Και όμως είναι αλήθεια! Έτοιμος να πάει στο Σουδάν ο Χρήστος Μελίσσης…

Και όμως είναι αλήθεια! Έτοιμος να πάει στο Σουδάν ο Χρήστος Μελίσσης...

Ο Χρήστος Μελίσσης ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα του από τον Πανσερραϊκό. Σε αυτόν μετακόμισε το 2001 από τη Νάουσα και από τις Σέρρες έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα παίρνοντας μεταγραφή στον ΠΑΟΚ το 2006. Έκτοτε έχει αγωνιστεί σε άλλες έξι ομάδες και η προηγούμενη εμπειρία του στο εξωτερικό ήταν στην… τουριστική Πορτογαλία. Αυτή την φορά όμως ξεπέρασε τον εαυτό του… Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr έχει δεχθεί πρόταση από την πρωτοπόρο της κατάταξης του πρωταθλήματος Σουδάν, Αλ Χιλάλ Ομντουρμάν.

Μάλιστα, υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές τόσο στο οικονομικό σκέλος όσο και στη διάρκεια του συμβολαίου (θα είναι 1,5 έτους) αν και ο Μελίσσης θέλει πρώτα να ταξιδέψει στην αφρικανική χώρα τις επόμενες ημέρες (εκδόθηκε η βίζα για να ταξιδέψει άμεσα) για να δει με τα μάτια του τις εγκαταστάσεις της ομάδας, τις συνθήκες διαβίωσης και να αποβάλλει και τις τελευταίες επιφυλάξεις που ενδεχομένως να έχει. Το θετικό για τον 34χρονο Έλληνα αμυντικό είναι ότι στην αφρικανική χώρα υπάρχει ελληνική κοινότητα.

Η Αλ Χιλάλ εδρεύει στο Ομντουρμάν (μια πόλη που τη χωρίζει ο Νείλος από το Χαρτούμ), ιδρύθηκε το 1930 και το γήπεδο της, “Al Hilal Stadium”, έχει χωρητικότητα 35.000 θεατών. Έχει κατακτήσει 25 πρωταθλήματα, επτά Κύπελλα και 16 τοπικά πρωταθλήματα. Μετά από 20 αγωνιστικές στην τρέχουσα σεζόν της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος Σουδάν έχει συγκεντρώσει 46 βαθμούς (όσους και η Αλ Μερέιχ, αλλά είναι καλύτερη στην ισοβαθμία, στη διαφορά των γκολ), ενώ συμμετέχει και στο αφρικανικό Champions League.

Μπορεί το ποδόσφαιρο της αφρικανικής χώρας να μην είναι τόσο γνωστό, αλλά στο ποδόσφαιρο δαπανούν χρήματα, ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα συμβόλαια των ξένων ποδοσφαιριστών ανέρχονται στα 200.000 δολάρια.

 

πηγή:sport24.gr

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr