ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ | Αυτοί είναι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Σερρών

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ | Αυτοί είναι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Σερρών

Απόσπασμα απο το www.902.gr, που βρέθηκε στην παρουσίαση του συνδυασμού στις Σέρρες:

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και κύρια οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, αλλά και άλλοι κλάδοι και το ρόλο που μπορεί να παίξει η Περιφέρεια για την επίλυσή τους.

Στα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν και δεν προωθούνται γιατί δεν κινούνται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, αλλά τα κέρδη των εταιρειών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία.

Είπε χαρακτηριστικά: «Στην πολύπαθη περιοχή των Σερρών, που πλημμύρισε 3 φορές τα τελευταία 5 χρόνια, εγκρίθηκε κονδύλιο 6,4 εκατ. ευρώ, αφού έγιναν οι καταστροφές και σαν να μην έφτανε αυτό, τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει ένα χρόνο τώρα. Γι’ αυτό και εμείς δεν υιοθετούμε τους πανηγυρισμούς τους για ορισμένα έργα που έχουν ανακοινωθεί, γνωρίζουμε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα και δεσμευόμαστε ότι θα διεκδικήσουμε όλα όσα είναι απαραίτητα.

Ακόμα η αντισεισμική θωράκιση με τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων κτιρίων και ειδικά των σχολείων και την ενίσχυση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας, βρίσκεται στα “αζήτητα” του ΕΣΠΑ, του ΠΕΠ, των τεχνικών προγραμμάτων των δήμων. Γιατί ως γνωστό αν ενισχύσεις αντισεισμικά ένα σχολείο, μετά δεν μπορείς να του βάλεις διόδια, για να πλουτίζουν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι.

Ακόμα για παρεμβάσεις στο τοπικό οδικό δίκτυο, μεγάλα τμήματα του οποίου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, ενώ η αναβάθμιση και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Σερρών έχει καταλήξει σε ακριβοπληρωμένη μπίζνα με την τοποθέτηση των διοδίων. Ο λαός της περιοχής έχει μνήμη για το τι έλεγαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά για τα διόδια.

Για παράδειγμα, η πλευρά του κ. Τζιτζικώστα είναι υπέρ της τοποθέτησης διοδίων, αλλά να είναι αναλογικά όπως λέει. Να μελετηθούν καλά ώστε να έχουν λιγότερες επιπτώσεις στην καπιταλιστική ανάπτυξη της περιοχής, να μην αυξηθεί το κόστος μεταφορών των καπιταλιστών. Δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για το τι θα πληρώνουν συνολικά  τα λαϊκά στρώματα για τις αναγκαίες μετακινήσεις τους.

Η πλευρά του κ. Γιαννούλη, με την υπογραφή της κυβέρνησής του μπήκαν τα διόδια στο Στρυμονικό!

Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια μας από αγρότες και κτηνοτρόφους π.χ. στην περιοχή του Σιδηροκάστρου που δεν μπορούσαν να πάνε στα χωράφια τους τη χειμερινή περίοδο!».

Για τον λόφο Καστά στην Αμφίπολη είπε: «Ένα άλλο παράδειγμα είναι το σπουδαίο πολιτιστικό εύρημα – μνημείο στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. Που από τη μια καθυστερούν τα έργα για την ολοκλήρωσή του και από την άλλη καμία από τις άλλες παρατάξεις δεν έχει σχέδιο για την ουσιαστική αξιοποίηση αυτού του μνημείου ώστε να συνδέεται με την επισκεψιμότητα σχολείων κ.ο.κ. Ακόμα και τον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου μας, την βλέπουν ως επιχείρηση.

Για παράδειγμα, είναι αναγκαία η άμεση αποπεράτωση του οδικού άξονα Αμφίπολης – Μεσοράχης, η οποία ταλανίζει εδώ και δεκάδες χρόνια την περιοχή. Είναι αναγκαία η χρηματοδότηση της ανασκαφής και η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στην είσοδο του χωριού Μεσολακκιά που θα εξυπηρετεί και τους κατοίκους και το έργο της ανασκαφής».

Με ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» θα μπει στο προσκήνιο πιο δυναμικά η προοπτική μιας ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τους εργαζομένους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Έτσι θα μπορούσε να απογειωθεί τόσο η αγροτική παραγωγή όσο και η βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αλλά και η παραγωγή γεωργικών μηχανημάτων, λιπασμάτων, εφοδίων κλπ. Έτσι θα μπορούσαν να βρουν δουλειά χιλιάδες εργαζόμενοι, επιστήμονες από όλες τις ειδικότητες.

Είναι προφανές ότι σε αυτόν το δρόμο δεν θα υπήρχε ανάγκη για εισαγωγή προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε και μάλιστα ανώτερης ποιότητας. Είναι προφανές ότι σε αυτόν το δρόμο βιομηχανίες όπως η ΕΒΖ, δεν θα απαξιώνονταν, δεν θα έκλειναν, δεν θα ξεπουλιόνταν.

Όσο για το όνειρο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ και των άλλων κομμάτων να γίνει η Περιφέρεια ΚΜ «πύλη εισόδου» στα Βαλκάνια δεν πρόκειται να το ακολουθήσει ούτε η «Λαϊκή Συσπείρωση» ούτε το ΚΚΕ. Θα αντισταθούμε στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και στις εντολές του κ. Πάιατ που μας επισκέφτηκε πρόσφατα την περιοχή μας.

Στο τέλος κάλεσε το σερραϊκό λαό να υπερψηφίσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές.

Οι Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από την ΠΕ Σερρών

 • Δεληολάνη Κατερίνα, νοσηλεύτρια
 • Ιωσηφίδης Χρήστος, εμποροϋπάλληλος
 • Μανδάνας Ζήσης, εκπαιδευτικός ΙΕΚ
 • Μουρατίδης Αναστάσιος, συνταξιούχος
 • Μπογδάνης Άγγελος, κτηνοτρόφος – Α/Α
 • Παναγιώτου Θεμιστοκλής (Θέμης), ΕΒΕ

 

 

 

 

 

 • Πανταζή Κωνσταντίνα (Ντίνα), ξενοδοχοϋπάλληλος
 • Παπακώστας Προφήτης, εργάτης ΕΛΠΕ
 • Παπαποστόλου Δημήτρης, εργάτης καθαριότητας ΟΤΑ
 • Σαραντίδου Ερμοφύλη (Φιλιώ), υπάλληλος ΔΕΥΑΣ
 • Σπέντζου Ευθυμία (Έφη), γιατρός.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr