Κίνδυνος να χαθεί ένα μεγάλο ταλέντο του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, εάν δεν γίνουν οι σωστοί χειρισμοί!

Κίνδυνος να χαθεί ένα μεγάλο ταλέντο του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, εάν δεν γίνουν οι σωστοί χειρισμοί!

Είναι λυπηρό εν έτη 2018, να υπάρχουν περιπτώσεις αθλητών που αποφασίζουν να σταματήσουν τον αθλητισμό όχι για κάποιον σημαντικό λόγο, όπως ένας τραυματισμός, ή η έλλειψη χρόνου λόγω σπουδών ή οικονομικοί λόγοι… αλλά λόγω απόρριψης μεταγραφής σε άλλο σύλλογο. Σε μια τέτοια περίπτωση φαίνεται  να εξελίσσεται, ο φέρελπις ποδοσφαιριστής του ΠΣ Σέρρες, Παναγιώτης Σιψής.

Ο 16χρονος (5.2.2002) έχει συστηθεί στο Σερραϊκό κοινό, από το προπαιδικό και το παιδικό τμήμα της Σερραϊκής ομάδας, ενώ υπήρξε μέλος των ακαδημιών του ΠΑΟΚ και δανεικός στη Νίκη Χριστός. Τα Σερραϊκά σύνορα όμως… είναι περιορισμένα για τον ταλαντούχο σέντερ φορ που με τις εμφανίσεις του στα γήπεδα, ακούστηκε στο Πανελλήνιο την σεζόν 16/17 με την εντυπωσιακή πορεία της πρωταθλήτριας Μικτής ομάδας Νέων της Ε.Π.Σ. Σερρών. Την σεζόν 2017-18, κλήθηκε για πρώτη φορά στην «γαλανόλευκη», καθώς συμμετείχε στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας παίδων, από τις 29 έως τις 31 Ιανουαρίου 2018, στο προπονητικό κέντρο της ΕΠΟ στον Άγιο Κοσμά.

Ο Παναγιώτης Σιψής, αποτελεί ακόμα ένα ταλέντο, που προέρχεται απο τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «Σέρρες», ο οποίος μεθοδικά αναδεικνύει και τροφοδοτεί παίκτες στο ποδόσφαιρο όλης της χώρας. Η περίπτωση του Ανδρέα Γιαννιώτη άλλωστε, που το καλοκαίρι του 2012 άνοιξε τα φτερά του, από τον Εθνικό Γαζώρου προς τον Ολυμπιακό και πλέον είναι και μέλος της Εθνικής ανδρών, πάντα θα είναι η κορυφαία μεταγραφική επιτυχία του Σερραϊκού συλλόγου.

Το θέμα όμως είναι από εδώ και πέρα να μην είναι και η τελευταία…

Διότι, ο νεαρός ποδοσφαιριστής Σιψής, βρίσκεται στο στόχαστρο συλλόγων της Super League, που τον παρακολουθούν στα παιχνίδια, όπως και πολλοί σκάουτερ ομάδων, ενώ το καλοκαίρι, αποτέλεσε και το πιο «hot» μεταγραφικό όνομα των ομάδων της Γ΄Εθνικής στις Σέρρες, αφού το ενδιαφέρον τόσο του Σιδηροκάστρου όσο και του Παραλιμνίου ήταν μεγάλο, για την απόκτηση του.

Ο παίκτης βρίσκεται και στην μεταγραφική λίστα του Πανσερραϊκού από την περσινή σεζόν. Φέτος η ομάδα στηρίζεται σε παιδιά απο το νομό Σερρών και κάνει μια υγιή προσπάθεια επανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες, επομένως ο Σιψής δεν γίνεται να λείπει απο τις μεταγραφικές επιθυμίες των «λιονταριών» και όχι μόνο, αφού η περίπτωση να αγωνιστεί είναι τεράστια. Πράγματι η νέα διοίκηση του ποδοσφαιρικού Πανσερραϊκού των Κατσαβάκη-Καζία, που έχει πάρει το χρίσμα για την επόμενη τριετία απο τον ερασιτέχνη ΜΓΣ Πανσερραϊκό, τις προηγούμενες ήμερες κατέθεσε επίσημο έγγραφο-πρόταση προς την ομάδα ΠΣ Σέρρες για τον ποδοσφαιριστή, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές της, στο που θα δώσει έναν παίκτη. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα όμως να κάνει είναι να αποκλείει έναν αθλητή απο τον φυσικό του χώρο… το γήπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ”SSN” και απο τις τρεις πλευρές:

Υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια απο την μεριά της οικογένειας του ποδοσφαιριστή για την απόρριψη της πρότασης απο τον Πανσερραϊκό, με τον ίδιο τον Παναγιώτη Σιψή να είναι ιδιαίτερα στεναχωρημένος, που να σκέφτεται να σταματήσει ακόμα και το ποδόσφαιρο εφόσον ανακόπτεται η επαγγελματική του ανέλιξη.

Η πλευρά του «ΠΣ Σέρρες» επιθυμεί ο ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και φυσικά με το υψηλότερο αντίτιμο, εφόσον αναφερόμαστε σε μεταγραφή και ανατροφή παίκτη μέσω ακαδημιών. Στην προκείμενη περίπτωση η πρόταση του Πανσερραϊκού μοιάζει να μην ικανοποιεί τον σύλλογο, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Σερρών και επιθυμεί ένα άμεσο αντίτιμο, αντάξιο της άξιας του παίκτη.

Τέλος στον Πανσερραϊκό θεωρούν οτι η πρόταση που έγινε, με υπόσχεση για χρήματα, όταν ο παίκτης γίνει επαγγελματίας και η ομάδα συσταθεί ως εταιρεία σε μεγαλύτερη κατηγορία, είναι αυτή την στιγμή ιδανική, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ένα νέο παιδί με αδιαμφισβήτητο ταλέντο  να εξελιχθεί και να ανταμειφθεί η ομάδα του, εν ευθέτω χρόνω.

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και σε αυτή, η λύση βρίσκεται κάπου στην μέση, με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Είναι σημαντικό να παραμεριστούν οι εγωισμοί και να δοθεί ο παίκτης -εφόσον έχει αποφασίσει οτι δεν θέλει να συνεχίσει στον ΠΣ Σέρρες- αφού ικανοποιηθεί φυσικά η ομάδα του, μέσα από συζητήσεις με την πλευρά του Πανσερραϊκού. Το να σταματήσει ένας αθλητής να αγωνίζεται και να πληγωθεί ανεπανόρθωτα η ψυχή του, κόβοντας βίαια αυτό που αγαπά, είναι οτι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα νέο παιδί που αγωνίζεται για το μέλλον του. Ο ΠΣ Σέρρες έχει αποδείξει ότι αγαπά τον Σερραϊκό αθλητισμό και φροντίζει για την εξέλιξη των νέων αθλητών, περιμένουμε να το κάνει πάλι, μπαίνοντας σε συζητήσεις με τον Πανσερραϊκο, που δείχνει να γυρνά γρήγορα την σελίδα της σκοπιμότητας και του σκοταδισμού, ώστε να μην χαθεί ακόμα ένα ταλέντο άδοξα… ή που θα το καμαρώνουμε απο μακριά σε κάποια άλλη πόλη της περιφέρειας και θα απορούμε!

 

 

 

 

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr