Κοροναϊός: Επηρεάζονται και τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου-μπάσκετ των Σερρών απο το «κεκλεισμένων» της Κυβέρνησης!

Κοροναϊός: Επηρεάζονται και τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου-μπάσκετ των Σερρών απο το «κεκλεισμένων» της Κυβέρνησης!

Πριν απο μερικές ώρες, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, τα περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού. Στην ουσία έχουμε αυστηροποίηση των μέτρων για τις δημόσιες εκδηλώνεις, ενώ ανακοινώθηκαν επτά νέα κρούσματα. Με απόφαση της κυβέρνησης παρατείνονται τα ήδη αυστηρά μέτρα και επεκτείνεται η αναστολή λειτουργίας, πέραν από τα σχολεία, και στα ΚΑΠΗ όλης της χώρας για τέσσερις εβδομάδες. Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 73.

Παράλληλα, οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες και θα επανεξεταστεί. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ άλλων το ματς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς την Πέμπτη (12/3) ενδεχομένως να διεξαχθεί χωρίς θεατές (αναμένεται η ανακοίνωση από την UEFA αύριο), όπως βέβαια και οι αγώνες των πρώτων αγωνιστικών στα playoffs του πρωταθλήματος. Το ίδιο θα ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα αθλητικά γεγονότα της χώρας.

Αυτή η απόφαση ενδεχομένως να επηρεάσει και τα τοπικά πρωταθλήματα, ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ”SSN” αναμένουμε αύριο κιόλας, διευκρινιστική τοποθέτηση τόσο της ΕΠΟ, όσο και της ΕΠΣ Σερρών, για το πως θα προχωρήσει η διεξαγωγή των τοπικών διοργανώσεων στο ποδόσφαιρο, καθώς και απο τις ΕΟΚ και ΕΚΑΣΑΜΑΘ στο μπάσκετ ή άλλα σπορ. Σημαντική διευκρίνηση επίσης πρέπει να δοθεί και για τα παιδικά τουρνουά των ακαδημιών που έχουν προγραμματιστεί μέσα στην Άνοιξη και πριν το Πάσχα!

Μπορεί κάποια γήπεδα να μην έχουν κερκίδες στο τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αλλά η δίψα για τον τοπικό αθλητισμό, είναι μεγάλη στο νομό Σερρών και η διαδικασία των play offs σε τρεις κατηγορίες της ΕΠΣΣ (Επίλεκτη, Ανώτερη και Β’) ίσως να αλλάξει τις ισορροπίες των αγώνων μετά απο μια τέτοια απόφαση, που θα καθηλώσει τους φιλάθλους, σπίτια τους. Το ίδιο ενδεχομένως να συμβεί και στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στο μπάσκετ, με τον Πανσερραϊκό και τους Ικάρους να μάχονται για τον άνοδο, συγκεντρώνοντας αρκετό κόσμο στο κλειστό της Κοιλάδας κάθε Κυριακή, όπως και ο ΓΣ Σέρρες, στο κλειστό της Ομόνοιας!

Όπως ανέφερε ο λοιμοξιωλόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, τα 6 από τα 7 νέα κρούσματα αφορούν σε επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ για το ένα η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων, παραμένουν οι απαγορεύσεις οι οποίες έχουν ήδη αποφασιστεί ενώ με την επιβεβαίωση των κροσυμάτων θα λαμβάνονται νέες αποφάσεις κατά περίπτωση. Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών για εβδομάδες.

Αναλυτικά η δήλωση:

“Η μετάδοση του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια επιδημική φάση πολλαπλών εισαγωγών, με επακόλουθο μετάδοσης στην κοινότητα.

Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, έχουμε περισσότερα από 106.000 κρούσματα σε περισσότερες από 100 χώρες. Σε αυτή τη φάση, τα μέτρα μας έχουν ως επίκεντρο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από πιθανή εξάπλωση της νόσου.

Ανακοινώνονται περαιτέρω προληπτικά ειδικά μέτρα, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού στην πατρίδα μας και έχουν ως κύριο στόχο, την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Τα μέτρα αυτά είναι τα κατωτέρω:

• Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.

• Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

• Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.

• Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Τέλος, ανακοινώνονται 7 νέα κρούσματα της νόσου, που αφορούν Έλληνες πολίτες.

Τα 6 από τα 7 συνδέονται επιδημιολογικά με προηγούμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ για το ένα η ιχνηλάτηση επαφών συνεχίζεται.

Σας ευχαριστώ”

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr