Κυπαρίσσης: “Μέτρο πίεσης η επιστολή μας” – Χατζημαργαρίτης: “Λάθος κίνηση”

Κυπαρίσσης: "Μέτρο πίεσης η επιστολή μας" - Χατζημαργαρίτης: "Λάθος κίνηση"

Στο κεντρικό δελτίο του “ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση”… βρέθηκαν αντιμέτωποι ο τεχνικός διευθυντής του Πανσερραϊκού Θωμάς Κυπαρίσσης και ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Μαρκαρίτης Χατζημαργαρίτης προκειμένου να συζητήσουν πάνω στο φλέγον θέμα της επιστολής των “λιονταριών” με την οποία ζητούν να αλλάξουν έδρα και να φύγουν από τις Σέρρες λόγω του εχθρικού κλίματος που αντιμετωπίζουν. Ο πρώτος χαρακτήρισε την συγκεκριμένη κίνηση ως μέτρο πίεσης, σημειώνοντας πως υπάρχει πλήρη απαξίωση, ενώ ο δεύτερος δήλωσε έκπληκτος από την κίνηση της ΠΑΕ, καθώς άλλες ήταν οι συζητήσεις προ ολίγων ημερών, ωστόσο στο τελείωμα της κουβέντας φαίνεται να υπάρχει διάθεση να τα βρούνε.

Το “SSN” σας παρουσιάζει αναλυτικά όσα ειπώθηκαν για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

Θωμάς Κυπαρίσσης: «Υπάρχει πλήρης απαξίωση από τον Δήμο προς την ομάδα. Δεν γίνεται να ασχολείσαι και να ζητάς τα αυτονόητα, γιατί υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα. Εγώ είμαι υπεύθυνος για το αγωνιστικό κομμάτι και ένα θέμα που μας ταλανίζει και το θεωρώ ντροπή είναι όταν τελειώνει η προπόνηση να μας ρωτάνε οι παίκτες που θα προπονηθούν την επόμενη μέρα και να μην έχουμε απάντηση να τους δώσουμε. Αυτό είναι φοβερό! Προσπάθησα να έρθω σε επαφή και με τον ΟΠΑΚΠΑ και με τον Δήμο και με όλους. Είχαμε μία συνάντηση πρόσφατα με τον Δήμαρχο και μπορώ να πω ότι υπάρχει μια καλή διάθεση αλλά σήμερα με ενημέρωσε ο Δημήτρης Αϊβαζίδης ότι ο κ. Χατζημαργαρίτης δεν μας παραχωρεί το Εθνικό Στάδιο που ζητήσαμε για μία με δύο πρωινές προπονήσεις. Και αυτό γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα με τον στίβο και τον ΣΕΓΑΣ γι’ αυτό και ζητήσαμε να προπονηθούμε πρωί. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή και γι’ αυτό τον λόγο αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε αλλαγή έδρας. Είναι καθαρά ένα μέτρο πίεσης και ένα ισχυρό μήνυμα γιατί εδώ και αρκετό καιρό, εγώ κοντεύω να κλείσω μήνα στις Σέρρες και έχω κουραστεί να κάνω επαφές να ακούω υποσχέσεις και από πράξεις τίποτα. Ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν δεκτικός ήταν ο κ. Χαλκίδης ο οποίος μας παραχώρησε το γήπεδο που κάνει προπόνηση η ομάδα του για μία με δύο βδομάδες διότι μετά επρόκειτο να κάνει κάποιες εργασίες επανασποράς του αγωνιστικού χώρου, το οποίο είναι από την πλευρά μας απόλυτα σεβαστό. Αλλά και πάλι μας υποσχέθηκε ότι μπορούμε να κάνουμε μία με δύο προπονήσεις εκεί».

Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης: «Είμαστε έκπληκτοι από αυτή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Πανσερραϊκός, γιατί κι εγώ την διάβασα από το διαδίκτυο καθώς δεν ενημερώθηκα από κανέναν αρμόδιο και δεν είχαμε καμία επίσημη θέση από την ΠΑΕ ότι αποχωρεί από το Δημοτικό γήπεδο. Εύχομαι πάντως να μην είναι η απόφαση αυτή τελεσίδικη. Για μένα είναι μια λάθος ανακοίνωση και μια λάθος κίνηση. Διαβάζοντας την ανακοίνωση έμεινα έκπληκτος από τη λέξη “εχθρικό κλίμα”. Το… εχθρικό κλίμα δεν υπάρχει, διότι την Παρασκευή υπήρξε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία του κ. Δημάρχου, του Αντιδημάρχου κ. Γκότση, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της ΠΑΕ Πανσερραϊκός και φεύγοντας μείναμε όλοι σύμφωνοι σχεδόν ομόφωνα σε όλα αυτά που συζητήσαμε. Από εκεί και πέρα ξεκίνησαν οι εργασίες στα πλαίσια του Νόμου, του Δήμου για να βοηθήσει την Ανώνυμη Εταιρεία. Πάνω από μας όμως υπάρχει ο Νόμος, αυτό πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Αυτά που συμφωνήσαμε είναι να δώσουμε δημοτικά γήπεδα τα οποία είναι στην περιφέρεια του Δήμου, στα οποία η ΠΑΕ προσωρινά μέχρι να αποκτήσει δικό της “σπίτι” θα προπονείται. Αυτή την στιγμή διαθέσιμα γήπεδα που μπορούν να φιλοξενήσουν την ΠΑΕ Πανσερραϊκός είναι τα γήπεδα του Αεροδρομίου, τα γήπεδα της Ομόνοιας και το γήπεδο του Προβατά. Αν μπορούσαμε να δώσουμε μια άλλη λύση θα τη δίναμε. Και ξέρετε τι με στενοχωρεί; Εμείς γεννηθήκαμε και είμαστε μια ζωή Πανσερραϊκοί και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι δεν μπορούν να το δεχθούν και δεν καταλαβαίνω γι’ αυτή την στάση της ομάδας προς εμάς. Εγώ εκφράζω έναν θεσμό, τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ και όσον αφορά το στάδιο που ζητήθηκε από την ΠΑΕ, είπαμε να το διερευνήσουμε. Δυστυχώς όμως υπάρχουν τρομερές αντιδράσεις από μια μεγάλη αθλητική κοινότητα που αντιδρά στη χρήση του χλοοτάπητα και αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε».

Θωμάς Κυπαρίσσης: «Εμένα προσωπικά ο κ. Χατζημαργαρίτης δεν μου είπε ότι θα το δούμε, αλλά μου το υποσχέθηκε και μάλιστα με παρέπεμψε σε έναν υπάλληλο για να τοποθετηθούν και τα δοκάρια στο στάδιο. Σήμερα ξαφνικά άλλαξε το θέμα επειδή υπάρχει αντίδραση. Σεβαστό. Και όλα αυτά τα γήπεδα που προανέφερε ο κ. Χατζημαργαρίτης σας λέω ότι πήγαμε και απευθυνθήκαμε σε φυσικά πρόσωπα που ανήκουν και πήραμε την απόλυτη άρνηση για να μην αναφέρουμε ονόματα τώρα. Όσον αφορά τώρα την εικόνα του Δημοτικού γηπέδου δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για την κατάσταση που αντιμετωπίσαμε για το πρώτο επίσημο ματς. Ένα γήπεδο παρατημένο, που δεν υπάρχει κανείς, παρά μόνο ένας συμβασιούχος ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να κουρεύει το χόρτο και τίποτα άλλο. Φωνάζουμε δυστυχώς τόσο καιρό αλλά αυτά τα ζητήματα δεν λύθηκαν! Δεχθήκαμε πολλά παράπονα και από τον κόσμο όσον αφορά την καθαριότητα των χώρων του Δημοτικού γηπέδου και κυρίως των χώρων υγιεινής. Δηλαδή κι εμείς και ο κόσμος έχουμε άδικο για όλη αυτή την κατάσταση;».

Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης: «Δεν θα απολογηθώ γι’ αυτά που έχει το Δημοτικό γήπεδο, ούτε γι’ αυτά που έκανε η δημοτική αρχή. Ο κ. Κυπαρίσσης είναι ελάχιστο χρόνο στις Σέρρες για να γνωρίζει ότι η Δημοτική αρχή μαζί με τον ΟΠΑΚΠΑ έχουν δώσει 600.000 ευρώ για το πέταλο, έχει αδειοδοτήσει το Δημοτικό γήπεδο το οποίο δεν είχε ποτέ αδειοδότηση, έχει πληρώσει ένα στέγαστρο για το οποίο από το 2007 εκκρεμούσε μια δικαστική απόφαση και έχουμε κάνει ότι παιρνούσε από το χέρι μας για να είμαστε κοντά. Στην σύσκεψη που κάναμε την Παρασκευή κανείς από μας και από την ΠΑΕ, δεν έφυγε με μία φιλική εικόνα σύμπνοιας. Και για την κατάσταση του χλοοτάπητα ξέρετε πολύ καλά ποιος ευθύνεται… Ξέρετε πολύ καλά ότι τον Αύγουστο προσπαθούσαμε να κάνουμε την επανασπορά και δεν μπορούσαμε γιατί η ομάδα τότε με άλλη διοίκηση και άλλον προπονητή έκανε προπονήσεις. Επανασπορά του γηπέδου έγινε αλλά ένα γήπεδο δεν μπορεί να είναι σε κακή κατάσταση παρά μόνο από κακή χρήση. Εμείς είμαστε κοντά στον Πανσερραϊκό και στον αθλητικό κόσμο της πόλης, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα».

Θωμάς Κυπαρίσσης: «Όλα καλά, όλα ωραία το αποτέλεσμα μετράει. Αφού λοιπόν κάνανε εργασίες στο παρελθόν η δημοτική αρχή, το τώρα όμως είναι αυτό που μετράει. Βρέθηκε ένας άνθρωπος να βάλουνε χρήματα στην ομάδα της πόλης και δε νομίζω ότι αξίζουν αυτή την εικόνα. Φανταστείτε σε ένα μήνα από τώρα σε τι κατάσταση μπορεί να είναι ο αγωνιστικός χώρος, χρησιμοποιώντας το γήπεδο και η συμπαθέστατη ομάδα του Σκουτάρεως με την οποία δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα».

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr