Καταστροφή για την Football League εάν δεν παίξει στο Κύπελλο Ελλάδος

Καταστροφή για την Football League εάν δεν παίξει στο Κύπελλο Ελλάδος

Ο Πανσερραϊκός που πέρσι έφτασε μέχρι την φάση των 16 στον θεσμό του Κυπέλλου, κινδυνεύει φέτος να μην αγωνιστεί καθόλου, όπως και όλες οι ομάδες στην κατηγορία, κάτι που σημαίνει εξτρά οικονομικές απώλειες, αλλά επιπτώσεις θα υπάρχουν και στο πρεστίζ των ομάδων και όλα αυτά οφείλονται στον κακό προγραμματισμό των φορέων – διοργανωτών.

Η ΕΠΟ έδωσε τα χέρια με την Cosmote TV και ο τηλεοπτικός πάροχος του Κυπέλλου θέλει να μάθει το καλαντάρι του θεσμού. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές δυσκολίες, αφού οι ομάδες της Super League 2 και της Football League ούτε που προπονούνται, ενώ οι όποιες πιέσεις ασκούνται για έναρξη αφορούν αρχικά τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την Πέμπτη (19/11) μεταξύ ΕΠΟ, SL1, SL2 τονίστηκε ότι είναι αδύνατο να μπουν στον θεσμό αρχές Δεκεμβρίου οι ομάδες της Football League. Προτάθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να μετάσχουν στα μέσα του μήνα οι ΠΑΕ της Super League 1 και Super League 2. Θα υπάρξει σχετική επαφή της ΕΠΟ με την Cosmote TV, ενώ θα πρέπει να γίνει και συμβούλιο στην Ένωση για να ενημερωθούν οι ομάδες. Δεδομένα, πάντως, θα υπάρχουν αντιδράσεις από τις ομάδες της Football League εάν μείνουν εκτός Κυπέλλου, αφού υπολόγιζαν σε έσοδα από τα τηλεοπτικά.

Οι πιέσεις των ποδοσφαιρικών φορέων θα συνεχιστούν και την προσεχή εβδομάδα αναμένεται τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο Υγείας. Εξάλλου, έως και τις 19 Νοεμβρίου δεν έχουν επιτραπεί οι ομαδικές προπονήσεις, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για άμεσο «πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους.

Share