην Super League 1 που τηρούνται όλα τα μέτρα, τα κρούσματα δεν σταματάνε. Μιλάμε για αθλήματα και ομάδες που έχουν εκατομμύρια, αλλά τα κρούσματα παραμένουν. Θα πρέπει και σε εμάς, να βγει κάποιος υπεύθυνα και να μας πει κάτι. Δεν μπορούν κάθε εβδομάδα να μας λένε να στείλουμε έγγραφα σε όλους τους φορείς και να περιμένουμε να μπούμε στην ΚΕΑ και κάθε εβδομάδα να έχουμε τα ίδια. Έχουν κουραστεί όλοι. θα πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε.

Εμείς ότι μας έχουν ζητήσει, το έχουμε κάνει. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν γίνεται να περιμένουμε κάποιον να μας απαντήσει. Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν παίζει η δεύτερη κατηγορία. Όλη η Ευρώπη παίζει μπάλα κανονικά.

Έχουμε βάλει τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα για όλα τα αθλήματα. Παγκόσμια πρωτοτυπία της χώρας μας και σε αυτό το κομμάτι. Πως γίνεται αυτό; Ξέραμε ότι θα ερχόταν το δεύτερο κύμα της πανδημίας και δεν ξεχωρίσαμε τα υγειονιμικά πρωτόκολλα των αθλημάτων. Δεν έχουμε καμία επίσημη απάντηση από επείσημα χείλη. Να ευχηθούμε πως θα βγει κάποιος από την Κυβέρνηση να μας πει κάτι επίσημα».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Λεωνίδα Λεουτσάκου:

 

Share