Καρυπίδης και Αβράμης μιλάνε στο SSN για την άνοδο του Εθνικού στην Γ’Εθνική !

Καρυπίδης και Αβράμης μιλάνε στο SSN για την άνοδο του Εθνικού στην Γ'Εθνική !

Ο Εθνικός Σιδηροκάστρου είναι ο Πρωταθλητής στην Ε.Π.Σ Σερρών την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω κορονοϊού έφερε τους “γαλάζιους” στην Γ’Εθνική, μια κατηγορία την οποία γνωρίζουν καλά καθώς η πορεία της ομάδας του Σάκη Καρυπίδη στην Επίλεκτη είχε διάρκεια μόλις ενός έτους (Την αγωνιστική περίοδο 2018-19 ο Εθνικός αγωνιζόταν και πάλι στην Γ’Εθνική). 

Ήταν η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, με την καλύτερη επίθεση και άμυνα και είχε εξασφαλίσει σημαντική διαφορά από τον δεύτερο. Ακόμη και αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε και πάλι, δύσκολα ο Εθνικός θα έχανε τον τίτλο. Και αυτό γιατί είχε ήδη ξεφύγει στους 7 βαθμούς με την πρώτη αγωνιστική των playoffs. Είχαν απομείνει 9 αγωνιστικές για την λήξη του μίνι πρωταθλήματος και τίποτα δεν έδειχνε να σταματά την ομάδα του Εθνικού ούτως ή άλλως. Βέβαια ποδόσφαιρο είναι…

Η βαθμολογία των playoffs πριν την διακοπή

1. Εθνικός Σιδηροκάστρου  11

2. Χρυσό  4

3. Σέρρες 1800  3

4. Χείμαρρος  1

5. Νεοχώρι  1

6. Άνω Μητρούσι  0

 Το SSN ήρθε σε επικοινωνία με τον προπονητή των “μπλε” Σάκη Καρυπίδη και τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, αλλά και της κατηγορίας, Αλέξανδρο Αβράμη (22 γκολ) σε ένα μοναδικό αφιέρωμα για την άνοδο της ομάδας του Σιδηροκάστρου.

Σάκης Καρυπίδης

 Ο Εθνικός η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Υλοποιείται το σχέδιο της ομάδας με τις ακαδημίες. Με τον Εθνικό θα μιλήσω πρώτα.

 

Παρότι η στέψη σίγουρα δεν έγινε με τον τρόπο που θέλατε, ο Εθνικός τα κατάφερε, είστε πρωταθλητές και θα είστε στην Γ’Εθνική έναν χρόνο ακριβώς πριν τον υποβιβασμό. Ένα σχόλιο σας σχετικά με αυτό.

Φέτος η στέψη του πρωταθλητή έγινε με κάπως παράδοξο τρόπο, αλλά δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος, ο οποίος θα αμφισβητήσει την ανωτερότητα του Εθνικού σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Αυτό επιτεύχθηκε, γιατί ο κορμός της ομάδας σε μεγάλο βαθμό ήταν από την περσινή χρονιά.

Είδαμε μια ομάδα, η οποία απαρτιζόταν από έναν βασικό κορμό και πολλά παιδιά των Ακαδημιών ήταν ενεργά μέλη της ομάδας και ανταπεξήλθαν πλήρως στις προσδοκίες του συλλόγου. Σίγουρα δεν είναι κάτι τυχαίο.

Είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα και από την αρχή ο στόχος μας ήταν να φτιάξουμε μια ομάδα με μίξη έμπειρων και νέων παιχτών που προέρχονται από την Ακαδημία. Αυτό σιγά σιγά υλοποιείται και με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ο Κορονοϊός σίγουρα θα έχει πολλές επιπτώσεις σε πολλές ομάδες. Πιστεύετε ότι η ομάδα θα καταφέρει να διεκδικήσει και την νέα χρονιά τους στόχους της και να μην επηρεαστεί από αυτό το γεγονός;

Ο ιός έχει επηρεάσει όλες τις ομάδες είτε μικρές είτε μεγάλες, αλλά περισσότερο τις πιο μικρές. Ο Εθνικός, όμως πιστεύω πως θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να είναι ανταγωνιστικός και πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρει.

Παρότι είναι πολύ νωρίς έχει υπάρξει συζήτηση για ενδεχόμενη ανανέωση και την νέα χρονιά με την ομάδα;

Είναι αρκετά νωρίς ακόμη και δεν γνωρίζω τι θα γίνει την νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά το πρώτο που θα κάνω θα είναι να μιλήσω με τον Εθνικό.

 

Αλέξανδρος Αβράμης

Ο Εθνικός επέστρεψε εκεί όπου ανήκει. Περήφανοι για αυτά που πετύχαμε. Αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας η επίδοση μου. Τον πρώτο λόγο τον δίνω στον Εθνικό για την επόμενη ημέρα.

 

Παρότι η στέψη σίγουρα δεν έγινε με τον τρόπο που θέλατε, ο Εθνικός τα κατάφερε, είστε πρωταθλητές και θα είστε στην Γ’Εθνική έναν χρόνο ακριβώς πριν τον υποβιβασμό. Ένα σχόλιο σχετικά με αυτό.

Σεβόμαστε και καταλαβαίνουμε την αναγκαστική διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς προέχει η υγεία όλων. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι, που καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο και να αγωνιστεί ο Εθνικός και πάλι στην κατηγορία που του αξίζει.

Είσαι ένας παίχτης, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στην Γ’Εθνική με την φανέλα του Εθνικού, αλλά και στην Επίλεκτη. Η αντίθεση του υποβιβασμού την μια χρονιά και της ανόδου την επόμενη είναι κάτι σπάνιο. Ποια τα συναισθήματα σου στις δυο αυτές περιστάσεις;

Ο υποβιβασμός της ομάδας μας επηρέασε όλους πάρα πολύ, αλλά ήταν και ο λόγος που μας έκανε να δουλέψουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Νομίζω, πως η βαθμολογική μας διαφορά δικαιώνει την δουλειά μας και είμαστε όλοι υπερήφανοι που τα καταφέραμε.

Ο Εθνικός έδειξε ότι είχε την πιο σταθερή ομάδα καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Πιστεύεις ότι θα άλλαζε κάτι όσον αφορά την κατάταξη αν δεν υπήρχε η διακοπή και συνεχιζόταν τα playoffs ;

Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο. Θεωρώ όμως, ότι όπως σε όλο το πρωτάθλημα ήμασταν συγκεντρωμένοι έτσι και στα playoffs θα καταφέρναμε να πάρουμε την άνοδο.

Όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος, τι πιστεύεις ότι σε βοήθησε για αυτή την πολύ σημαντική επίδοση ;

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τον στόχο της, αλλά δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα μόνος σου. Η επίδοση μου ευθύνεται σε όλους τους συμπαίχτες μου και σε όλη την ομάδα συνολικά.

Ο Κορονοϊός θα έχει πολλές επιπτώσεις σε πολλές ομάδες. Πιστεύεις, ότι ο Εθνικός θα μπορέσει να διεκδικήσει τους στόχους του και την νέα χρονιά σε ένα ποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα; Είναι στα σχέδια σου η παραμονή στην ομάδα;

Ο Κορονοϊός όπως επηρέασε την καθημερινότητα μας έτσι επηρέασε και το ποδόσφαιρο. Ο Εθνικός είναι μια ιστορική ομάδα και έχει αποδείξει πολλές φορές πως στα δύσκολα πάντα τα καταφέρνει. Σίγουρα θα είναι δυσκολότερα τα πράγματα, αλλά πιστεύω πως θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στους στόχους του. Όσον αφορά εμένα τον πρώτο λόγο τον έχει ο Εθνικός, αλλά όπως ανέφερα παραπάνω προέχει η υγεία μας και η αντιμετώπιση του ιού. Όταν τα πράγματα ξεκαθαρίσουν θα είμαι έτοιμος να σκεφτώ το μέλλον μου.

 

Το Ρόστερ του Εθνικού Σιδηροκάστρου

Τσιντσάρης Δ., Ασημώνης Α., Γρηγοριάδης Θ., Αϊβατζίδης,Αβράμης,Μαλετσκάνοφ,Πετρίδης,

Βελίκης, Χάρισμας, Γέρμανλης, Σπανίδης, Τσεμπερίδης, Μιχαλέρης, Λεωνίδας, Κωνσταντινίδης, Βεντούζης, Παρούκας, Ρούπελης, Ρούμπος, Σαμαράς Κ., Στεφανίδης, Τάντσης, Σαμαράς Ν., Τσαπαλιάνας, Τσιντσάρης Ι., Τσιομπανίδης.

 

Ευχαριστούμε τον coach, Σάκη Καρυπίδη και τον επιθετικό, Αλέξανδρο Αβράμη για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα του SSN.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ε.Π.Σ ΣΕΡΡΩΝ 2019-20

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr