Κόσμος στα γήπεδα, ναι μεν αλλά…

Κόσμος στα γήπεδα, ναι μεν αλλά...

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας, οι υγειονομικές αρχές και η Πολιτεία, έδωσαν το… πράσινο φως για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, με ένα ποσοστό της τάξης του 10%, ωστόσο, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας, με εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μπήκε «stop» στην παρουσία φιλάθλων, μέχρι νεοτέρας.

Αναμφισβήτητα, ο αθλητισμός είναι ένας τομέας που έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να έχουν έσοδα κυρίως λόγω εισιτηρίων, αφού δεν επιτρέπεται η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα. Τις τελευταίες μέρες όμως, φαινόταν ένα… φως για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, με την ελπίδα να επιβεβαιώνεται χθες, 19/10/2020, όταν ανακοινώθηκε η μερική επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, για αρχή στους ευρωπαϊκού αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και στην συνέχεια στο πρωτάθλημα της Super League 1. Ένα ποσοστό που θα άγγιζε το 10% της συνολικής χωρηττκότητας των γηπέδων.

Ωστόσο, τα νέα δεν ήταν ευχάριστα τις τελευταίες ώρες, με τα χθεσινά κρούσματα να μην είναι ευχάριστα, καθώς εδώ και λίγες μέρες, κινούμαστε στα γύρω στα 500 ημερησίως. Η Πολιτεία, βλέποντας τα νούμερα να ανεβαίνουν κατακόρυφα και με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, πήρε την απόφαση δια στόματος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αναστείλει την χθεσινή απόφαση για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, μέχρι νεοτέρας.

Συγκεκριμένα σημειώνεται πως:

«Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες».

Το θέμα των ημερών αλλά και των μηνών, δεν έχει να κάνει με το πότε θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, αλλά να… σβήσει ο κορωνοϊός από τον χάρτη της υγείας. Σε όλους λείπει ο κόσμος στα γήπεδα και η Κυριακάτικη φωνή εντός του σταδίου, αλλά για να τα έχουμε όλα αυτά στο μέλλον και να είμαστε υγιείς, πρέπει πρώτα να κερδίσουμε τον COVID-19 όλοι μαζί και μετά θα ενωθεί ξανά ο κόσμος στις κερκίδες και θα φωνάζει συνθήματα για την αγαπημένη του ομάδα.

Μένουμε ασφαλείς!

Share