Κληρώνει για την Εθνική Ελλάδας με… φόντο το Κατάρ

Κληρώνει για την Εθνική Ελλάδας με... φόντο το Κατάρ

Τους αντιπάλους της για την προκριματική φάση ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, θα μάθει σήμερα (7/12) στις 19:00 η Εθνική Ελλάδας, με την κληρωτίδα να περιλαμβάνει και βατές αλλά και πολύ δύσκολες κληρώσεις. Όλα τα γκρουπ δυναμικότητας.

Μέρα Κατάρ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σήμερα, καθώς στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των προκριματικών αγώνων, με την Εθνική μας να μαθαίνει τους αντιπάλους της στον δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Οι ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης έχουν χωριστεί σε έξι γκρουπ δυναμικότητας, σύμφωνα με την κατάταξή τους στην πιο πρόσφατη έκδοση της βαθμολογίας της FIFA. Τα πέντε γκρουπ αποτελούνται από δέκα ομάδες και το έκτο από πέντε ομάδες. Θα σχηματιστούν συνολικά δέκα προκριματικοί όμιλοι, εκ των οποίων οι μισοί θα αποτελούνται από έξι ομάδες και οι υπόλοιποι από πέντε.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στον όμιλό τους, θα πάρουν απευθείας την πρόκριση για την τελική φάση του Μουντιάλ, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην δεύτερη θέση θα συμμετάσχουν σε αγώνες πλέι οφ για να διεκδικήσουν τις τρεις επιπλέον ευρωπαϊκές θέσεις (μαζί με δύο ομάδες από το UEFA Nations League).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στο 30 γκρουπ δυναμικότητας, πράγμα που σημαίνει πως θα αποφύγει τις ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ.

Να σημειωθεί πως η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξαχθεί για πρώτη φορά χειμερινή περίοδο, καθώς οι θερμοκρασίες στην Ασιατική χώρα το καλοκαίρι, είναι αρκετά υψηλές. Συγκεκριμένα, η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί από 21 Νοεμβρίου ως 18 Δεκεμβρίου.

Η κλήρωση ξεκινά στις 19:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ERTSports μέσω του ERTFLIX, από το Novasports 2 HD, αλλά και από το Web TV του Novasports.gr

Share