Κακιούζης και Γκάτζιας… στα πρώτα “βιολιά” της Β΄ Εθνικής!

Κακιούζης και Γκάτζιας... στα πρώτα "βιολιά" της Β΄ Εθνικής!

Αν μη τι άλλο η προσπάθεια των Ικάρων και η επιτυχία τους να είναι στην 2η θέση της βαθμολογίας λίγο πριν αποχαιρετήσουν το 2017 είναι συλλογική, καθώς είτε λίγο, είτε πολύ ο Στέργιος Ποργιόπουλος έχει καταφέρει να πάρει βοήθειες από όλο το ρόστερ, ωστόσο δύο παίκτες ξεχωρίζουν όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και σε όλο το πρωτάθλημα του Βορείου ομίλου. Και αυτοί είναι ο Γιάννης Κακιούζης και ο Άγγελος Γκάτζιας.

Αμφότεροι είναι μέσα στο Top10 των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος, με τον πολύπειρο Γιάννη Κακιούζη να συνεχίζει με… κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι να φορτώνει με πόντους τα αντίπαλα καλάθια, έχοντας συνολικά μέχρι τώρα 151 και όντας 2ος σκόρερ του ομίλου, με μ.ο 18.9 πόντους και όλα αυτά χωρίς την… συνδρομή των τριπόντων, καθώς έχει πετύχει μόλις ένα, την στιγμή που ο Νικολόπουλος των Φαρσάλων που είναι στην 1η θέση με 177 πόντους έχει 25!

Εξαιρετική και η παρουσία του 22χρονου Άγγελου Γκάτζια, που πραγματικά έχει γίνει ένας από τους καθοριστικούς παίκτες των Ικάρων με την παρουσία του, έχοντας πετύχει 137 πόντους και είναι μέσα και στους πρώτους σκόρερ, αλλά και μέσα στους πρώτους σουτέρ έξω από τα 6.75 έχοντας 15 τρίποντα, όσα και ο Πέτρος Γρίψιος για την ομάδα του. Αυτοί οι τρεις μαζί και με τον Φώτογλου έχουν την πιο μεγάλη αξιοπιστία, όσον αφορά την σταθερότητα, στο σκοράρισμα των Σερρών.

Δείτε αναλυτικά όλο το ρόστερ:

Από την άλλη και βλέποντας τα στατιστικά του επικείμενου αντιπάλου Χαρίλαου Τρικούπη, που είναι μία ομάδα αρκετά πιο έμπειρη βάση μ.ο ηλικίας στο ρόστερ(25 έναντι 31), τρεις περιφερειακοί παίκτες, οι Πολίτης, Περρώτης και Σταυρόπουλος ξεχωρίζουν σε κάθε ματς, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει και μεγαλύτερος πλουραλισμός στην επίθεση, καθώς υπάρχουν αρκετές λύσεις στον πάγκο.

πηγή στατιστικών:basketballstats.gr

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr