Κοράκης: “Η ΠΑΕ πωλείται μέχρι τις 15 Ιουλίου…”

Κοράκης: "Η ΠΑΕ πωλείται μέχρι τις 15 Ιουλίου..."

Έκτακτη συνέντευξη τύπου παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής η διοίκηση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός με τον Χρήστο Κοράκη να κάνει τον απολογισμό, λέγοντας ουσιαστικά πως για τα δεδομένα που υπήρχαν ήταν επιτυχημένη χρονιά και να απευθύνει πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να πάρει τα ηνία της ομάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέχρι τις 15 Ιουλίου κάνουμε ανοικτή πρόταση σε όποιον θέλει να πάρει την ομάδα. Φίλαθλοι, παλαίμαχοι, Σερραίοι επιχειρηματίες μπορούν να την πάρουν δωρεάν. Για τρίτους το μετοχικό κεφάλαιο είναι 400.000 ευρώ και του αφήνουμε 50.000 ευρώ στο ταμείο ως διοίκηση. Στις 30 Ιουνίου θα συγκαλέσουμε συνέλευση μετόχων…”.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

“Ξέρετε πολύ καλά πως το καλοκαίρι καθυστερήσαμε να φτιάξουμε την ομάδα και σχετικά με το πανό που ανήρτησαν οι φίλαθλοι, ναι, για εμάς είναι κατόρθωμα που ο Πανσερραϊκός τερμάτισε στην 8η θέση, όχι ως ιστορία, αλλά με βάση τα οικονομικά δεδομένα, γιατί δεν παίζει μπάλα η ιστορία, παίζουν οι ποδοσφαιριστές και γράφουν ιστορία. Γνωρίζετε πως δεν είχαμε καμία οικονομική βοήθεια από την Football League, δεν υπήρχαν έσοδα και η ομάδα δεν είχε βοήθεια από πουθενά αλλού. Ούτε από πολιτικό, ούτε και από τον Δήμο. Είμαστε η μόνη ομάδα που συντηρεί Δημοτικό γήπεδο και το λέω εν γνώσιν, καθώς έχουμε μιλήσει με όλες. Όλα τα γήπεδα τα συντηρούν οι Δήμοι και εμάς μας κοστίζει 25.000 ευρώ όλο αυτό. Δεν κόβουν ούτε τα χόρτα από έξω”.

Για τις δικές του προθέσεις:

“Σε 15-20 ημέρες θα έχω γνωστοποιήσει τις σκέψεις μου. Μέχρι τις 15 Ιουλίου ισχύει ότι κάνουμε ανοικτή πρόταση σε όποιον θέλει να πάρει την ομάδα. Φίλαθλοι, παλαίμαχοι, Σερραίοι επιχειρηματίες μπορούν να την πάρουν δωρεάν. Για τρίτους το μετοχικό κεφάλαιο είναι 400.000 ευρώ και τους αφήνουμε 50.000 ευρώ στο ταμείο ως διοίκηση. Στις 30 Ιουνίου θα συγκαλέσουμε συνέλευση μετόχων. Ο Πανσερραϊκός είναι από τις πιο υγιείς ομάδες της κατηγορίας. Δεν ισχύει τίποτα απ’ όσα γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες για διάλυση. Πραγματικά έμεινα έκπληκτος. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον την στιγμή που μιλάμε, αλλά δεν θα αφήσουμε και την ομάδα έτσι”.

Για την «ανεξαρτησία» της ομάδας:

«Είμαστε η πιο ανεξάρτητη ομάδα. Δεν έχουμε σε κανέναν υποχρέωση, οι άλλοι έχουν σε εμάς. Λένε για τους δανεικούς από τον ΠΑΟΚ. Εδώ και 15 χρόνια παίρνει ο Πανσερραϊκός δανεικούς από τον ΠΑΟΚ. Δεν σημαίνει ότι είμαστε εξαρτημένοι. Έχουμε δημόσιες σχέσεις και φιλίες. Είμαστε αντίπαλοι με όλους μόνο στο γήπεδο. Δεν θέλουμε τη βία. Αυτό είναι εξάρτηση; Από υγεία θα σκάσουμε. Έχουμε τόση υγεία… τα λεφτά μας έχουν τελειώσει».

Για το τι τον ενόχλησε περισσότερο:

“Ήταν η ανακοίνωση των παλαιμάχων γιατί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στηρίζαμε τον κ. Διλμπέρη και κάποιοι θέλησαν να βγάλουν χολή, αλλά στο τέλος δικαιωθήκαμε εμείς και σωθήκαμε 12 αγωνιστικές πριν από το τέλος”.

Για το πρωτάθλημα της Football League:

“Στα 4 χρόνια που είμαστε στην ομάδα δώσαμε 2.500.000 ευρώ. Την πρώτη χρονιά βάλαμε λεφτά, πήραμε παίκτες, αλλά φέτος γνωρίζοντας αποφασίσαμε να ρίξουμε το μπάτζετ. Να μιλήσω με νούμερα, ο πρωταθλητισμός χρειάζεται 1.500-2.000.000 ευρώ. Οι ομάδες που το έκαναν αυτό φέτος ήταν μία κατηγορία μόνες τους. Δεν μπορούσε να τις ανταγωνιστεί κανείς. Δεν φταίει ο Πανσερραϊκός που σώθηκε και ήταν αδιάφορος στο τέλος. Φταίει η Football League που δεν παίρνει μέτρα να προστατεύσει το προϊόν της και να κάνει πιο ελκυστικό το πρωτάθλημα”.

Για την ομάδα Νέων:

“Φέτος τρέξαμε την ομάδα Νέων και θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Κατσαβάκη που ήρθε εθελοντικά και λειτούργησε την ομάδα, έστω σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα”.

Για το θέμα του Στέβιτς(εδώ πήρε τον λόγο ο Άκης Τρέντσιος):

“Πήγαμε στο Βελιγράδι, είχαμε έναν κύκλο επαφών με την Ραντνίτσκι, είναι ένα αγκάθι που δημιουργήθηκε και θα βρεθεί θετική λύση, να είστε σίγουρoι. Μας τον πρότεινε ο Φορτούλα που είναι μύθος και έκανε ένα τεράστιο λάθος. Αυτή η διοίκηση έχει μάθει να ξεπερνά τα αγκάθια, είναι ένα δύσκολο θέμα, αλλά να θυμάστε πως θα έχει θετική κατάληξη”.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr