«Καίνε» τα τηλεοπτικά της Football League – Στάση αναμονής από Πανσερραϊκό

«Καίνε» τα τηλεοπτικά της Football League - Στάση αναμονής από Πανσερραϊκό

Ο Πανσερραϊκός μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της Football League, περιμένουν τα οριστικά χρήματα για τα τηλεοπτικά της κατηοριάς, τα οποία θα δώσουν μια σημαντική ανάσα σε αυτή την δύσκολη χρονιά, που λόγω COVID-19, τα έσοδα των ομάδων είναι αρκετά περιορισμένα και μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Την οριστική απόφαση των χρημάτων που θα δοθούν για τα τηλεοπτικά περιμένει ο Πανσερραϊκός και οι υπόλοιπες ομάδες της Football League 2, με την πρόταση της ΕΡΤ να έχει γίνει γνωστή, ωστόσο η αντίδραση των ΠΑΕ ήταν άμεση και μέσω πιέσεων – πιθανή αναβολή της σέντρα – ζητάνε αύξηση.

Η πρόταση της ΕΡΤ για Super League 2 – Football League

Η Δημόσια τηλεόραση έχει κάνει γνωστή την πρότασή της τις προηγούμενες μέρες προς τις ενώσεις της Super League 2 και Football League για να αναλάβει τα έξοδα παραγωγής των αγώνων, προσφέροντας συνολικά 3 εκατομμύρια ευρώ και για τις δύο κατηγορίες.

Τι ζητάνε οι ομάδες

Η πρόταση της ΕΡΤ δεν… καλύπτει τις ανάγκες των ομάδων, με τον πρόεδρο των δύο Λιγκών, Λεωνίδα Λεουτσάκο, να μιλάει για ένα ποσό της τάξης των 4-5 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για την Super League 2, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ποσό για την Football League. Οι ομάδες των δύο κατηγορίων ασκούν πιέσεις για παραπάνω χρήματα με τις ΠΑΕ της Football League να… απειλούν ακόμα και με αναβολή της σέντρας του νέου πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζουμε, πως η Super League 2 έχει προγραμματίσει την έναρξη του νέου πρωταθλήματος στις 24 Οκτωβρίου, ενώ η Football League παραμένει στον… αέρα, καθώς δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη η προκήρυξη του πρωταθλήματος ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί και η κλήρωση, παρότι βρισκόμαστε στις αρχές Οκτώβρη.

Νέα συνάντηση με οριστικές αποφάσεις

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στη νέα συνάντηση που θα έχουν οι ομάδες των δύο Λιγκών, ο πρόεδρος, Λεωνίδας Λεουτσάκος με εκπροσώπους της Δημόσιας τηλέορασης, ενώ θα παρθούν και οριστικές αποφάσεις σχετικά με θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία τηλεδιάσκεψη, όπως χορηγίες, μείωση φορολογίας και τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Κάποιοι εκπρόσωποι ομάδων ζήτησαν αν γίνεται να μην υπάρξει ασφάλεια σε ιδιωτική εταιρεία, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς σύμφωνα με τον Κ.Ι.Μ. είναι υποχρεωτική η ασφάλιση των ποδοσφαιριστών.

Τι αναφέρι ο Κ.Ι.Μ. για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο:

Share