Καρυδάτοι… Ίκαροι, εντός κι εκτός παρκέ!

Καρυδάτοι... Ίκαροι, εντός κι εκτός παρκέ!

Από τα «κλεμμένα όνειρα» στην «αναγέννηση»

Οι Ίκαροι στο μπάσκετ δεν είναι μόδα για το νομό Σερρών αλλά ιδέα! Όσο ρομαντικό κι αν ακούγεται αυτό, φτάνει μόνο μια βόλτα από το ΔΑΚ Σερρών, για να πεισθεί και ο πλέον κακόπιστος…

Είτε παλιότερα από την πρώτη προσπάθεια της ομάδας, προς την άνοδο στην Α2, είτε τώρα στην δεύτερη προσπάθεια με χειρότερες ασφαλώς οικονομικές συνθήκες αλλά περίσσιο ταλέντο, φτάνει για να καταλάβει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει στο «κυανοκίτρινο» «κράμα», που είναι φτιαγμένο… από «ατσάλι»!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε όλες τις εκφάνσεις αυτής της ομάδας και όλα έχουν την εξήγηση τους! Από τις δυο προσπάθειες ανόδου στην Α1 και τα «κλεμμένα όνειρα» των προηγούμενων ετών, με μπροστ-Αρη τον πρόεδρο Αθανασιάδη ή τώρα στην αναγέννηση του συλλόγου με συνοδοιπόρο τον «τεχνοκράτη» Τάσο Παναγιώτου, η ομάδα μελετά προσεκτικά τα βήματα της, ένα προς ένα.

Ακόμα και όταν αυτά είναι προς τα πίσω… για τους κακεντρεχείς, αυτό γίνεται με γνώμονα πάντα την ιστορία και την παρακαταθήκη του μέλλοντος, προκειμένου οι Ίκαροι να πάρουν φόρα και να προχωρήσουν, εμπρός. Έτσι λοιπόν ήταν συνειδητή η επιλογή της πτώσης στην Γ΄ Εθνική και όχι η παραμονή στην Β΄ κατηγορία που προσέφερε μόνο, χαμένο χρόνο και χρήμα και επ’ ουδενί συνθήκες «αναγέννησης», σαν κι αυτές που ζούμε τώρα στο Σερραϊκό μπάσκετ, γενικότερα.

Ναι στο Σερραϊκό μπάσκετ γενικότερα!

Τίποτα δεν έγινε στην τύχη…

Όπως ακριβώς το έχουν σχεδιασμένο στο μυαλό τους από παλιά οι δυο ισχυροί άντρες του συλλόγου και το θέτουν σε εφαρμογή όλα εκείνα τα πρόσωπα μέσα και γύρω από την ομάδα, φτάνοντας συλλογικά και όχι ατομικά στην επιτυχία του σήμερα.

Τίποτα δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια στην τύχη και αρκεί να αναλογιστούμε ότι οι Ίκαροι, είχαν στην σύνθεση τους παίκτες Α1 όπως τους Μαργαρίτη, Κακαρούδη, Καμπερίδη και Συμεωνίδη, παίκτες με θρυλικά ρεκόρ όπως ο Τότσιος, Σερραϊκά ταλέντα όπως οι Παππούδας, Μάνος, Ασημάκης και Σίσκος… όπως δεν ήταν τυχαία η αλλαγή από την επιτυχημένη εποχή του θρυλικού Στάθη Καμαρακή, στο στοχευμένο και φιλόδοξο πλάνο Οικονόμου για το «Reset» -άσχετα αν στον αθλητισμό η «χημεία» δεν πιάνει πάντα- φτάνοντας φυσικά στο σημερινό «Restart» με τον «μαέστρο» της τελευταίας 3ετιας, Στέργιο Ποργιόπουλο.

Βήμα-βήμα η «κυανοκίτρινη» αντεπίθεση!

Τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, πιστής εφαρμογής στο πλάνο και προσήλωση στον στόχο της επαναφοράς των «κυανοκίτρινων» στις επαγγελματικές κατηγορίες. Χωρίς όμως τα λάθη του παρελθόντος, με χτίσιμο ισχυρών θεμελίων από την βάση, με σκοπό η ομάδα να αποκτήσει αυτοματισμούς σε όλα τα επίπεδα.

Εμπιστοσύνη στους Σερραίους προπονητές, αξιοποίηση κάθε ταλέντου σε όλα τα κλιμάκια που φτάνουν μέχρι και την εθνική ομάδα ή σε μεταγραφές επιπέδου Άρη, με τρομερές ακαδημίες με 500+ παιδιά, που ζηλεύουν ακόμα και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, ισχυρό σύνολο στην αντρική ομάδα που σταδιακά φτάνει να κερδίζει οποιονδήποτε αντίπαλο εντός ή εκτός έδρας και το πλάνο περιλαμβάνει και… Κίντερ-έκπληξη!

Εξωστρέφεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού, υγιή ανταγωνισμό με όλα τα σωματεία που προσπαθούν να μοιάσουν στα πρότυπα των Ικάρων και αυτό ανεβάζει το άθλημα, sold out στο ΔΑΚ Σερρών, κάτι που ζηλεύει πλέον και το ποδόσφαιρο και μάλιστα στην ταπεινή Γ΄ Εθνική, επαγγελματική επικοινωνιακή στρατηγική, επένδυση χρόνου και χρήματος, ενώ γύρω μας όλα καταρρέουν.

Μα πάνω από όλα… «μάτι που γυαλίζει»!

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr