Κάναμε «Τα Τσίλικα»… στέκι και την Σαρακοστή, με πλούσια νηστίσιμα εδέσματα!

Κάναμε «Τα Τσίλικα»… στέκι και την Σαρακοστή, με πλούσια νηστίσιμα εδέσματα!

Κλασικά σαρακοστιανά εδέσματα αλλά και πιάτα με παραδοσιακή βάση και μικρές μοντέρνες πινελιές, βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο, στήνοντας μια ποικιλόμορφη, πολύ ζωντανή, νηστίσιμη γευστική σκηνή, που μόνο μονότονη δεν μπορείς να την πεις. Λάβετε φάγετε…

Στα «Τσίλικα» της Νιγρίτας, πίσω από το ξενοδοχείο «Γερακίνα».

Νοστιμότατο Σαρακοστιανό μενού στα «Τσίλικα»

Από το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας το μεταμοντέρνο μεζεδοπωλείο «Τα Τσίλικα» αφήνει για λίγο στην άκρη το κρέας κι υποδέχεται την βραβευμένη Σεφ Φανή Σμυρλή παρέα με τις νηστίσιμες συνταγές της. Ο Κώστας Παπαϊωάννου μετατρέπει τον πιο chic χώρο του νομού, στο κάτι άλλο… για τις επόμενες 40 μέρες προκειμένου να ευχαριστήσει όλους τους… πιστούς της γεύσης! Γαριδομακαρονάδα, γεμιστά καλαμάρια, χταποδάκι στιφάδο, κριθαρωτές σουπιές και βουρ για «Τα Τσιλικα». Πληροφορίες και κρατήσεις στο 23220 22554.

Τι θα έλεγες, ας πούμε, για νηστίσιμα…

Για όποιο λόγο κι αν απέχεις από το κρέας και τα ζωικά προϊόντα, είτε προτιμάς πατροπαράδοτη λαϊκή δημιουργικότητα είτε κάτι πιο σύγχρονο ή πιο διεθνές, η Σαρακοστή σου έχει πολλές νόστιμες επιλογές.

Μέχρι, λοιπόν, να ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, όταν παραδοσιακά ξυπνά το θρησκευτικό μας αίσθημα, επιμένουμε στην τακτική της ομαλής μετάβασης και «ημι-νηστεύουμε». Επιλέγουμε λοιπόν «Τα Τσίλικα» που εμπλουτίζουν αυτές τις μέρες το μενού τους με απολαυστικά νηστίσιμα πιάτα, και που ξεχωρίζουν για την υπέροχη ατμόσφαιρά τους και το εξαιρετικό σέρβις. Έτσι, μπαίνουμε σιγά-σιγά στο πνεύμα της νηστείας με λιγότερες τύψεις.

Κάνε μια βόλτα στην πιο καλαίσθητη περιοχή του νομού Σερρών, τη Νιγρίτα κι έλα στα «Τσίλικα» στην Οδό Αγαμέμνονος 5, πίσω από το ξενοδοχείο «Γερακίνα». Δεν είναι old school για να τους βρεις μόνο στο τηλέφωνο: 23220 22554 αλλά έχουν και status… στο μαγαζί και στο Facebook!

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr