Κώστας Γεννίκης στο SSN: “Δύσκολη χρονιά αλλά είμαι έτοιμος για ακόμα καλύτερες επιδόσεις”

Κώστας Γεννίκης στο SSN: “Δύσκολη χρονιά αλλά είμαι έτοιμος για ακόμα καλύτερες επιδόσεις”

Ο εκπρόσωπος των Σερρών στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20 της Κωνσταντινούπολης και αθλητής του ΟΦΚΑ Σερρών, Κώστας Γεννίκης δίνει το στίγμα του λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για την Πόλη ώστε να συμμετάσχει στο αγώνισμα της σφαίρας.

Για τον Κώστα όπως και για πολλά ακόμα παιδιά στην ηλικία των 18 που ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, η διαχείριση προπόνησης και διαβάσματος είναι ένας βασικός στόχος που έχουν θέσει και ευελπιστούν να κερδίσουν.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν προτεραιότητα για αρκετούς αθλητές, έτσι και για τον Κώστα που ωστόσο έχει καταφέρει να συνδυάσει αρμονικά διάβασμα και προπόνηση. Είναι η απόδειξη ότι η θέληση για να πετύχεις τον στόχο σου, κάνοντας αυτό που αγαπάς, επισκιάζει κάθε πιθανό εμπόδιο.

Ο 18χρονος αθλητής που την προσεχή Κυριακή θα αγωνιστεί στην Κωνσταντινούπολη στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20 στο αγώνισμα της σφαίρας μιλάει για την απαιτητική αυτή χρονιά που βρίσκεται σε εξέλιξη και τονίζει ότι είναι έτοιμος για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

“Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά για οποιονδήποτε αθλητή στην ηλικία μου. Έχουμε να σκεφτούμε τα διαβάσματα πρώτα από όλα και έπειτα τις προπονήσεις. Με αυτό το σκεπτικό ξεκινήσαμε φέτος με τον προπονητή μου μια χαλαρή συντήρηση στην προπόνηση αφού στόχος μου ως μαθητής είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις. Ωστόσο οι προπονήσεις άρχισαν να πηγαίνουν αρκετά καλά και έτσι θέσαμε νέους στόχους που πραγματικά θέλω να τους καταφέρω. Κατεβήκαμε λοιπόν στον πρώτο αγώνα κάνοντας μια επίδοση αρκετά καλή για την αρχή της χρονιάς χωρίς όμως να είμαστε πλήρως ευχαριστημένοι. Κατάφερα και προκρίθηκα στο βαλκανικό και είμαι έτοιμος για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.”

Όσον αφορά τον αγώνα που θα δώσει στην Πόλη, δεν γνωρίζει αρκετά για το επίπεδο των αθλητών αλλά βρίσκεται επικεντρωμένος στο στόχο του, κυνηγώντας πάντα την καλύτερη επίδοση.

“Για τον αγώνα στην Κωνσταντινούπολη δεν μπορώ να ξέρω πολλά γιατί αγωνίζομαι πρώτη χρονιά με την 6αρα την σφαίρα και δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι αθλητές. Εννοείται όμως πως εμείς κυνηγάμε το καλύτερο δυνατό και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να φτάσω και όσο ψηλά μπορώ.”

Share