Καλύτερη σκοπεύτρια στον κόσμο η Κορακάκη

Καλύτερη σκοπεύτρια στον κόσμο η Κορακάκη

Mία ακόμα τιμητική διάκριση για το ονειρικό για την ίδια 2016 έλαβε η Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα σκοπεύτρια ανακηρύχτηκε ως καλύτερη σκοπεύτρια για την περασμένη χρονιά έπειτα από τον σχετική ψηφοφορία που έτρεξε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

 

Μέσα στο 2016, μεταξύ άλλων η Άννα Κορακάκη κατέκτησε δύο μετάλλια (ένα χρυσό και ένα χάλκινο) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Αρχικά, η Άννα Κορακάκη τόνισε για τη διάκριση της: “Είμαι χαρούμενη για αυτό το βραβείο. Είναι τιμή να μου δίνεται αυτός ο τίτλος από τους προπονητές, τους αθλητές και τους εκπροσώπους του Τύπου. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Η νίκη είναι κάτι περισσότερο από μετάλλια για εμένα. Ξεπέρασα πολλές προκλήσεις και δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια όπως και άλλοι αθλητές στον κόσμο. Οπότε πάνω απ’ όλα αυτή είναι μία αναγνώριση των προσπαθειών μου”

Στη συνέχεια είπε: “Το 2016 ήταν με διαφορά η πιο επιτυχημένη χρονιά μου. Τα πάντα έγιναν σωστά με εξαιρετικό συγχρονισμό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μου βγουν όλα όσα μάθαινα και δούλευα όλα αυτά τα χρόνια. Είναι το πρώτο βραβείο που παίρνω ως σκοπεύτρια της χρονιάς και ελπίζω να μην είναι το τελευταίο”

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:

Άννα Κορακάκη (Ελλάδα)

Barbara Engleder (Γερμανία)

Du Li (Κίνα)

Snjezana Pejcic (Κροατία)

Kimberly Rhode (ΗΠΑ)

Zhang Mengxue (Κίνα)

Ray Bassil (Λίβανος)

Diana Bacosi (Ιταλία)

Olena Kostevych (Ουκρανία)

Corey Cogdell (ΗΠΑ)

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr