Κελεσίδου: “Γι’αυτό θέλω να γίνω πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ”

Κελεσίδου: "Γι'αυτό θέλω να γίνω πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ"

Την γνωρίσαμε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, εκεί όπου τίμησε όσο λίγοι τα κυανόλευκα χρώματα (της Εθνικής Ομάδας στίβου και του Ηρακλή) κατακτώντας τίτλους και μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τώραδιεκδικεί να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ, την αρχαιότερη ελληνική αθλητική ομοσπονδία.

Όσοι τη γνώριζαν καλύτερα, μόνο έκπληξη δεν αισθάνθηκαν στο άκουσμα της απόφασης της να κάνει το μεγάλο βήμα διεκδικώντας την προεδρία του ΣΕΓΑΣ. Αντιθέτως το θεώρησαν ως τη φυσιολογική εξέλιξη μιας λαμπρής αθλητικής καριέρας (δύο Ολυμπιακά και τρία Παγκόσμια μετάλλια), η οποία ήρθε στην κατάλληλη στιγμή.

Η Ολυμπιονίκης, Τασούλα Κελεσίδου, σε συνέντευξή της, αναλύει τους λόγους που πήρε την απόφαση για να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΕΓΑΣ, ενώ τόνισε ότι αθ σταθεί δίπλα σε όλους τους αθλητές, αλλά κυρίως στους νέους, δίνοντας τους κίνητρα για να συνεχίσουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Φαντάζομαι ότι το άγχος θα σε κυριεύει καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές;
«Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω άγχος. Μπαίνω σε μία νέα δοκιμασία, αλλά ξέρετε αυτό δεν αφορά πια μόνο εμένα. Αν ως αθλήτρια για παράδειγμα δεν πήγαινα καλά αυτό είχε επίπτωση κυρίως σε εμένα. Τώρα από τη δική μου προσπάθεια και την επιτυχία της θα εξαρτηθεί η πορεία ενός ολόκληρου χώρου. Εκατοντάδων σωματείων, χιλιάδων ανθρώπων. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Και ξέρω ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Θέλουν μία αλλαγή στη διοίκηση, επιθυμούν να δουν στην ηγεσία του στίβου τους μεγάλους αθλητές και αθλήτριες, άρα η επιτυχία είναι μονόδρομος. Δεν έχουμε δικαίωμα στο λάθος.»

-Πότε πήρες την απόφαση να είσαι υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΓΑΣ;
«Ήταν πριν μερικούς μήνες. Απλά δεν θέλαμε να το ανακοινώσουμε από την αρχή. Είμαι πολύ συγκινημένη και ευγνωμονώ όλους τους συναθλητές μου, καθώς μου έδωσαν μεγάλη στήριξη έως τώρα. Όλοι οι πρωταθλητές του ελληνικού αθλητισμού είναι δίπλα μου από την πρώτη στιγμή, αλλά και πολλές αξιόλογες προσωπικότητες και πρώην αθλητές με πολύ αγάπη και διάθεση προσφοράς στο χώρο του στίβου.

-Κατεβαίνεις όμως κόντρα σε μία διοίκηση πολλών ετών. Ποια είναι η γνώμη σου για τον Βασίλη Σεβαστή τον επί 23 χρόνια ισχυρό άνδρα του ΣΕΓΑΣ αλλά και τον απερχόμενο πρόεδρο Κώστα Παναγόπουλο;
«Νομίζω ότι ολοκλήρωσαν ένα κύκλο και όπως όλοι είχαν και θετικές αλλά και αρνητικές στιγμές. Πιστεύω ότι είναι μεγάλο λάθος της σημερινής διοίκησης και του κ. Σεβαστή να μας βλέπει ως αντιπάλους. Ανήκει σε εκείνη την παλιά φουρνιά των παραγόντων που κάθε διαφορετική φωνή την αντιμετώπιζαν με έντονο σκεπτικισμό. Δεν θα έπρεπε όμως γιατί εγώ με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου έκανα κάλεσμα ενότητας στο χώρο για να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Ο κ. Σεβαστής μας γνωρίζει πάρα πολύ καλά, τόσο εμένα όσο και τους δεκάδες άλλους συναθλητές μου που μετέχουμε στην Αναγέννηση και διεκδικούμε την διοίκηση του ΣΕΓΑΣ. Είναι δυνατόν να μην ξέρει ότι όλοι εμείς που ματώσαμε για το στίβο έχουμε τις ευγενέστερες των προθέσεων και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να τον ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο

Ναι αλλά κι η Σοφία Σακοράφα που διεκδικεί την την ίδια θέση, άνθρωπος του αθλητισμού δεν είναι;
«Ήταν μία μεγάλη αθλήτρια, δεν χωρά καμία αμφιβολία. Όμως για να είμαι ειλικρινής με πείραξε λίγο που συμφώνησε να είναι υποψήφια πρόεδρος, όταν έβλεπε ότι το σύνολο των αθλητών και αθλητριών έχει δημιουργήσει εδώ και μήνες μία κίνηση για την αναγέννηση του στίβου. Θα μπορούσε να έρθει μαζί μας. Παρόλα αυτά εύχομαι και ελπίζω η συνεργασία μας να είναι η καλύτερη. Ξέρετε δεν περισσεύει κανένας…»

Κερδίζεις αύριο στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ και γίνεσαι πρόεδρος! Τι θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις;
«Βασικά η κίνηση μας για την Αναγέννηση έχει ανακοινώσει εδώ και μήνες τον δωδεκάλογο που αποτελεί μια περίληψη του φιλόδοξου προγράμματος μας. Θα σταθούμε πολύ περισσότερο δίπλα στα σωματεία, στους προπονητές και στους αθλητές. Προσωπικά υπόσχομαι και δεσμεύομαι πως αυτό το τρίπτυχο θα αποτελεί την προτεραιότητα μας. Είμαι μία αθλήτρια που έγινε Ολυμπιονίκης έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια αλλά δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω τα δάκρυα μου και τους κόπους μου. Ξέρω πάρα πολύ καλά τον Γολγοθά που ανεβαίνει κάθε αθλητής και πόσο μεγάλα εμπόδια έχει να υπερπηδήσει. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τις στιγμές που είσαι έτοιμος να τα παρατήσεις, πόσο σημαντικό είναι να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που μπορούν, ξέρουν και θέλουν να σε στηρίξουν για να συνεχίσεις την προσπάθειά σου.

Εγώ είχα τη δύναμη να συνεχίσω, είχα ένα σπουδαίο προπονητή, τον αείμνηστο Κώστα Σπανίδη που δεν με άφησε ποτέ να λιγοψυχήσω… Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα ήθελα να κάνω είναι να σταθώ δίπλα σε αυτά τα παιδιά, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να μη φύγει κανένα νέο παιδί από τους στίβους. Ξέρουμε τα προβλήματα, οικονομικά, μετακινήσεων, προπονητών, υποδομών, κινήτρων... Κάθε ένα παιδί που εγκαταλείπει το στίβο γιατί δεν μπορεί για διάφορους λόγους να συνεχίσει είναι μία μαχαιριά στην καρδιά του αθλήματος μας… Αυτό δεν θα το επιτρέψω να γίνει. Το χρωστάω στον εαυτό μου, το χρωστάω στη δική μου γενιά συναθλητών που περάσαμε τόσα πολλά και αντιμετωπίσαμε παρόμοια προβλήματα. Είναι χρέος προς τους νέους μας… Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις να το πετύχω.»

Ένα από τα αρνητικά σχόλια που δημιούργησε η υποψηφιότητα σου, είναι ότι δεν μιλάς πολύ, η παρουσία σου δεν κάνει εκείνο το θόρυβο πού η θέση ενός προέδρου επιβάλει…
«Έτσι ήμουν πάντα. Εγώ είμαι άνθρωπος του μέτρου, του οράματος , της σκληρής δουλειάς, της συνεργασίας και της μεθοδικότητας. Θέλω να βλέπω αποτέλεσμα, να φτάνω στο στόχο χωρίς να το διαφημίζω. Όσοι με ξέρουν καλά ξέρουν και τα χαρακτηριστικά μου. Είμαι δίκαιη, είμαι αυστηρή και προτιμώ να μιλάω με πράξεις. Αν με τιμήσουν τα σωματεία και εκλέγω πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ θα διαπιστώσετε ότι είμαι εργασιομανής και έχω πάθος για το στίβο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχουμε…»

-Αν δεν νικήσεις στις εκλογές;
«Δεν ξεκινάς έναν αγώνα ποτέ με το σκεπτικό ότι θα χάσεις. Στόχος είναι η νίκη και τα μηνύματα που λαμβάνω από όλη τη χώρα είναι ξεκάθαρα και πολύ αισιόδοξα. Ειλικρινά έχω ενθουσιαστεί από τη θετική ανταπόκριση και τη μεγάλη στήριξη που εισπράττω καθημερινά για να οδηγήσουμε τον ΣΕΓΑΣ σε μία νέα εποχή. Θέλω όμως επί τη ευκαιρία να στείλω κι εγώ ένα μήνυμα. Να κάνω σαφές πως θα είμαι πρόεδρος όλων των σωματείων, η πορεία μου είναι γνωστή σε όλους και νομίζω πως μπορούν να μου έχουν εμπιστοσύνη. Ο στίβος θα βγει ενωμένος μετά από αυτή τη διαδικασία.»

-Ποιο είναι το βασικό σου χαρακτηριστικό;
«Aυτό είναι κάτι που δεν θα το πω εγώ. Ας πούνε οι άλλοι, νομίζω με γνωρίζουν αρκετά καλά. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω σε κανέναν να προσβάλλει το ήθος μου. Ηθική και εντιμότητα είναι βασικές αρχές της ζωής μου. Προσπαθώ πολύ για αυτό και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να αδικήσει κανέναν».

Πηγή: protothema.gr

Share